Hoe foto’s van iCloud op iPhone, iPad, Mac &pc te verwijderen

FacebookPinterestDelen

Of u nu opslagruimte wilt vrijmaken of gewoon oude foto’s wilt doorzoeken die u al hebt gekopieerd of afgedrukt, leren hoe u foto’s op de juiste manier van iCloud op uw iPhone, iPad, Mac of pc kunt verwijderen, kan intimiderend aanvoelen.

De gedachte om permanent foto’s van uw iCloud-account te verwijderen – een opslagservice die velen beschouwen als de beveiligingsdeken van hun inhoud – zonder enige kans op herstel kan stressvol zijn!

Omdat iCloud slechts wordt geleverd met 5 GB gratis opslagruimte per Apple ID, moet u waarschijnlijk uw online opslagopties opnieuw evalueren of uiteindelijk foto’s verwijderen.

iMazing

iMazing

Gebruik iMazing om live foto’s en gegevens van uw iPhone over te zetten, een back-up te maken en door uw iPhone te bladeren.

Gebruik de link bespaar 20%

Krijg korting

Gelukkig zijn er tal van opties voor het verwijderen van afbeeldingen uit iCloud of gewoon het verminderen van back-upopslag, zodat u eenvoudig verwijderde afbeeldingen kunt herstellen terwijl u de volledige controle over uw opslagopties neemt.

En het beste deel is dat elke optie vrij eenvoudig te doen is vanaf telefoons en laptops met een paar snelle stappen.

In dit artikel bespreken we hoe u foto’s van iCloud op verschillende apparaten kunt verwijderen en wat u moet doen als u iCloud-foto’s moet herstellen.

Inhoudsopgave

Hoe foto’s van iCloud te verwijderen

Hoewel u iCloud-foto’s kunt verwijderen met de Foto’s-app, worden hiermee afbeeldingen van uw Apple-apparaat en van iCloud verwijderd.

Maar maak je geen zorgen als je alleen je iCloud-fotoopslag wilt wissen – het verwijderen van afbeeldingen uit iCloud is net zo eenvoudig als het volgen van de onderstaande stappen.

Alle foto’s verwijderen uit iCloud op iPhone of iPad

icloud-fotoscherm foto's uit icloud verwijderen

Om alle iCloud-foto’s van zowel uw apparaat als iCloud te verwijderen, kunt u beginnen door naar uw Instellingen en klik op uw Apple ID (uw naam) bovenaan.

Ga vervolgens naar iCloudkraan Opslag beherenen tik vervolgens op Foto ‘s. Tik vervolgens op Uitschakelen &Verwijderen, die de fotobibliotheek uitschakelt en alle video’s en foto’s verwijdert die in iCloud zijn opgeslagen.

Dit betekent dat u zult genieten van het dual-purpose voordeel van het verkrijgen van waardevolle iCloud-ruimte zonder enig effect op de inhoud die op uw iPad of iPhone is opgeslagen.

Hoe foto’s van iCloud te verwijderen, maar niet van de iPhone

Begin met naar je te gaan Instellingen en klik op uw Apple ID bovenaan.

Schakel vervolgens de iCloud-foto’s uit door de schakelaar naar uit te schuiven en voilà – je hebt nu de vrijheid om foto’s van iCloud te verwijderen terwijl je ze op je iPhone of iPad bewaart.

U kunt ook eenvoudig beheren welke apps worden gesynchroniseerd met iCloud door terug te gaan naar uw Instellingen app, klik op uw Apple IDOnttrekken iCloud, en het in- en uitschakelen van de bediening naast elke app. Hiermee wordt synchronisatie indien nodig uitgeschakeld en wordt flexibiliteit geboden over welke apps worden gesynchroniseerd en welke apps niet worden gesynchroniseerd met iCloud.

Hoe foto’s van iCloud op Mac te verwijderen

Als u foto’s van uw Mac wilt verwijderen, opent u gewoon de knop Foto ’s .app.

Kies de video’s en iCloud-foto’s die u wilt verwijderen, klik op Verwijderen op je toetsenbord en presto- je zult een manier ervaren om geselecteerde afbeeldingen eenvoudig rechtstreeks van je Mac te verwijderen.

Hoe foto’s van iCloud op pc te verwijderen

Hoewel dit niet altijd het geval is voor Apple-apps, hebt u toegang tot iCloud via een pc door te beginnen met Verkenner. Nadat u de verkenner hebt geopend, klikt u op iCloud-foto’s.

Kies de video’s en afbeeldingen die u uit uw iCloud-fotobibliotheek wilt verwijderen en druk vervolgens op het toetsenbord Verwijderen knoop.

Hoe selecteer ik meerdere foto’s om uit iCloud te verwijderen?

Efficiëntverwijder meerdere iCloud-foto’s of alle foto’s op iCloud, log in op iCloud.com met uw Apple ID en wachtwoord.

Klik vervolgens op Foto ’s en selecteer Alle foto’s. Dit geeft u de mogelijkheid om al uw iCloud-foto’s te verwijderen of individueel te selecteren welke u wilt weggooien.

Wat gebeurt er met foto’s nadat ik ze uit iCloud heb verwijderd?

Zoals het geval is met de prullenbak van de meeste foto-apps, blijven de iCloud-foto’s die u uit iCloud verwijdert maximaal een maand in uw prullenbak.

Dit betekent dat u 30 dagen de tijd hebt om van gedachten te veranderen en ze uit de onlangs verwijderde map te herstellen voordat de afbeeldingen permanent worden verwijderd.

Misschien wilt u ook leren hoe u foto’s van uw iPhone naar een computer kunt overbrengen.

Foto’s verwijderen uit iCloud – Veelgestelde vragen

Blijven foto’s op iCloud staan als ze van de iPhone worden verwijderd?

Als u foto’s op iCloud verwijdert uit de Foto’s-app van uw iPhone terwijl uw iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld, worden uw foto’s verwijderd van zowel uw telefoon als iCloud. Gelukkig heb je 30 dagen om iCloud-foto’s te herstellen die je impulsief of per ongeluk hebt verwijderd door ze eenvoudigweg te herstellen voordat die maand voorbij is.

Waarom is mijn iCloud-opslag vol na het verwijderen van foto’s?

Dit kan zijn omdat u iCloud instelt om uit te schakelen via Instellingen voordat u uw foto’s verwijdert. We raden u aan in te loggen op uw iCloud-account en uw foto’s te controleren vanaf uw Mac of pc. Van daaruit kunt u onderzoeken of u foto’s moet verwijderen, oude bestanden en berichten moet verwijderen, de opslag van uw telefoon moet verminderen of moet investeren in meer iCloud-opslag. Maandelijkse abonnementen zijn beschikbaar voor minder dan een dollar per maand, afhankelijk van uw opslagbehoeften.

Kun je iCloud-opslag opruimen?

Ja. Als u de opslag van uw iCloud-account wilt beheren of om de back-upgrootte eenvoudig te verkleinen, gaat u naar uw Instellingen en klik vervolgens op uw Apple ID en iCloud. Druk dan op Opslag beheren en ga naar Backups waarmee u alle apps kunt uitschakelen die u niet wilt of waarvan geen back-up hoeft te worden gemaakt door iCloud.

Laatste woorden

Zoals je kunt zien, is het niet zo ontmoedigend om foto’s van iCloud te verwijderen en kan het gemakkelijk vanaf bijna elk apparaat worden gedaan.

Of u nu ruimte wilt vrijmaken, uw opslagabonnement wilt upgraden of gewoon onnodige of oude bestanden wilt verwijderen, dit artikel geeft u de tools die u nodig hebt om snel uw iCloud-doelen te bereiken.

En als je meer wilt weten over het verwijderen van foto’s uit iCloud, heeft Apple tal van handige tips en trucs op hun ondersteuningspagina die je hier kunt openen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer