Aimee Glucina

Als mensen zeggen “Je maakt zulke geweldige foto’s, welke camera heb je?”, heb ik dat altijd vergeleken met iemand die een mooie taart meeneemt naar een feestje in welke oven ze het hebben gebakken. Voor mij gaat het niet alleen om de uitrusting.

Natuurlijk moet de uitrusting goed werken en in staat zijn om een scherpe foto te maken, maar we doen niet oooh en ahhh over de beste foto’s ter wereld, simpelweg omdat ze niet scherp zijn, toch?

Het is het creatieve gebruik van licht, kleur en compositie. En bovenal is het de storytelling. Verhaal overtroeft alles. Maar geweldige uitrusting helpt zeker …

Ik ben een lifestylefotograaf en opvoeder die in Auckland, Nieuw-Zeeland woont. Als ik niet mijn eigen niet-coöperatieve, komisch geklede kroost fotografeer, leg ik authentiek mooie verhalen vast voor andere families en merken.

Ik ben ervan overtuigd dat er schoonheid zit in de kleine, echte momenten van verbinding. Dus dat is wat ik probeer te laten zien in al mijn foto’s.

Ik fotografeer op een Nikon D750 – het is erg goed voor me geweest. Ik ben ook een prime lens girl in hart en nieren. Mijn 35mm Tamron f/1.8 is mijn go-to lens. Ik hou van Tamron lenzen omdat ze uitzonderlijke kwaliteit bieden tegen een betaalbare prijs.

Ik gebruik 99,9% van de tijd natuurlijk licht (hoewel, als Profoto me een B10 zou willen schreeuwen, zou dat kunnen veranderen!).

Tijdens het avontuur reis ik licht met een Visgraatrugzak. Het heeft mijn rug en schouders gered in vergelijking met de zware leren schoudertas die ik vroeger rondsleepte.

Voor in-home of on-location klantwerk neem ik al het andere mee in mijn ThinkTank Airport Airstream roller. Ik hou van die tas! Niet in de laatste plaats omdat ik me daardoor een piloot voel die zich meldt voor dienst.

Ik heb een behoorlijke hoeveelheid spullen die ik niet echt veel gebruik, en een paar dierbare stukken die ik zonder zou verliezen. Hier is mijn meest gebruikte uitrusting.

Camera

Nikon D750 – Ik hou van Nikon vanwege hun betrouwbaarheid en eerlijk gezegd voelt niets anders goed voor mij. Ik ben nog niet helemaal klaar om spiegelloos te gaan, dus mijn volgende zet zal waarschijnlijk de D780 zijn.

GoPro Hero 7 Black – Ik vind het geweldig dat deze kleine man me met mijn kinderen in het water laat komen. Werkt het beste buiten met voldoende licht en dicht bij het wateroppervlak. Ik hou er ook van dat het duurzaam is gebouwd en een klein formaat betekent dat ik het in mijn zak kan gooien en vol vertrouwen de kinderen het kan laten gebruiken om zichzelf te fotograferen. Ik heb een dubbele oplader gekocht, meerdere reservebatterijen omdat deze camera’s super snel door de batterij kauwen.

Lenzen

Tamron 35mm f/1.8 Di VC USD – Gemakkelijk mijn meest gebruikte en meest geliefde lens. Het beste voor thuisopnamen. Het is supersnel, scherp en een lens die breed genoeg is om in veel krappe ruimtes te werken.

Tamron 85mm f/1.8 Di VC USD – Spaarzaam gebruikt voor portretwerk en buitenscènes. Ik hou van de compressie, maar vind het het beste werken tussen ongeveer f / 2.8 en 4.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 – Een client shoot werkpaard! Als ik op weg ben en maar één lens wil nemen, is het deze voor de mogelijkheid om mooie brede vertelhoeken en portretten te krijgen. Ik wou dat het een groter maximaal diafragma had, maar het zal in ieder geval 2.8 doen over het hele bereik.

Nikon 50mm f/1.4 – Ik gebruik dit objectief niet vaak. Meestal voor portretwerk als ik headshots moet maken in relatief krappe ruimtes. Het is helder en superlicht, maar ik heb gewoon nooit echt het gevoel dat de brandpuntsafstand van 50 mm past bij mijn vertelstijl. Het komt er dus niet veel uit.

Lensbaby Edge 35mm met Composer Pro kit – Een relatief nieuwe toevoeging aan mijn kit. Iets wat ik kocht als creatief speeltje.

PolarPro 50/50 dome en drijvende handgreep – Bovenstaande en onderste foto’s zien er geweldig uit met deze dome, op voorwaarde dat deze eerst is afgeveegd met waterafstotend middel.

Verlichting/Triggers

Nikon SB-700 Speedlight – Wordt alleen gebruikt als er echt, absoluut geen natuurlijk licht beschikbaar is. Ik gebruik dit op de camera en weerkaats het licht van een plafond of raam.

Een 32″ 5-in-1 reflector en een DIY scrim.

Tassen/Riemen

Think Tank Airport Airstream Roller (ik denk dat het is vervangen door dit nieuwere model met de Laptop Pocket). Ik hou van de capaciteit en veiligheid van deze compacte roltassen.

Visgraat camera rugzak – Ik ben dol op deze lichtgewicht canvas rugzak met interne vulling. Ik heb er ook een regenbestendige hoes voor gekocht bij een tramping store.

Hardware en software

Lenspen & DigiKlear Pen – Ga nooit van huis zonder deze en wat microvezel lensdoeken om mijn spullen schoon en stofvrij te houden.

Apple 27″-iMac – Ik ben waarschijnlijk een van de weinige fotografen die niet geschikt werkt!

Wacom Intuos Pro – Ik kan niet bewerken met een muis of een trackpad. Ik gebruik mijn Wacom pad en pen voor alles.

Seagate externe harde schijven van 2 TB of 4 TB – Voor het opslaan van LR-catalogi en geëxporteerde clientbestanden.

Mijn favoriete SD-kaarten zijn Lexar Professional of Sandisk Extreme Pro 170 MB /s 128 GB.

MISC.

Mijn MiGoals Goal Digger planner, cola light en Whittakers pure chocolade houden me gemotiveerd en op mijn taak.

Elk van mijn cameratassen bevat een kleine EHBO-kit gevuld met pleisters, ontsmettende doekjes, haarbanden en tissues. Je weet nooit wat je nodig hebt om kinderen te fotograferen!

Bij het fotograferen van klantenwerk heb ik ook de neiging om een wit t-shirt te dragen. Het is nog een ding om licht te reflecteren.

Niet afgebeeld hier zijn mijn achtergrondstandaard (voor headshots en portretten), een kast vol met pasgeboren wraps en dekens en een klein deel van mijn voorraadkast gewijd aan het stylen van rekwisieten voor als ik me fantasievol voel over voedselfotografie.

Vergeet niet, ongeacht de uitrusting, je beste en belangrijkste hulpmiddel is je creatieve oog (ik heb daar hier geen foto van toegevoegd omdat ew). Vertrouw op je gevoel. Zoek naar verhalende elementen en hou van de uitrusting die je helpt om die visie tot leven te brengen.

www.aimeeglucinaphotography.com | @aimeeglucinaphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer