Hoe werkt de BeReal App? Gebruikershandleiding voor beginners

FacebookPinterestDelen

Of je nu sinds dag één meer dan tien jaar geleden een Snapchat-supporter bent geweest, of onlangs in de TikTok-trend bent terechtgekomen, je hebt waarschijnlijk gehoord van BeReal.

Hoewel oorspronkelijk uitgebracht in 2020, heeft deze sociale media-app onlangs populariteit vergaard vanwege het beleid van één foto per dag dat bedoeld is om je vrienden en volgers een meer authentieke blik in je dagelijks leven te geven.

Deze gids levert de inside scoop over alles wat met BeReal te maken heeft, zodat u kunt leren hoe en wanneer u het in 2023 effectief kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is BeReal?

BeReal is een sociale media-app ontwikkeld en uitgebracht in Frankrijk die het meest bekend staat om zijn stevige standpunt over het delen van slechts één foto per dag.

In een wereld van apps die sterk samengestelde, gefilterde en geënsceneerde foto’s ondersteunen, breekt BeReal enthousiast de norm. Het is aangeprezen als een ‘moderne’ Facebook – de favoriete nieuwe app van Gen Z.

Ontworpen om toeschouwers te helpen een realistischer beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken, moedigt BeReal zowel iPhone- als Android-gebruikers aan om foto’s in realtime te delen om echte verbindingen te bevorderen en anderen te ontlasten van de immense druk om er altijd uit te zien en de beste versie van zichzelf te zijn.

  • Wat maakt BeReal anders?

Met BeReal kunt u slechts één foto tegelijk maken gedurende een klein venster van twee minuten dat u op een willekeurig moment waarschuwt.

Door gebruik te maken van je camera aan de voor- en achterkant, zie je tegelijkertijd je selfie terwijl je fotografeert wat er voor je ligt.

Bedoeld om je meest openhartige zelf vast te leggen, voorkomt BeReal de overmatige voorbereiding en onrealistische bewerking die veel te vaak wordt gezien op Instagram, Facebook en Twitter.

BeReal is trots vrij van de bewerkings- en filteropties waarop velen van ons vertrouwen om ervoor te zorgen dat anderen ons door een roze bril zien.

In een zee van Stepford Wives-achtige apps die het zelfrespect van beïnvloedbare jonge gebruikers kunnen vernietigen, is BeReal de rebelse antithese die je aanmoedigt om je ware zelf te omarmen en te laten zien.

  • Hoe maak je goede selfies

Aan de slag met de BeReal-app

Zoals de meeste apps is aan de slag gaan met BeReal net zo eenvoudig als navigeren naar de app of Play of store, de app downloaden, aanmelden en een account maken.

U krijgt een snel voorbeeld wanneer u de app voor het eerst opent. U kunt een voorbeeld van alle vier de dia’s bekijken of direct naar het maken van uw account gaan door op Overslaan.

bereal-intro-scherm Geplakte afbeelding 0

U begint met het maken van uw gebruikersnaam en voert vervolgens uw geboortedatum en telefoonnummer in.

We raden je aan om je geboortejaar in te voeren versus een nepjaar, zoals we hieronder voor instructiedoeleinden hebben gedaan.

gebruikersnaam-bereal verjaardag-bereal account-create-scherm

U ontvangt een tekst met een code die u eenvoudig kunt invoeren om door te gaan naar de volgende stap. Wanneer de prompt Je vrienden zoeken verschijnt, kun je de toegang tot je contactleven toestaan of weigeren.

Als u de app geen toegang wilt geven tot uw lijst met contactpersonen, kunt u eenvoudig op “Niet toestaan” drukken en naar specifieke gebruikersnamen zoeken.

Na de fase Vind je je vrienden en ben je klaar om je eerste BeReal-moment vast te leggen.

Je wordt gevraagd om op de melding bovenaan te klikken om je eerste BeReal te nemen. Mogelijk ziet u ook gewoon de handtekening B op uw scherm verschijnen als uw telefoon is vergrendeld. U weet dat meldingen zijn goedgekeurd wanneer u een vervolgkeuzemelding ontvangt vlak voor uw eerste BeReal.

Als u geen waarschuwing ontvangt, gaat u naar uw instellingen en zorgt u ervoor dat BeReal-meldingen zijn goedgekeurd, omdat u slechts één paar foto’s per dag kunt maken.

Procedures BeReal-profiel bewerken

U kunt uw profiel op elk gewenst moment bewerken nadat u zich hebt aangemeld door de app te openen en op uw initialen in de rechterbovenhoek van uw scherm te tikken.

Er verschijnt een menu met een knop MIJN PROFIEL BEWERKEN in het midden. Hier kunt u uw naam of gebruikersnaam wijzigen of een snelle bio of uw locatie toevoegen. Druk gewoon op het vinkje rechtsboven als je klaar bent.

Foto’s maken en opnieuw maken op BeReal

BeReal is ontworpen om bijna tegelijkertijd foto’s te maken met de camera aan de voor- en achterkant, dus uw camera wordt onmiddellijk geopend wanneer u op de BeReal-waarschuwing klikt. Je ziet het aftellen van twee minuten al aan de gang en de knop om je selfie en de instelling voor je vast te leggen.

Druk gewoon op de sluiterknop en je vrienden krijgen een voorproefje van wat je ervaart terwijl je geniet van de persoonlijke selfie.

In de geest van authenticiteit krijg je geen glimp van een preview. Je ziet je selfie linksboven en het onderwerp voor je neemt het grootste deel van het scherm in beslag.

Geplakte afbeelding 0

Als u niet tevreden bent met de fotokwaliteit, kunt u op de X rechtsboven drukken en opnieuw opnemen. Je hebt de mogelijkheid om je foto herhaaldelijk opnieuw te maken totdat de twee minuten voorbij zijn. U kunt er dus voor kiezen om te laten zien wat u daadwerkelijk doet (zoals het vouwen van de was) of verhuizen naar een nabijgelegen gebied met een beter landschap.

Hiermee kun je mooie of interessante elementen vastleggen die in de eerste opname misschien buiten beeld waren.

Hoewel dit in strijd kan zijn met de “echte jij in realtime” mentaliteit, geeft het je de mogelijkheid om een wazige foto te vervangen en geeft het iemand die knipperde of niesde een tweede kans om de felbegeerde balans van authentieke en flatterende foto’s te bereiken.

En omdat er slechts een venster van twee minuten is, is het aantal herexamens nog steeds beperkt om enige authenticiteit te behouden.

  • Leuke selfie poses

Hoe deel ik mijn BeReal-foto?

Of je nu blij bent met de eerste poging of je tevreden voelt na een paar herkansingen, het delen van de dag-in-het-leven foto met vrienden is eenvoudig! Druk gewoon op de blauwe afspeelknop in het midden van de zwarte ruimte onder uw foto.

Geplakte afbeelding 0

Hoe selecteer ik mijn BeReal Viewers?

Zoals aangegeven tijdens de installatie, kunt u toegang verlenen tot uw lijst met contactpersonen of gebruikersnamen handmatig invoeren. Deze namen worden toegevoegd aan je vriendenlijst, die je bericht kan zien wanneer je de Alleen mijn vrienden optie.

Als u uw foto openbaar wilt delen, klikt u op de knop Iedereen (Discovery) optie met het wereldpictogram.

Onder de details van de viewer ziet u ook extra opties om uw locatie toe te voegen. Als je je vrienden precies wilt laten weten waar je bent, controleer dan de Deel mijn positie optie. U kunt de locatie ook opslaan op uw apparaat voor toekomstige berichten op dezelfde plaats.

Kan ik mijn BeReal Privacy Instellingen wijzigen na plaatsing?

Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers. Nieuwe gebruikers willen mogelijk goedgekeurde kijkers uit hun lijst met contactpersonen vervangen door een intiemere groep, terwijl bestaande gebruikers hun profiel mogelijk willen toevoegen aan de Discovery-pool zodat iedereen ze kan zien.

Klik gewoon op de drie stippen rechtsboven na het plaatsen. U wordt naar het My BeReal-menu geleid waar u kunt selecteren De foto staat niet in Discovery optie om je privébericht openbaar te maken. Je wordt vervolgens naar een ander scherm gebracht om te bevestigen dat je je account wilt toevoegen aan discovery zodat anderen je berichten kunnen zien.

Geplakte afbeelding 0

U kunt uw BeReal-account ook toevoegen aan de Discovery-pool vanuit het startscherm van de app door te klikken op Ontdekking rechtsboven en dan de blauwe knop na het plaatsen.

Waarom lijkt Discovery-inhoud verborgen?

Een belangrijk ding om op te merken is dat als u uw dagelijkse BeReal nog niet hebt gepost, u de Discovery-inhoud niet kunt zien. Het wordt verborgen weergegeven met een bericht dat je eraan herinnert om eerst te posten.

Omdat BeReal gebruikers wil belonen die consequent hun openhartige foto’s delen, heb je geen toegang tot BeReals van je vrienden of Discovery totdat je je bericht hebt gedeeld.

Dit is een eenvoudige “je krijgt wat je geeft” -regel om te volgen, dus deel gewoon je dagelijkse BeReal om hetzelfde van anderen te zien.

Hoe nieuwe vrienden toe te voegen op BeReal

Je kunt op elk gewenst moment nieuwe vrienden toevoegen nadat je je profiel hebt gemaakt.

Dit is handig als u denkt aan een vriend die nog niet in uw lijst met contactpersonen staat of buiten de lijst met gebruikersnamen die u hebt toegevoegd toen u zich voor het eerst aanmeldde.

Druk gewoon op het logo linksboven dat lijkt op een persoon naast het plusteken.

Je wordt meteen naar de vriendenpagina gebracht waar je Vrienden toevoegen door gebruikersnaam of telefooncontacten. U kunt ook uw aantal vrienden bekijken door te klikken op Mijn vrienden naar rechts.

Geplakte afbeelding 0

Kan ik Mijn BeReal delen op Andere Social Media Apps?

Ja. Of u nu een doorgewinterde BeReal-gebruiker bent of zich net hebt aangemeld, drukt u gewoon op de drie stippen rechtsboven. Dit brengt je terug naar dat menu met drie opties. Selecteer de optie Delen op… optie om de BeReal-foto te delen met volgers op Snapchat-, Instagram-, Twitter- en Facebook-volgers.

De Andere sociale media-optie onderaan biedt nog meer functies voor delen door opties op te halen om te delen via tekst, Gmail, Kaarten en meer.

Voor extra gemak zie je de pictogrammen voor elk van deze sociale media-apps onderaan verschijnen om eenvoudig te delen wanneer je op je BeReal-bericht klikt.

Geplakte afbeelding 0

Wat gebeurt er als ik niet op tijd op BeReal post?

Omdat het aftellen van twee minuten begint zodra u de BeReal-waarschuwing ontvangt en uw camera wordt geopend, kunt u zich gehaast voelen om op een ongelegen moment een foto te maken. Als u de melding echter negeert of wist, kunt u de tijd binden en uw foto op elk gewenst moment maken voordat de melding van morgen wordt weergegeven.

En hoewel dit misschien in tegenspraak lijkt met de missie van BeReal, geeft het je ook de flexibiliteit die je in het echte leven nodig hebt. Voor sommigen is het noodzakelijk voor die momenten dat je op een verplicht werkgesprek bent dat je onverdeelde aandacht vereist of gewoon uit de douche komt en je niet op je gemak voelt om daar reclame voor te maken.

Als u ervoor kiest om de BeReal-melding te wissen of te negeren ten gunste van het later maken van een foto, wordt er een annotatie weergegeven wanneer u een bericht plaatst. Als u bijvoorbeeld 22 uur na ontvangst van de eerste melding een bericht plaatst, wordt dit genoteerd zoals hieronder wordt weergegeven.

Geplakte afbeelding 0

Kan ik een BeReal-bericht verwijderen?

Ja. Nadat je de foto hebt gedeeld, zie je dezelfde drie stippen van toen je de weergave-instellingen wijzigde. Druk nogmaals op die drie stippen om terug te worden gebracht naar het menu met een optie om Verwijder mijn BeReal onderaan.

Geplakte afbeelding 0

Zodra je die optie hebt geselecteerd, word je naar een menu gebracht waarin je wordt gevraagd Waarom wilt u uw BeReal verwijderen? U kunt alles kiezen, van een algemene afkeer tot problemen met het vastleggen of Ander.

U hebt ook de mogelijkheid om uw verzoek in te trekken door simpelweg op ANNULEREN onderaan.

Verloopt BeReals?

Ja. BeReal-berichten zijn een dag lang alleen zichtbaar voor vrienden via de app. Maar zelfs als u een BeReal verwijdert, is het mogelijk dat iemand deze al heeft gezien en een screenshot heeft gemaakt.

We zijn allemaal getuige geweest van beroemdheden die controversiële of onflatteuze opmerkingen hebben getweet om de tweet minuten later te verwijderen, niet verwachtend dat een screenshot de herinnering voor altijd levend zal houden.

Kijkers kunnen net zo gemakkelijk een screenshot van BeReal-berichten maken als ze snel tweets vastleggen, dus houd rekening met de inhoud die je deelt als je denkt dat je er later spijt van zult krijgen. Of als je een privéaccount hebt en niet wilt dat je persoonlijke berichten worden gedeeld met niet-volgers.

Hoe haal ik verlopen BeReal-berichten op?

Als je bijzonder trots bent op een BeReal-bericht of een zeldzaam samenzijn met vrienden hebt vastgelegd dat je niet veel ziet, maak je dan geen zorgen wanneer het bericht verloopt. Je BeReal-berichten worden opgeslagen in het gedeelte Herinneringen van je foto-instellingen.

U kunt ze gemakkelijk openen door uw foto’s te openen en door te scrollen om alle foto’s te zien die elke dag zijn opgesplitst, inclusief BeReals.

Geplakte afbeelding 0 Geplakte afbeelding 0

Hoe laat verschijnt de dagelijkse BeReal-waarschuwing?

Omdat BeReal is ontworpen om authenticiteit, spontaniteit en comfort onder zijn gebruikers te bevorderen, is er geen vast tijdsbestek voor dagelijkse waarschuwingen.

BeReal houdt ook rekening met uw tijdzone, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over BeReal wake-up calls of gedwongen wordt om foto’s te maken tijdens standaard slaapuren.

Hoewel BeReal rekening houdt met uw tijdzone, kunt u in die tijd mogelijk geen foto maken, dus neem er gewoon een wanneer u kunt en behandel het late label, zoals het label dat hieronder 23 uur te laat was:

Geplakte afbeelding 0

Wat is een BeReal RealMoji en hoe kan ik er een maken?

Net als andere sociale media-apps heeft BeReal ingebouwde emoji’s waaruit je kunt kiezen om op een bericht te reageren. Wanneer je door de berichten van je vrienden of Discovery scrolt, tik je op het smiley-pictogram rechtsonder om te reageren. Je ziet zes veelvoorkomende emoji’s die je kunt choose om mee te reageren.

Geplakte afbeelding 0

Als je een van de zes ingebouwde emoji-opties ingedrukt houdt, zie je een Gefeliciteerd! Bericht waarin je wordt aangemoedigd om die specifieke emoji na te bootsen.

Geplakte afbeelding 0

Je kunt het bijsnijden of de emoji-re-enactment opnieuw maken totdat je tevreden bent, net als bij een BeReal-bericht. Druk gewoon op de X in de rechterbovenhoek om het opnieuw te proberen.

Geplakte afbeelding 0

U kunt ook kiezen voor een onmiddellijke reactie op een BeReal-bericht door op het bliksemschichtpictogram te drukken.

Stuurt BeReal meldingen van screenshots?

Nee. Helaas stelt BeReal gebruikers niet op de hoogte als iemand een screenshot van hun bericht maakt.

In de app verschijnt er echter een vak onder of boven uw foto op het hoofdscherm van de app als iemand een screenshot van uw BeReal-bericht maakt.

Dus hoewel je niet wordt gebombardeerd met waarschuwingen, kun je zelf onderzoeken of je denkt dat iemand een screenshot van je BeReal-bericht heeft gemaakt.

Hoe kan ik een BeReal-bericht melden?

Om een BeReal te melden, druk je op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht. Hiermee wordt een menu geopend met een optie om Rapport.

Geplakte afbeelding 0 Geplakte afbeelding 0

Je kunt vervolgens details verstrekken over waarom je het bericht rapporteert , of je het nu ongewenst of ongepast vindt.

Laatste woorden

In wezen functioneert BeReal zeer vergelijkbaar met andere sociale media-apps, maar wordt het gevoed door een geest die gericht is op authentieke openhartigheid.

Door het idee te promoten om te delen wat je nu doet, net zoals je bent, kun je diepere, meer oprechte verbindingen vormen met degenen die een kijkje in je leven krijgen.

Dit betekent dat je vrienden je soms vanuit een meer realistische lens zullen zien, de was doen of badkuipen schrobben, in tegenstelling tot alleen het zien van een fotodagboek van je spannende reizen of diners.

En met een relatief intuïtief ontwerp is het gebruik van BeReal net zo eenvoudig en toegankelijk als Facebook, Instagram, Snapchat en meer. We raden je aan om er vandaag mee te spelen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer