Ippei & Janine

FacebookPinterestDelen

Hallo! Wij zijn tokyo gebaseerde man en vrouw fotografie duo, Ippei en Janine. Ippei komt uit Tokio en Janine komt uit Melbourne, we vonden elkaar in Amsterdam toen we daar woonden.

We zijn nu bijna 15 jaar gevestigd in Tokio en doen outdoor/ adventure lifestyle fotografie voor merken en bedrijfsadvertenties, lifestyle portretten en Sony Xperia ambassadeursprojecten.

Hoewel we al vele jaren commerciële fotografie doen, groeide ons bedrijf snel in een andere richting toen onze dochter werd geboren en schakelde we over naar lifestylefotografie. Het hebben van een groeiende en veranderende nieuwe mens in ons leven, evenals frequente uitbarstingen van reizen, met name door Japan voor fotoshoots, gaf ons (en blijft ons geven) grote inspiratie om prachtige, verhalende beelden te maken.

Onze dochter is nu zeven en komt nog steeds voor in veel van onze foto’s, met haar brutale glimlach en levenslust!

Deze levensverandering leidde er snel toe dat we onze diensten aanboden aan niet-zakelijke klanten voor familiegelegenheden zoals verlovingen, bruiloften, moederschap en pasgeborenen. Het creëren van krachtige maar tijdloze filmische beelden om hun unieke verhalen te vertellen.

In de loop der jaren hebben we ons aangetrokken tot Sony-producten (we gebruikten Canon-body’s, met Canon of lenzen van derden).

Belangrijkste Gear Talk

Sony Alpha 1 – AKA “The Workhorse”. Dit is DE camera sinds de dag dat we hem in handen kregen (de dag van de release!). Voorheen was ons belangrijkste werkpaard de combo van de Alpha 9-serie en de Alpha 7R IV, en we verlangden naar een camera die de sterke punten van de Alpha 9-serie en Alpha 7R-serie in één pakket combineerde.

We hadden nooit gedacht dat er een hoge megapixel camera zou zijn met een snellere en nauwkeurigere real-time tracking dan de Alpha 9-serie!

Sony Alpha 9 – Met een shoot waarbij we allebei moeten fotograferen, is de Alpha 9 een geweldige betrouwbare tweede camera. We houden van zijn compacte en lichtere pakket. De kleinere bestandsgrootte maakt het soms geschikter, afhankelijk van het type project. Dit was de eerste camera die ons deed beseffen dat we nooit meer terug konden naar een camera met een langzame sensoruitleessnelheid (in stille sluitermodus).

Sony Xperia PRO-I – We gebruiken momenteel het pre-productiemonster, hoewel we Xperia al enige tijd gebruiken als een tweede supercompacte camera naast de Alpha. Voor een smartphone heeft deze nieuwe Xperia PRO-I een ongelooflijke beeldkwaliteit, met maar liefst 1-inch beeldsensor.

Het voelt echt als een mini Alpha-camera nu de eye-AF en real-time tracking zeer capabel zijn geworden, allemaal via de vertrouwde Alpha-stijl gebruikersinterface. In principe elimineerde deze smartphone onze behoefte aan de RX0- en RX100-serie.

Sony 50mm f/1.2 G Master – Wij denken dat dit objectief samen met de Alpha 1 een match made in heaven is! We houden van de brandpuntsafstand en het is altijd essentieel geweest om een uitstekende 50 mm te hebben voor ons portretwerk. We houden van de weergave in combinatie met de bokeh en AF-snelheid, omdat we de neiging hebben om steeds meer fotografie bij weinig licht te doen.

De f/1.2 is ook een welkome upgrade van de 50ZA. Onnodig te zeggen dat het formaat en het gewicht van de 50mm GM indrukwekkend is voor een f/1.2 lens.

Sony 24mm f/1.4 G Master – Als het gaat om outdoor lifestyle en adventure fotografie, is 24mm ons favoriete middelpunt, en deze snelle maar compacte 24mm GM is onze go-to lens. Naast de uitstekende optische kwaliteit is het compacte formaat en het lichte gewicht van deze 24mm GM een groot voordeel, omdat we altijd zo licht mogelijk willen gaan bij het verkennen van de natuur (zoals andere ouders van jonge kinderen zouden weten, is er altijd veel om te dragen).

Sony 35mm f/1.4 G Master – Het komt niet vaak voor dat we een 35mm-brandpunt gebruiken, maar het is onze go-to-lens wanneer we niet kunnen kiezen tussen 24mm en 50mm, of als we slechts één lens kunnen nemen. Net als de andere recente snelle GM prime-lenzen, is deze 35mm GM ook optisch fantastisch terwijl hij zo compact en licht is voor een f / 1.4-lens, wat we echt waarderen.

Sony 20mm f/1.8 G Master – Wanneer de 24mm GM niet breed genoeg is en een geringe scherptediepte gewenst is, is deze snelle 20mm de oplossing voor ons als we op verkenning zijn. Dicht bij het onderwerp komen terwijl je de omgeving opneemt, geeft een filmisch en verhalend perspectief dat kijkers betrekt bij het voelen van dat vluchtige moment.

Voigtlander Super Wide-Helliar 15mm f/4.5 Aspherical III – Deze compacte, scherpe en praktisch vervormingsvrije lens is geweldig voor interieuropnames, maar ook voor het verkennen van grotten en jungles wanneer we lichtgewicht willen gaan.

DJI Mavic 2 Pro – Het was onvoorstelbaar om met een drone als Mavic 2 Pro te vliegen toen we met onze zelfgebouwde en eerlijk gezegd dang vlogenerous drone 10 jaar geleden! De beeldkwaliteit van Hasselblad’s 1-inch sensorcamera is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de eerste Mavic Pro.

Lume Cube Led Panel – Dit licht heeft af en toe de dag gered. Hoewel we liever alleen met beschikbaar licht fotograferen, is het soms onvermijdelijk om invullicht te gebruiken.

Laatste woorden

We hebben nog nooit een preset gekocht voor het bewerken van onze afbeeldingen. We werken nu al bijna 10 jaar aan onze eigen originele Lightroom-preset en het is een evoluerend proces.

Ten slotte – Een van onze bovenstaande foto’s is gemaakt met de Sony Xperia Smartphone. Enig gissingen?

www.ippei-janine.com | @ippei.janine

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer