Ashley Johnsons

Hallo, ik ben Ashley, een schrijver en creatieve ondernemer die in Winston-Salem, North Carolina woont.

Als uncg-afgestudeerde definieer ik mezelf als een mixed media-kunstenaar door middel van handgemaakte weven, bloemen-, geweven en gevlochten maskers en beschouw ik mezelf als een documentairemaker en fotograaf bij wijze van leven.

Ik haal inspiratie uit het hedendaagse flash-form verhaal omdat het een kunstvorm is die geen oplossing vereist of biedt. Bekend om het stellen van complexe vragen over zwarte identiteit door middel van zeer gestileerde portretten, werd ik in 2018 door Click Magazine erkend als 20 Women Changing Photography.

De centrale scriptie van mijn werk maakt gebruik van fotografie, performance, textiel en levende bloemen-, geweven en gevlochten maskers om te navigeren door intra-raciale conflicten, identiteitsevolutie, generatie-impact, zuidelijke vrouwelijkheid en studies van relatieve tijd als het gaat om Afro-Amerikaanse / vrouwelijke schoonheidspraktijk.

Recente optredens en soloshows zijn onder andere Reach: Een live tentoonstelling over haaridentiteit en zuidelijke vrouwelijkheid het aantrekken van meer dan 300 gasten en Door de lens in samenwerking met SoHo House.

Mijn tools

Mijn werk is altijd een les in vindingrijkheid geweest. Ik ben altijd getekend geweest om mijn leven heilig te verklaren door voorwerpen en herinneringen te verzamelen. Fotografie was een ander middel om dat te doen, maar ik kon het me niet altijd veroorloven.

Om het gebrek aan middelen te compenseren, leunde ik zwaar op de zon – ik begreep de hoeken ervan gedurende het hele tijdstip van de dag binnen elk seizoen van het jaar. Het lezen van de zon geeft me controle over de emotie die mijn foto’s weergeven. Het vormt schaduwen en legt al mijn vragen bloot.

Door de jaren heen heb ik dus altijd een minimale cameratas onderhouden. Mijn camerabody is de Canon 80D. Ik koos de Canon 80D als een upgrade van mijn Fujifilm X-T3 voor een betere verwerkingscapaciteit en functionaliteitsverbeteringen zoals Wifi en touchscreen , waardoor het wijzigen van instellingen een fluitje van een cent is.

In mijn lenskit zit de Canon 24mm f/2.8 “pancake” lens. Ik koos het vanwege zijn snelheid, prijskaartje, scherpte en voor eenvoudige brede opnamen. Ik heb ooit gehoord dat de Canon 24-70mm f/2.8 de “trouwlens” wordt genoemd vanwege zijn veelzijdigheid. Het is de belangrijkste reden waarom ik het in mijn kit nodig had.

Het is perfect voor een breed scala aan lichtsituaties en mooi op portretten – om nog maar te zwijgen van een oprechte scherpte die alles tot leven brengt. De laatste lens in mijn kit is de “handige 50”. De Canon 50mm f/1.8. Ik doe nogal wat videowerk en ik bewonder dit objectief om het mooie autofocus effect in de postproductie.

www.hiaj.co | @hiaj

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer