Hoe groot is een foto van 5×7?

FacebookPinterestDelen

5×7 afdrukken zijn ongeveer 5 inch bij 7 inch (13 x 18cm / 127 x 178 mm).

De formaten zijn geschreven in het formaat: lengte per hoogte, dus 5×7 is voor portretfoto’s (verticaal) en 5×7 is voor liggende (horizontale) oriëntatiefoto’s.

Een 5×7″-afdruk past op een breed scala aan standaard fotolijstformaten, waardoor de afdrukken perfect zijn om op uw muur of tafel weer te geven.

5×7 glanzende fotoafdrukken zien er ook geweldig uit in albums en foto-plakboeken.

Welke grootte is 5×7 in pixels?

Bij 300 pixels per inch is een foto van 5×7 1500 x 2100 pixels.

Wat is de beeldverhouding van een foto van 5×7?

De vorm van een foto staat technisch bekend als een beeldverhouding of -verhouding.

De beeldverhouding van een foto van 5×7 is 3,5:2,5.

4×6 vs 5×7: welk fotoformaat is het beste?

  • 4×6 is de standaardverhouding van 3:2 op de meeste moderne digitale camera’s, wat betekent dat uw foto’s niet hoeven te worden vergroot of bijgesneden. Als u een afdruk in 5×7″-formaat wilt krijgen, moet u een foto-editor gebruiken om de afbeelding bij te snijden.
  • Omdat ze kleiner zijn, zijn 4×6 afdrukken goedkoper in vergelijking met 5×7 afdrukken, of u nu thuis of online afdrukt.
  • Als u de afbeelding bijsnijdt zodat deze past op een afdruk van 5×7 inch, moet u de compositie wijzigen. Dit is misschien niet wenselijk, vooral als je de regel van derden hebt gebruikt om je foto samen te stellen. Met 4×6 afdrukken is dit niet nodig.
  • Omdat ze groter zijn, kan een afdruk van 5×7″ meer impact hebben dan een afdruk van 4×6. Dit is afhankelijk van waar u de foto wilt weergeven.
  • Voor albums is een 4×6 over het algemeen het aanbevolen fotoafdrukformaat om ervoor te zorgen dat u er zoveel mogelijk foto’s in past! Zie ook: hoe groot is een 4×6 foto?

Kortom, de beslissing tussen 4×6 versus 5×7 afdrukken is aan u – er is geen goed of fout antwoord, dus kies gewoon welk fotoformaat het beste bij uw behoeften past.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer