Jamie Poh

Hallo, ik ben Jamie. Ik ben een nationaal geaccrediteerde documentaire bruiloftsfotograaf gevestigd in Burnaby, British Columbia.

Ik dien de Greater Vancouver Region, Island, Interior, Whistler en daarbuiten, en ontving mijn accreditatie in Photojournalistic Weddings.

Documentaire trouwfotografie is hier in Noord-Amerika nog een vrij nieuw idee en concurreert vaak met de meer populaire lifestyle of glamourfotografie (tips).

Ik begon mijn carrière met een Canon 7D – mijn eerste camera die mijn vader me hielp kopen.

Een paar jaar later was ik de 7D ontgroeid en kocht ik uiteindelijk een toen nieuwe Canon 5D MK III, een van mijn favoriete camera’s die ik nu nog steeds van tijd tot tijd gebruik.

Toen het in de camerawereld meer begon te verschuiven naar micro four thirds en spiegelloze technologie, heb ik met een paar merken geëxperimenteerd.

Ik wilde iets kleiners voor mijn reizen en probeerde de kleine Fuji X10 point and shoot uit. Het was er gewoon niet helemaal voor mij en kort daarna kwam ik uit bij een Lumix G7X, daarna de Lumix G4H.

Hoewel deze geweldig waren voor video, was ik er niet blij mee aan de fotografische kant. De Fuji XT1 wekte mijn interesse en werd al snel mijn reiscamera.

De gamechanger was toen de Fuji XT2 werd uitgebracht en ik begon met mijn overgang van de grote Canon 5D MK III-body’s voor bruiloften naar een kleinere opstelling.

Een grote reden voor mijn overstap naar spiegelloze lichamen is de belasting die grote DSLR’s op mijn rug leggen tijdens een lange trouwdag. Overschakelen naar twee kleine spiegelloze camera’s heeft het spel voor mij enorm veranderd!

De tweede reden voor de omschakeling is dat het hebben van een stille sluiter de manier waarop ik fotografeer heeft veranderd. Door 100% stil te zijn, kan ik dichter bij mijn onderwerpen komen zonder de momenten te verstoren.

Ik ben mijn collectie lenzen gaan uitbreiden en houd het nu vooral bij de Fuji 23mm f/2 (review) en Fuji 56mm f/1.2. voor het fotograferen van bruiloften. Af en toe trek ik de Fuji 16mm f/1.4 tevoorschijn als ik in een krappe ruimte zit of een groter beeld van een kamer wil.

Dit jaar heb ik mijn beide camerabody’s geüpgraded naar de Fuji XT3 en heb ik echt genoten van het fotograferen met deze.

Voor verlichting gebruik ik 2 x Godox V860IIs voornamelijk omdat ik verkocht was op de lithium batterijen. Het vervangen van AA oplaadbare batterijen was echt niet leuk en het missen van foto’s vanwege misfires op de flitser zorgde voor een zeer angstige trouwdag.

Ik ben 100% blij met de Godox speedlites en heb de Godox AD200 Pocket Flash ook overwogen voor portretwerk.

Buiten bruiloften, neem ik mijn Fuji XT3 en Fuji X100F graag mee op reisavonturen. De X100F is een geweldige kleine camera en geweldig voor straatfotografie.

Voor reisfotografie is het voor mij vaak een moeilijke keuze omdat ik idealiter mijn Fuji 23mm f/2 heb maar ook iets wil met een beetje bereik. Dan loop ik tegen het probleem van overpakken aan.

Tot nu toe heb ik vastgehouden aan de Fuji 10-24mm f/4 voor landschappen en gebouwen en de Fuji 55-200mm f/3.5-4.8 voor wildlife en natuur. Als ik in de knel zit, gebruik ik de 18-135mm f/3.5-5.6.

In de afgelopen maanden heb ik meer in video op de Fuji gedoken en heb ik mijn favoriete apparaten tot nu toe gevonden, de Fuji 35mm f /2, Fuji 56mm f / 1.2, Rode Mic, Rode Wireless Go, Rode Lav en Zoom H1N voor het opnemen van eenvoudige video’s.

Op naar tassen; mijn kryptoniet. Ik heb in de loop van mijn carrière zoveel tassen geprobeerd en verkocht en moet nog steeds die ene tas vinden die bij iedereen past.

Momenteel heb ik me echter op de Domke F-6 gevestigd voor korte sessies zoals documentaire familiesessies of sessies die geen grote opstelling en veel lopen vereisen.

Voor lange trouwdagen gebruik ik mijn Peak Design Travel Pack (45L) en het is geweldig. Ik schakel tussen de Peak Design Large Camera Cube (Canon set up) en Medium Camera cube (Fuji set-up) afhankelijk van wat er van mij wordt gevraagd voor de dag en gebruik de Small Camera Cube voor reizen.

Ik gebruik een Holdfast Money Maker-harnas dat met beide opstellingen werkt, waardoor ik overdag twee lichamen tegelijk kan dragen en zo de noodzaak om constant van lens te wisselen minimaliseer.

Een geweldige combinatie hiermee is mijn PortaBrace Hip Pack – perfect voor batterijen, visitekaartjes, een pen, chapstick, 1-2 kleine lenzen, mijn portemonnee, geheugenkaarthoes, telefoon, enz. Het mooie van dit heuppakket is dat het een stijve voering heeft, zodat je lenzen goed beschermd zijn als je overdag beweegt.

Voor reizen of shoots die wat uitrusting vereisen, evenals mijn laptop, gebruik ik mijn Wandrd Prvke 21L die sinds de dag geweldig ise en zeker een aankoop die elke cent meer dan waard is.

Het mooie van al deze verpakkingen zijn de weerbestendige materialen. Ik woon in een regenachtige stad, dus mijn spullen moeten beschermd en droog kunnen blijven.

De beslissingen die ik neem als het gaat om mijn uitrusting hebben te maken met mijn stijl van fotografie, mijn klanten, de stad waar ik woon en fotografeer en mijn lichaamsgrootte. Ik ben een kleine 5 “3, dus de uitrusting moet groot genoeg zijn om te dragen wat ik nodig heb, maar klein genoeg dat het werkt voor mijn lichaamsgrootte en lengte.

Mijn spullen en tassen moeten weerbestendig zijn om in goede conditie te blijven op basis van waar ik fotografeer, maar ook hanteerbaar voor iemand van mijn maat.

Ik hoop dat je met al deze dingen rekening houdt bij het beslissen welke uitrusting je wilt kopen. Veel fotografeerplezier!

www.jmeshoots.com | @j.meshoots

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer