Instagram ruimt een beetje meer van zijn content moderatie rommel op

FacebookPinterestDelen

Gebruikers met professionele Instagram-accounts kunnen nu naar een nieuw uitgebreide accountstatuspagina kijken die hen zogenaamd zal helpen beter te begrijpen hoe inhoudsaanbeveling werkt.

De uitbreiding is bedoeld om een accounthouder te helpen weten of hun inhoud in aanmerking komt om te worden aanbevolen aan niet-volgers, en waarom niet. De pagina kan ook helpen uitleggen hoe een gebruiker zijn berichten aanbevelingsvriendelijk kan maken of inhoudsblokken ongedaan kan maken.

Instagram heeft in een eerdere blogpost al uitgelegd wat de voordelen zijn van contentaanbevelingen voor accounthouders, maar deze uitleg ontbreekt vaak aan duidelijkheid.

Zoals veel gebruikers van het platform al lang geleden hebben opgemerkt, is het begrijpen van de mechanica en verboden rond inhoudsaanbevelingen vaak ondoorzichtig geweest. Dit is verre van een ongewoon probleem van een service van Meta.

Om deze problemen tegen te gaan, heeft de administratie van Instagram de pagina Accountstatus uitgebreid voor eenvoudigere bruikbaarheid en duidelijkere richtlijnen. Volgens het platform,

“Daarom is het belangrijk voor ons dat videomakers onze richtlijnen begrijpen en weten of iets dat ze hebben gepost of in hun profiel hebben, van invloed kan zijn op hun bereik voor niet-volgers,”

Het legt ook uit: “Het is ook de reden waarom we de mogelijkheid introduceren om het niet eens te zijn met onze beslissing, zodat ons beoordelingsteam zo snel mogelijk opnieuw kan kijken en we onze detectietechnologie kunnen blijven verbeteren.”

Daarom heeft Instagram nu drie nieuwe accountstatusfuncties geïntroduceerd waarvan je zou denken dat ze vanaf het begin voor de hand liggende benodigdheden waren:

  • Kunnen controleren of bepaalde inhoud of inhoud van een bepaald account kan worden aanbevolen
  • In staat zijn om te zien welke problemen dit voorkomen als het niet kan worden aanbevolen
  • Suggesties voor wat een accounthouder kan doen om contentaanbevelingen vriendelijk te maken

Zoals het gezegde luidt, “beter laat dan nooit”, en hoewel laat, kunnen deze wijzigingen sommige gebruikers helpen erachter te komen of en hoe ze in aanmerking komen om hun creaties aan te bevelen aan niet-volgers via delen van Instagram, waaronder Explore, Reels en Feed Recommendations.

Als de inhoud niet in aanmerking komt, laat Instagram gebruikers nu ook voorbeelden zien van hoe dit in strijd is met de aanbevelingsrichtlijnen of waarom inhoud is verwijderd wegens schending van de ‘Communityrichtlijnen’ van het platform.

instagram nieuwe opties voor het modereren van inhoud

Gebruikers kunnen vervolgens berichten bewerken en verwijderen die worden geblokkeerd voor aanbeveling, of ze kunnen een tweede beoordeling van een bericht aanvragen door het moderatieteam van Instagram.

Deze laatste optie werkt op het impliciete idee dat de oorspronkelijke beoordeling en zelfs de follow-upbeoordeling worden uitgevoerd door echte menselijke moderators en niet door een AI-algoritme.

Ongeacht wat het platform stelt, kan deze mogelijkheid niet worden uitgesloten, gezien meta’s bekende mechanismen voor het modereren van inhoud op schaal over honderden miljoenen gebruikers.

In ieder geval beweert Instagram: “Met deze updates willen we je helpen problemen met je account te begrijpen en beter uit te leggen hoe onze systemen en regels werken,”

De app van Meta stelt ook: “We blijven de accountstatus verbeteren om meer gebieden te bestrijken (zoals Zoeken en Voorgestelde accounts) en voegen meer manieren toe om problemen te begrijpen en op te lossen die van invloed kunnen zijn op hoe u niet-volgers bereikt.”

Toegegeven, voor een bedrijf met een lange geschiedenis van het blokkeren of beperken van inhoud op basis van soms duistere moderatiemechanismen, zijn deze accountstatustoevoegingen een stap in de goede richting.

Hoe goed ze in de praktijk werken voor gebruikers is iets wat we de komende weken en maanden zullen moeten zien.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer