Hier is een blik op Nikon’s roadmap voor aankomende lensreleases

Nikon’s brede selectie van camera’s heeft een uitgebreide routekaart voor het vrijgeven van lenzen in afwachting die veel fotografen uit alle delen van het fotografiespectrum misschien leuk vinden.

Om te beginnen omvatten de aankomende lensplannen van het bedrijf een nieuw powerzoomstuk van glas en een mogelijk wenselijk lensmodel dat budgetprijs combineert met f / 2.8 en zoomvermogen.

De bijgewerkte Nikon lens roadmap combineert zowel eerder genoemde lenzen als geheel nieuwe geplande modellen in een selectie van optica die aan tal van behoeften voldoet. Sommige van de reeds geruchtmakende lensmodellen bevatten een S-serie 600 mm teleoptiek samen met 135 mm, 85 mm en 35 mm edities uit dezelfde lijn.

Dan zijn er ook nog een paar nieuwe creaties zoals een nieuwe DX-serie voor zijn APS-C camera’s, die 12-28mm brandpuntsbereik biedt in een PZ lens. Dit is in feite de breedste brandpuntsafstand die in de roadmap wordt vermeld en biedt met name powerzoom (PZ). Het is vermeldenswaard dat krachtige zoomlenzen zeldzaam zijn voor camera’s op de consumentenmarkt buiten de E-mount-apparaten van Sony.

afbeelding credit: Nikon

Een voordeel van deze lenstypen is dat ze op afstand kunnen worden ingezoomd via hun interne motor en zo een soepele zoombediening bieden met consistente precisie. Dit is moeilijker te bereiken met handmatige zoomlensmodellen en de omschakeling is de laatste tijd vooral waargenomen bij Sony cameralenzen. Nu is het blijkbaar iets dat Nikon aan het verkennen is. Een recente toevoeging aan de powerzoom-line-up van lenzen van een ander merk is Sony’s 28-135mm f/4 PZ-glas voor de onlangs uitgebrachte FR7 robotische filmische remote shooting camera van het merk.

Een andere belangrijke toevoeging aan de lensplannen van Nikon is een 70-180 mm-optiek die direct naast de 17-28 mm f / 2.8 en 28-75 mm f / 2.8 lensedities van het merk zit. Dit wijst erop dat de nieuwe lens in staat is tot hetzelfde diafragma als deze andere modellen, en tegen een redelijke prijs.

De specifieke nog onaangekondigde lenzen die in de roadmap worden getoond, omvatten deze modellen:

  • 12-28mm DX
  • 24mm compacte DX
  • 26mm compact (niet S-serie)
  • 35mm S
  • 70-180mm niet-S
  • 85mm S (misschien f/1.2)
  • 135mm S
  • 200-600mm (niet S-serie)
  • 600mm S (misschien f/4)

Nikon heeft blijkbaar ook een pagina van lenzenmaker Tamron in zijn specificaties genomen, waardoor er geruchten zijn dat het merk de optische producten van het lensmerk daadwerkelijk als zijn eigen opknapt. Wat betreft hoe de lensroadmap uitpakt in termen van functionaliteit en kwaliteit voor fans van Nikon-apparaten, zullen we zien, maar het is goed om te zien dat het merk serieus werkt aan het creëren van een nog diverser ecosysteem van optica voor zijn cameramodellen.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer