Jacquelyn Portolese

Hallo allemaal, ik ben Jacquelyn Portolese. Iedereen noemt me Jaki! Ik ben gevestigd in de Pacific Northwest en maak al meer dan de helft van mijn leven foto’s. Maar bruidsfotografie stal mijn hart en werd ongeveer tien jaar geleden mijn passie.

Mijn team bestaat uit mezelf, mijn beste vriendin Melanie – die ik toevallig ontmoette op een excursie naar een fotoclub op de middelbare school – en soms mijn krullende sidekick, Adi the labradoodle. Samen zetten we mijlpalen om in meesterwerken, leggen we de herinneringen vast die onze klanten maken en zelfs de momenten die ze hebben gemist.

Ik ben een diehard Canon-gebruiker sinds mijn vader me zijn oude afstandsmeter gaf voor Kerstmis 2003. Toen ik mijn eerste Canon DSLR kreeg voor mijn 16e verjaardag, dacht ik dat ik alles had. Ik vraag me vaak af wat ik als tiener zou denken als ze zag met welke toekomst ik bezig was.

Camera

Canon 5D Mk IV (x2)

Ik ben dual-zwaaien twee Canon 5D Mk IVs aan weerszijden van mijn cameraharnas. Ik rock twee van hetzelfde lichaam omdat ik beide gelijk gebruik en hou van de consistentie terwijl ik bewerk. Ik ben een Canon-gal sinds dag één, dus het is logisch dat ik Canon’s toonaangevende camera voor huwelijksfotografie zou kiezen.

DJI Mavic Pro

Wat begon als een nieuwigheidsspeelgoed voor buitenavonturen, werkte al snel zijn weg naar mijn merk als iets waar ik bekend om sta. Ik hou ervan om natuurlijke patronen vanuit vogelperspectief te fotograferen, en dat in huwelijksfotografie te brengen was zo geweldig.

Hoewel de fotokwaliteit, maximale resolutie en dynamisch bereik niets is om over naar huis te schrijven, is de Mavic Pro’s vermogen om in RAW te fotograferen maakt het mogelijk om die onvolkomenheden te duwen en te trekken in iets dat je als een meesterwerk zou kunnen beschouwen.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4

AKA de liefde van mijn leven en altijd aan mijn rechterhand. Jarenlang fotografeerde ik bruiloften en verlovingen bijna volledig met deze ene lens en kon ik niet gelukkiger zijn. Het levert ongelooflijke portretten op, zowel van dichtbij als op afstand.

Een groot deel van mijn persoonlijke stijl is het hebben van veel omgevingscontext, dus het vermogen om van dichtbij en persoonlijk met mijn klanten te komen en toch dat achtergronddetail te behouden, is belangrijk voor mij. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het scherp is, snel als alles en presteert geweldig bij weinig licht. Zelfs in de krapste ceremonie- en ontvangstruimtes is het vaak zo breed als ik ooit moet gaan.

Canon 85mm f/1.4

Waar ben je mijn hele leven geweest? Dit is mijn meest recente lens aankoop en is aangesloten bij mijn Canon 35mm aan de linkerkant van mijn harnas als mijn wederhelft.

De 85mm brandpuntsafstand is een perfecte middenweg geweest tussen bokeh en het toch behouden van dat achtergronddetail waar ik zo van hou. Mijn favoriete tijd om dit te gebruiken is in full-body portretten, bruidsfeest en familie formele foto’s. Het laat me ook van dichtbij en persoonlijk kennismaken bij ceremonies zonder fysiek van dichtbij en persoonlijk te zijn!

Canon 135mm f/2

Mijn go-to voor openhartige foto’s op cocktailuur en bruiloftsrecepties. Ik vind de 85mm iets te dichtbij voor comfort, en gasten merken me onvermijdelijk op. In staat zijn om van veraf te “snipen” maakt het krijgen van die natuurlijke reacties op sprankelende gesprekken veel gemakkelijker. Bovendien is het echt goed in het maken van verre dingen (bijvoorbeeld bergen) werkelijk groot!

Sigma 50mm f/1.4 ART

Sinds de 85mm kwam in mijn leven, de 50mm is voor het grootste deel in mijn tas gebleven tijdens bruiloften. Maar ik houd het heel erg vast, want er is gewoon iets aan de 50mm dat geen enkele andere lens heeft. Het is geen verrassing dat deze brandpuntsafstand, die zo trouw is aan wat we met het menselijk oog zien, zo uitstekend is voor die portretten van dichtbij. Het gebrek aan vervorming maakt het superieur aan al mijn andere lenzen als het gaat om stationaire en bruiloft detail flatlays (en ik liefde mijn flatlays!)

Sigma 20mm f/1.4 kunst

Er is zeker een tijd en een plaats voor zo’n ultragroothoeklens in huwelijksfotografie, en dat komt niet vaak voor. Wanneer die tijd onvermijdelijk komt, voel ik me zo dankbaar dat ik deze brandpuntsafstand binnen handbereik heb! Veel huwelijksfotografie is van plan voor het ergste scenario, en er gaat niets boven de pijn van het besef dat je te dicht bij elkaar bent wanneer de bruidegom zich klaarmaakt in een letterlijke schuur, of de ceremonie is in een klein hoekje van een bar. Het bloeit ook op een overvolle dansvloer!

Verlichting/Triggers

Vlampunt Zoom Li-on R2

Wat een game-changer is het geweest om over te schakelen naar een flitser met een oplaadbare batterij. De Li-on R2 bijna nooit zonder sap, en je zou waarschijnlijk weg kunnen komen met het fotograferen van drie of meer bruiloften achter elkaar zonder het zelfs maar op te laden. De ingebouwde ontvanger is ook een zeer welkome touch.

MagMod MagSphere

Ik weet niet wat het is over de MagSphere, maar het verspreidt het licht gewoon zo mooi.

Tassen/Riemen

Holdfast MoneyMaker

Ja, het knijpt een beetje in mijn armen, maar zelfs de gewichtsverdeling en het feit dat het er VERDOMD SEXY uitziet, maakt het allemaal de moeite waard. De MoneyMaker (en harnassen in het algemeen) is vanaf dit jaar ook een nieuwe toevoeging aan mijn uitrusting en ik kan er niet genoeg geweldige dingen over zeggen. Een gelijkmatige gewichtsverdeling en het gemak om binnen enkele seconden tussen lichamen te kunnen schakelen, maakt het krijgen van twee compleet verschillende perspectieven van hetzelfde moment een fluitje van een cent.

ThinkTank Luchthaven International V3.0

Wat een game-changer is het overschakelen naar een tas op wielen geweest! Deze slechte jongen past op de een of andere manier op mijn twee lichamen, harnas, alle vijf mijn lenzen, mijn drone en de controller, mijn flitser en alle batterijen en opladers die ik nodig heb. Georganiseerd blijven, opbergen en van A tot Z komen is zo gemakkelijk gemaakt met deze tas.

F-stop Fitzroy

Deze majestueuze verkeerskegelkleurige rugzak met enkele riem verdient zijn eigen volledige beoordeling. Ik kocht het oorspronkelijk als mijn reisrugzak en om te dienen als mijn persoonlijke item op vluchten. Het heeft ook de positie aangenomen van “drone en back-up lenstas” terwijl ik op het veld ben op bruiloften of verlovingen. Het helpt me mijn handen vrij te houden voor camera’s en raakt niet verstrikt in mijn harnas. Het grootste voordeel is dat het vanaf de zijkant opent, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot de inhoud zonder te hoeven graven en graven.

Hardware en software

Adobe Lightroom

Ik gebruik Lightroom voor zowat alles. Door te importeren als slimme voorbeelden en deze op DropBox op te slaan, kan ik mijn laptop meenemen en bewerken vanaf vrijwel elke locatie, zelfs als ik mijn draagbare harde schijf niet heb.

Macbook Pro 15,4-inch (2017)

Een van mijn favoriete dingen in het leven is werken in coffeeshops. Ik woon toevallig in een appartement net boven mijn favoriete (Cafe Solstice, bedankt voor het vragen). Er is gewoon iets met het stille gezoem van een drukke ruimte vol afleidingen die me gefocust houdt.

Western Digital harde schijf van 4 TB

Of zoals ik het heb genoemd: “Go HD.” Deze kleine man heeft een kopie van alles waar ik momenteel aan werk en gaat overal mee naartoe mijn Macbook Pro Gaat. Ik vind het geweldig dat het compact, lichtgewicht is en precies in de laptoptas past.

Mijn eigen presets

De digitale donkere kamer is een van mijn favoriete onderdelen van het vak en ik heb me gerealiseerd dat het voor mij lang niet zo bevredigend was om de presets van iemand anders het werk te laten doen. Ik heb sindsdien mijn eigen gemaakt, die ik liefkozend “RONAN” naar mijn kat heb genoemd.

MISC.

Adi de Labradoodle

Ik betaal niet alleen de hondenbelasting – Adi is ook lid van het team! Nadat ik haar op een dag naar een minisessie had gebracht, was ik zo geschokt over wat een geweldige partner ze was. Ze blijft vlak naast me hangen (af en toe zoomies gepeperd), weet op de een of andere manier uit de foto te blijven en laat mijn koppels van oor tot oor glimlachen. Sindsdien is ze officieel toegevoegd als een van mijn medewerkers op mijn website en is ze altijd beschikbaar op verzoek om te helpen het ijs te breken tijdens verlovingssessies.

Luna Repen

Realistisch gezien zijn Luna Bars mijn favoriete bar omdat ik mijn kitten “Luna” had genoemd toen ik een klein meisje was.

Tot de laatste twee jaar was ik er trots op een minimalist te zijn als het gaat om fotografie-uitrusting. Pas toen ik al deze variaties van brandpuntsafstanden aan mijn ensemble begon toe te voegen, realiseerde ik me mijn ware potentieel en wat ik kon creëren.

Sinds twee maanden geleden toen de Canon 85mm samen met de anderen in mijn cameratas heb ik officieel het gevoel dat ik mijn dreamteam heb. Ik hou ervan dat ik nooit hoef te zeggen: “Ik wou dat ik dat kon …” meer.

www.portolesephoto.com | @Jacquelyn.portolese

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer