Godox DP400III Studio Flash Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Voor elke “natuurlijk licht” fotograaf komt uiteindelijk het moment dat men niet meer weg kan komen met het zich verschuilen achter de weerman als excuus om een shoot uit te stellen.

Na veel te lang afhankelijk te zijn geweest van het bureau voor meteorologie, kwam ik tot het besef dat deze verre van ideale, paniekopwekkende situatie moest veranderen.

Dus mijn covid-geïnduceerde scharnierpunt van 2020 werd dat van onderwijs en bijscholing in de vorm van het leren van de basisprincipes van studioverlichting.

Godox DP400III Studioflitser

Godox DP400III Studioflitser

Stevig, draagbaar, betaalbaar en krachtig. Een perfecte instapflitser voor een kleine studioruimte.

Controleer de huidige prijs

Weten waar te beginnen in termen van kunstmatige verlichting kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig werd het iets gemakkelijker gemaakt door op sites als Shotkit te kunnen springen en de gedachten en mijmeringen te lezen van collega-professionele fotografen die de minder bereisde weg hebben genomen.

Ik heb gemerkt dat deze site een letterlijk licht in het donker is als het gaat om weten wat het beste is om in mijn kit te hebben terwijl ik mijn hand richt op studioverlichtingsapparatuur.

Dus natuurlijk, toen ik werd gevraagd om de Godox DP400III Professional Studio Flash te beoordelen, greep ik de kans om een betaalbare professionele stroboscoop op instapniveau te bemachtigen om mee te werken vanuit mijn thuisstudio.

Direct uit de doos was de montage en opstelling van de Godox DP400III een fluitje van een cent en de goed gebouwde aluminium behuizing maakte indruk op me met zijn stevige en duurzame bouw.

In combinatie met wat extra Godox Bowens mount modifiers en de Godox Xpro (N) trigger, voelde ik me klaar om alles wat ik had geleerd in de praktijk te brengen, bijna onmiddellijk en met heel weinig fanfare.

Laten we de details van dit populaire stroboscooplicht eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Godox DP400III Studio Flash Technische Gegevens

Pros

  • Netspanning gevoed
  • Stevige aluminium constructie
  • Solide bevestigingspunten met zeer goede (bijna 180 graden) rotatie
  • Bowens mount &paraplupunt voor modifiers
  • Groot LCD-scherm
  • Uitstekende recycletijd (1 sec)
  • Eenvoudig te monteren en te bedienen
  • Betaalbare professionele studioflitser
Tegens

  • Wordt niet geleverd met een kitreflector
  • Niet ideaal voor gebruik buitenshuis vanwege het feit dat het wisselstroom wordt gevoed
Controleer de huidige prijs

Met het ingebouwde Godox draadloze X-systeem heeft de geüpgradede DPIII-serie studioflitser snellere recycletijden en is Bowens compatibel met verschillende studioflitsaccessoires.

DPIII-serie studioflitsers zijn ideale lichtbronnen voor huwelijks-, portret-, mode- en productfotografie.

Enkele belangrijke kenmerken zijn:

• 99 draadloze ID-instellingen (01-99) om de interferentie van andere systemen in de buurt te beperken
• Ingebouwd Godox 2.4G draadloos X-systeem ondersteunt draadloze afstandsbediening en triggering
• 1s recyclingtijd
• 61 stappen uitgangsvermogen van 1/64 tot 1/1
• Bowens mount compatibel met verschillende lichteffect accessoires
• Herstel automatisch de aangepaste instellingen zodra ze opnieuw zijn opgestart
• Nauwkeurige kleurtemperatuur, stabiel uitgangsvermogen

Bouwkwaliteit

Godox DP400III flitser

De Godox DP400III voelt aan als een echt hoogwaardige professionele studioflitser.

Gemaakt van aluminium behuizing en een solide toegankelijkheidsgreep, voelt de build aan stevig en duurzaam.

De metalen bevestigingspunten voelen robuust aan en bieden zowel horizontale als verticale opties voor het monteren van de stroboscoop op verlichting of c-stands.

De Bowens-bevestiging en het extra paraplupunt zorgen ervoor dat verschillende modifiers kunnen worden gecombineerd met de stroboscoop, waardoor het behoorlijk veelzijdig is als je net als ik bent en al een enorme verzameling softboxen, paraplu’s en andere verlichtingsaccessoires hebt.

Maat &handling

De Godox DP400III grootte vergelijking met iphone

De Godox DP400III is een flinke stroboscoop, met een gewicht van iets meer dan 2,5 kg (5,51 lbs).

De aluminium constructie zorgt ervoor dat het stevig en goed gebouwd aanvoelt zonder al te omslachtig te zijn – waardoor het vrij draagbaar is.

Het is niet coik met een draagtas uit de doos, dus ik zal investeren in een kleine pelikaankoffer om deze flitser mee te nemen naar andere locaties dan mijn thuisstudio.

Lichtkwaliteit

Voor en na het bewerken van afbeeldingen met de Godox DP400III

Met 61 stappen aan uitgangsvermogen van 1/64 tot 1/1, pakt de Godox DP400III een punch voor een kleine studioflitser.

Ik heb het getest in mijn thuisstudio (ongeveer 4x4m ruimte met 2,7m achtergrond) op mijn prachtige oude Pentax 645 middenformaat camera als onderwerp met geweldige resultaten.

Ik heb deze foto gemaakt op mijn Nikon D850 bij f/4.5 160ISO bij 1/125sec sluitertijd met een uitgangsvermogen van 1/64 op de stroboscoop met een Godox Bowens Mount Octagon Softbox en Honeycomb Grid modifier bevestigd.

Ik gebruikte de Godox XPro (N) trigger om de flitser draadloos af te vuren en handheld te schieten. Met een enorm snelle recycletijd van 1 seconde vuurde de stroboscoop elke keer zonder falen en was de installatie ongelooflijk gebruiksvriendelijk.

De kleurtemperatuur voelde vanaf het begin vrij nauwkeurig aan en de onbewerkte / bewerkte versies hierboven vertonen een zeer minimale kleurzweem.

Macht

Detailopname van de Godox DP400III

De Godox DP400III wordt gevoed door een IEC-kabel, waardoor deze zeer draagbaar en perfect voor de meeste binnenscènes.

De stroboscoop wordt geleverd met een 150W E27-modelleerlamp in de doos en biedt een vermogen van 1/1 – 1/64 met een supersnelle recycletijd van 1 sec.

Mijn enige teleurstelling was dat deze flitser niet wordt geleverd met een optie voor batterijvoeding voor gebruik buitenshuis.

(Als je iets draagbaars nodig hebt en het niet erg vindt om het vermogen te verminderen, is de Godox AD200 een draagbare stroboscoop op batterijen die vooral populair is bij trouwfotografen.)

Andere functies

Knoppen en bedieningselementen aan de achterkant van de stroboscoop

De Godox DP400III beschikt over een groot digitaal LCD-scherm dat ongelooflijk gebruiksvriendelijk is en knoppen biedt met enkele functies voor groep / kanaal, modelleerlamp, testvuur, S1 / S2 slave-modus, draadloos, aangepaste functie en pieptoon.

De selectiekiesknop en de instelknop zijn eenvoudig te gebruiken en bieden zowel decimale als fractionele opties.

Een ingebouwde USB-poort en synchronisatiekabelaansluiting zorgen ervoor dat Godox legacy-triggers nog steeds met de flitser kunnen worden gebruikt.

Alternatieven

De Godox DP400III komt uit de Godox DPIII serie professionele studioflitsers. De serie biedt 400/600/800 en 1000w modellen.

Voor degenen die beginnen met studioverlichting is de Godox DP400III de perfecte instapflitser voor een kleine studioruimte.

Die fotografen die beter thuis zijn in studioverlichting, geven misschien de voorkeur aan de krachtigere uitvoer van de 800 of 1000 versies van deze flitser. Deze zouden veelzijdiger blijken in grotere studioruimtes en in verschillende omstandigheden.

Waar voor je geld

Voor ongeveer de US $ 220 mark is de Godox DP400III veel waar voor je geld voor degenen die aan de slag gaan met professionele stroboscoopverlichting (zoals ik).

Het is perfect als een enkele lichtbron voor een thuisstudio en draagbaar genoeg om relatief gemakkelijk naar kleine studiolocaties te worden gebracht.

In combinatie met de Godox XPro (N) trigger was de installatie en bediening een fluitje van een cent.

Controleer de huidige prijs

Godox DP400III Studio Flash Review | Conclusie

Over het algemeen vond ik de Godox DP400III een geweldig instappunt voor professionele fotografen die basisstudioverlichting opzetten.

De kwaliteit van de build was indrukwekkend voor de betaalbare investering en de geleverde resultaten waren ver boven de verwachtingen.

Gebruiksgemak is erg belangrijk voor mij als iemand die me pas onlangs vertrouwd heeft gemaakt met studioverlichting en de Godox DP400III heeft dat echt geleverd.

Met de Godox DP400III was het bijna een kwestie van plug and play: het vereist zeer weinig set-up en heeft duidelijke en intuïtieve instellingen.

Ik zal deze flitser in de toekomst zeker in mijn thuisstudio gebruiken en kijk ernaar uit om er nog een paar aan mijn kit toe te voegen terwijl ik mijn studioverlichtingsvaardigheden ontwikkel.

Ik kon de Godox DP400III echt niet meer aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige ingebouwde studioflitser voor een echt toegankelijke en betaalbare prijs.

Godox DP400III Studioflitser

Godox DP400III Studioflitser

Stevig, draagbaar, betaalbaar en krachtig. Een perfecte instapflitser voor een kleine studioruimte.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen