GoPro Hero 8 Actie Camera Test

Ik heb actiecamera’s nooit echt beschouwd als hulpmiddelen voor professionele fotografen. Ze leken altijd overdreven vereenvoudigd en afgestompt tot het punt dat ze niet nuttig waren.

Dat veranderde allemaal toen ik de GoPro Hero 8 oppakte!

Bij nader inzien ontdekte ik dat de technologie enorm vooruit was gegaan sinds ik een oordeel velde over deze hele categorie camera’s.

GoPro_Hero8_Review_19

GoPro Hero 8

Klein, krachtig en betaalbaar met uitzonderlijke beeldkwaliteit: wat wil je nog meer van een actiecamera?

Controleer de huidige prijs

Ik had altijd gedacht dat het gebrek aan controle een beperkende factor was als het ging om actiecamera’s, maar nu realiseer ik me dat ze zeker een plaats in de markt hebben.

Het doel van een actiecamera is om u in staat te stellen uw ervaring vast te leggen wanneer de omstandigheden een gewone camera niet toestaan.

Is GoPro echt de beste? Nou, met de GoPro Hero 8 aarzel ik niet om een camera mee te nemen, ongeacht waar ik naartoe ga. Het kan letterlijk overal naartoe: onder water, regen/sneeuw, stof/vuil, etc. Het is zo eenvoudig en compact dat je er niet over na hoeft te denken!

Dit is wat actiecamera’s in een segment verdeelt. Ik raad je ten zeerste aan om deze stijl van camera te bekijken, zelfs als je het eerder hebt genegeerd zoals ik deed.

Lees verder om erachter te komen waarom ik een gelovige ben geworden in actiecamera’s en waarom ik denk dat iedereen de GoPro Hero 8 zou moeten bekijken.

Inhoudsopgave

GoPro Hero 8 Technische Gegevens

Pros

 • Geweldige kwaliteit afbeeldingen / video voor de grootte
 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Uitstekende waarde
 • Aanpasbare functies
 • Duurzaamheid/veelzijdigheid
Tegens

 • Prestaties bij weinig licht
 • Batterijleven
 • LCD kan groter zijn
Controleer de huidige prijs
 • 12 MP CMOS-sensor met RAW-uitgang
 • 2″ touchscreen bediening
 • 15-24mm equivalente brandpuntsafstand (alleen digitale zoom)
 • 4k video-opname met 60 fps
 • ISO bereik 100-6400
 • 1/16000-1 seconde sluitertijd
 • Waterdicht tot 33′ zonder behuizing
 • Ingebouwde uitklapbare montagelipjes
 • OPLADEN VIA USB-C in de camera
 • Draadloze communicatie met Bluetooth
 • Enkele microSD-kaartsleuf
 • 2,4″ (B) x 1,3″ (H) x 1,8″ (L) / 6,2 (B) x 3,2 (H) x 4,5 cm (D)
 • 4.13 oz / 117 g

Bouw &uiterlijk

Voorheen was mijn enige ervaring met actiecamera’s de Gen 2 GoPro.

Ik stond een grote verrassing te wachten toen ik de GoPro Hero 8 in handen kreeg: de technologie en het ontwerp zijn aanzienlijk geëvolueerd.

Ik was in eerste instantie erg onder de indruk van de slanke stijl en duurzaam gevoel van de Held 8. Met eenvoudige uitklapbare montagelipjes aan de onderkant van de camera voelt het alsof ze het volgende niveau in ontwerp hebben bereikt.

Er zijn slechts 2 knoppen op de camera (aan / uit en opnemen). Dit maakt de camera doodeenvoudig te bedienen, maar het behoudt nog steeds een volledig menu van maatwerk via het touchscreen aan de achterkant.

Ik hield vooral van de mogelijkheid om presets in te stellen voor snelle toegang tot gemeenschappelijke functies.

De camera zelf (zonder behuizing) voelt extreem stoer en heeft de specificaties om het te bewijzen. Waterdicht tot 33ft (10m), ik aarzel nooit om deze camera overal mee naartoe te nemen.

Ik waardeer het dat ondanks dat het zo stoer is, deze camera nog steeds zeer klein en lichtgewicht.

Een ander ding om op te merken over de GoPro is de eenvoud van bediening. Omdat het slechts één ingebouwde vaste lens heeft, kunt u de camera in een algemene richting richten en weten dat de camera zijn werk zal doen om de scène vast te leggen.

Door het ontwerp is alles voorbij ongeveer 1ft (25cm) in focus. De vaste groothoeklens doet uitstekend werk door grote landschappen vast te leggen en ervoor te zorgen dat de hele scène wordt vastgelegd.

De enige aanpassing hieraan is de optie om de digitale zoomfunctie te gebruiken.

Met de digitale zoom (15-24mm equivalente brandpuntsafstand) kunt u een rechtlijnige imagiër in plaats van fisheye. Dit is vooral handig bij het opnemen van video.

Het enige dat hier opvalt, is dat deze functie alleen beschikbaar is bij het maken van foto’s in jpeg-modus. RAW-bestanden voeren de volledige opname van afbeeldingen uit, maar kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd met de lenscorrectietool in Adobe Lightroom.

Ten slotte waardeerde ik echt de eenvoud van het hebben van een ingebouwde USB-C-oplaadpoort. Hiermee kunt u eenvoudig het batterijklepje openen en de oplaadkabel aansluiten.

Over het algemeen heeft de GoPro Hero 8 een kwaliteitsniveau in ontwerp bereikt dat het ongelooflijk plezierig maakt om te gebruiken!

Ergonomie & Handling

Het minimalistische ontwerp van de GoPro Hero 8 maakt het zeer gemakkelijk vast te houden en te gebruiken.

De knoppen zijn goed ontworpen zodat ze goed functioneren wanneer je dat wilt, maar zijn robuust genoeg dat de camera niet per ongeluk wordt ingeschakeld.

Het heeft een aanraakgevoelig achterscherm en het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je in het water bent. Het scherm heeft ook een handige vergrendelingsfunctie die voorkomt dat per ongeluk instellingen worden gewijzigd.

Een andere kleine functie die ik waardeerde, was de mogelijkheid om te schakelen tussen foto / video / time-lapse-modi met een druk op de aan / uit-knop. Als u de aan/uit-knop ingedrukt houdt, wordt de camera in- en uitgeschakeld.

De neerklapbare montagelipjes op de Hero 8 zijn een grote verbetering ten opzichte van eerdere ontwerpen.

De mogelijkheid om de camera in de hand vast te houden of snel op de verschillende steunen te monteren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het dragen van de externe behuizing is een enorme verbetering. Deze functie alleen al maakt de Hero 8 een waardige upgrade van eerdere generaties.

Als het gaat om actiecamera’s, zijn ze niet echt compleet totdat je een paar montageopties krijgt. De magie van een GoPro is de duurzaamheid, maar wat hem onderscheidt, is de mogelijkheid om hem op onverwachte plaatsen te plaatsen, zodat je creatief kunt worden op manieren die andere camera’s niet kunnen evenaren.

Na het bekijken van een groot aantal opties, denk ik dat de belangrijkste mounts om te overwegen zijn: een selfiestick, een borst- of helmbevestiging en een klem / zuigbevestiging. Met deze drie soorten mounts kun je je GoPro op verschillende plaatsen plaatsen plaatsen die je interessante perspectieven geven.

Soms kan de vaste groothoeklens een beperking lijken, maar ik probeer dat als een creatieve beperking te zien en mezelf te pushen om een unieke manier te bedenken om de camera te gebruiken.

Ik denk dat dit het beste kan worden bereikt door de GoPro ergens neer te zetten waar een normale camera niet zou kunnen gaan.

Kortom, de ergonomie van de GoPro Hero 8 is zeer goed ontworpen.

In de afgelopen 8 generaties heeft GoPro hun ontwerp verfijnd om de beste functies te behouden en de barrières voor het maken van indrukwekkende inhoud te minimaliseren.

Focus prestaties

GoPro Hero 8 | 1/2000 f/2.8 ISO 100

Er is echt niet veel om over na te denken als het gaat om focussen. Het mooie van een actiecamera als de GoPro Hero 8 is dat hij een vaste focus heeft die altijd scherp is van 1 ft tot oneindig!

Dit ongelooflijke scherptediepte stelt je in staat om je te concentreren op het kadreren en vastleggen van het moment in plaats van je zorgen te maken over de vraag of dingen in focus zullen zijn. Ik waardeerde echt de eenvoud van deze functie op de GoPro Hero 8!

De andere unieke kans die de GoPro focus range biedt is de mogelijkheid om over/under water foto’s te schieten met alles scherp.

Er zijn verschillende dome-poorten beschikbaar waarmee je eenvoudig een split-level beeld kunt maken (iets dat veel ingewikkelder is met een grotere camera).

Prestaties bij weinig licht

GoPro Hero 8 | 1/60 f/2.8 ISO 2642

Fotograferen in donkere scènes is niet iets waar actiecamera’s vooral bekend om staan en de GoPro Hero 8 is niet anders.

De Hero 8 blinkt uit in het vastleggen van snelle actie in ongunstige omstandigheden, maar hij kan niet goed omgaan met hoge ISO.

Ik ontdekte dat ongeveer 3200 de maximaal bruikbare ISO was met 1600 die een relatief schoon beeld gaf. De JPEG-bestanden zagen er goed uit, maar RAW-bestanden leverden iets betere resultaten op na het gebruik van ruisonderdrukking in Adobe Lightroom.

De GoPro Hero 8 biedt de best beschikbare prestaties in zijn klasse van actiecamera’s, maar als je op zoek bent naar uitstekende prestaties bij weinig licht, raad ik je aan op zoek te gaan naar een camera die is ontworpen om met hoge ISO te fotograferen.

Beeldkwaliteit

GoPro Hero 8 | 1/2100 f/2.8 ISO 100

De beeldkwaliteit van de GoPro Hero 8 overtrof mijn verwachtingen. De JPEG-afbeeldingen zien eruit ongelooflijk scherp en levendig, vooral wanneer bekeken op een smartphone.

Ik vond dat de RAW-bestanden heel mooi bewerkt in Adobe Lightroom en ik was in staat om een aantal geweldige beelden.

Over het algemeen zijn de beelden van deze camera zeer scherp en hebben een goed dynamisch bereik. Ik zou de beeldkwaliteit vergelijken met die van topklasse smartphones zoals de iPhone 11 Pro.

Omdat het een hybride foto- / videocamera is, ligt de Hero 8 op de kwaliteitslijn tussen de twee. Bovendien is het een nicheproduct dat bedoeld is om aan een specifieke behoefte te voldoen: een superduurzame foto- / videocamera die overal mee naartoe kan worden genomen.

Met dat in gedachten bedient de GoPro Hero 8 zijn niche ongelooflijk goed. Meer informatie over de videoprestaties/functies vindt u hieronder.

Videokwaliteit

Deze recensie is voornamelijk gericht op het gebruik van de GoPro Hero 8 voor stilstaande beelden, maar het zou onvolledig zijn als we niet zouden kijken naar de ongelooflijke videospecificaties die het biedt. Veel mensen genieten echt van beide mogelijkheden en daar ben ik het mee eens.

De GoPro videoprestaties zijn ongelooflijk voor de grootte van de camera. Het biedt eersteklas beeldstabilisatie terwijl je 4k fotografeert met verschillende framesnelheden.

Het schiet ook 240fps slomo op 1080p.

De beeldstabilisatie op de Hero 8 is verbeterd ten opzichte van vorige generaties met HyperSmooth 2.0. Ik was verbaasd over hoe stabiel de video is met deze functie ingeschakeld. Hiermee kunt u gimbal-achtige foto’s maken, zelfs terwijl u de camera in de hand houdt tijdens het skiën / hardlopen / fietsen, enz.

Wat ik leuk vond aan de videofuncties op de GoPro is hun eenvoud en bruikbaarheid. Videoamateurs zullen out-of-the-box succes vinden, terwijl professionals indrukwekkende foto’s kunnen maken door de camera in creatieve posities te krijgen.

Hoe dan ook, de GoPro Hero 8 is een krachtpatser van videomogelijkheden.

Algemene prestaties

De GoPro Hero 8 presteert ongelooflijk goed bij zijn gegeven taak: het maken van indrukwekkende foto’s en video’s in een superduurzaam en veelzijdig pakket.

Natuurlijk heeft het enkele nadelen, zoals slechte prestaties bij weinig licht en het gebrek aan flexibiliteit in termen van lenskeuze – maar over het algemeen doet het uitstekend werk bij het produceren van verbluffende beelden op plaatsen waar andere camera’s niet kunnen komen.

Het is zeer snel te gebruiken, heeft een ultra-eenvoudige interface en produceert uitstekende kwaliteit direct uit de doos.

Bovendien ben ik erg onder de indruk van het ontwerp van de gebruikersinterface en de gestroomlijnde workflow die bij de GoPro-app wordt geleverd. Ik waardeer het dat GoPro een vooruitstrevend bedrijf is en ik denk dat andere camerafabrikanten hun model eens goed moeten bekijken.

De Hero 8 koppelt eenvoudig aan een smartphone om inhoud te offloaden die gemakkelijk kan worden bewerkt en gedeeld.

Ik waardeer hoe ze een service aanbieden met onbeperkte cloudopslag voor uw afbeeldingen, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het verliezen van gegevens.

Het is geweldig om te zien dat GoPro de backend-workflow zo gebruiksvriendelijk maakt. Op een dag weet ik zeker dat we het allemaal gek zullen vinden om geheugenkaarten naar een computer te moeten offloaden en een aparte bewerkingssoftware te gebruiken om afbeeldingen te verwerken / exporteren.

Voor nu ben ik onder de indruk van de vriendelijke interface tussen de GoPro Hero 8 en een smartphone.

Andere handige functies

In tegenstelling tot andere meer traditionele camera’s, biedt de GoPro Hero 8 een aantal unieke functies die passen in het hybride foto- / videoformaat waarop ze zich richten.

Een van die functies is de ongelooflijke burst-modus. Met één druk op de sluitertijd maakt de camera 90 beelden in 3 seconden vanaf 1,5 seconde VOORDAT je op de sluiter drukt! Vergeet het missen van het moment als gevolg van sluitertijdvertraging!

Een ander cool aanbod van de GoPro Hero 8 zijn de timelapse-modi. U kunt eenvoudig time-lapse- of hyper-lapse-video’s maken met een zeer eenvoudig te gebruiken interface.

Ik vond deze modi vergelijkbaar met wat wordt aangeboden op de iPhone, maar nog steeds leuk om mee te spelen vanwege de groothoek en duurzaamheid van de GoPro.

Ten slotte heeft GoPro echt de lat hoger gelegd als het gaat om maatwerk. Met hun “mods” kunt u de camera aanpassen om een verbeterde microfoon, een uitklapbaar LCD-scherm en een LED-lampje toe te voegen.

De mods zijn beschikbaar voor een meerprijs.

Zoals ik al eerder zei, denk ik dat een GoPro niet compleet is zonder de accessoires om hem te monteren. Als u een GoPro koopt, zorg er dan voor dat u ten minste een paar verschillende montageopties krijgt om ervoor te zorgen dat u het meeste uit zijn veelzijdigheid kunt halen!

Waar voor je geld

GoPro Hero 8 | 1/2200 f/2.8 ISO 100

Voor ongeveer $ 400 is de GoPro Hero 8 verbazingwekkende waarde! Het biedt een uniek perspectief dat moeilijk te repliceren is zonder een veel duurdere camera-instelling.

Met de kleine nadelen zoals prestaties bij weinig licht, is de Hero 8 een geweldige koop voor sommigeniemand die een supercompacte camera met een groothoeklens wil hebben om snel spannende momenten in het leven vast te leggen.

Ik denk dat het het beste iemand dient die van actiesporten houdt en iets wil dat de sporten die ze nastreven kan bijhouden.

Ten opzichte van de Hero 7 is de Hero 8 een mooie upgrade door de eenvoud van montage en de nieuwe videofuncties (namelijk HyperSmooth 2.0 en de digitale lenzen).

Het wordt ook geleverd met een verbeterde levensduur van de batterij, maar als u van plan bent deze camera veel te gebruiken, moet u een paar extra batterijen ophalen, ongeacht de versie die u gebruikt.

In vergelijking met de DJI Osmo Action heeft de GoPro Hero 8 een aantal verbeterde functionaliteit / kwaliteit, maar het belangrijkste kenmerk dat het mist, is een scherm aan de voorkant (beschikbaar met een “mod”).

Als je op zoek bent naar iets om selfies mee te maken of jezelf te filmen in een vlogstijl, is de DJI Osmo Action misschien een betere koop, maar over het algemeen heeft de GoPro Hero 8 betere prestaties, functies en functies.

Het is verbazingwekkend dat zo’n ongelooflijke technologie verkrijgbaar bij zo’n betaalbare prijs. Voor de niche waar action cams zich op richten, is de Hero 8 een ongelooflijke waarde! Welke andere camera van minder dan $ 400 heeft zulke verbluffende prestaties?

Controleer de huidige prijs

GoPro Hero 8 Beoordeling | Conclusie

Ik zal zeker de GoPro Hero 8 houden en gebruiken.

Het is een ongelooflijke krachtpatser van een camera die ongelooflijke resultaten produceert. Ik hou vooral van de manier waarop het wordt gekoppeld aan mijn smartphone voor downloaden, bewerken en delen!

Als je de GoPro Hero 8 niet je aandacht waard hebt gevonden, raad ik je ten zeerste aan om hem te bekijken. Het is geweldig voor het maken van foto’s / video’s van actiesporten of het delen van spannende momenten op sociale media.

De prijs voor de Hero 8 maakt het zeer toegankelijk voor iedereen die interessante inhoud wil maken.

Met de opkomst van het delen van verhalen, foto’s, video’s op sociale media, denk ik dat iedereen op zijn minst een actiecamera moet proberen!

GoPro_Hero8_Review_19

GoPro Hero 8

Klein, krachtig en betaalbaar met uitzonderlijke beeldkwaliteit: wat wil je nog meer van een actiecamera?

Controleer de huidige prijs