Philip Thomassen

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal! Ik ben Philip Thomas, gevestigd in San Antonio, Texas, en geboren en getogen in Chichester, Engeland.

In 2006 ben ik naar de States verhuisd. Ik ben getrouwd en jongleer met een fulltime fotografiebedrijf samen met twee jonge dochters en twee levendige honden.

Ik ben een voormalig krantenfotograaf en als twintiger reisde ik de wereld rond, waarbij ik een team van fotografen op cruiseschepen leidde voordat ik headshots en modelportfolio’s maakte.

Na de verhuizing naar de VS, met veel kranten die vouwen, beginnen fotojournalisten hun inkomen aan te vullen met bruiloften, dus ik dacht dat ik het eens zou proberen. Ik vond het heerlijk buiten de poort.

Camera

Ik gebruik Leica camera’s voor al mijn werk. Het merk Leica komt met een diepe cultuur en geschiedenis verweven met vele wereldberoemde fotografen, waar ik veel inspiratie uit leer en op doe.

De eerste 15 jaar van mijn carrière gebruikte ik het merk Nikon. Ik begon te fotograferen met de Leica M9 met Nikon en in 2014 ben ik volledig overgestapt op de Leica M240s en een groeiende Leica-lenzencollectie, sommige gebruikt, sommige nieuw.

De eenvoud en het lichtgewicht karakter van de Leica M meetzoeker camera is een geweldige pasvorm voor bruiloft fotojournalistiek.

De kleine body’s en lenzen zijn niet intimiderend voor mijn klanten. De afstandsmeters zijn ongelooflijk snel, stil en de lenzen zijn handmatig scherpgesteld.

Ik vind het makkelijker om in het donker scherp te stellen in vergelijking met autofocus. Met de grote zoeker zie je onderwerpen in en uit het frame gaan en passen de framelijnen zich aan afhankelijk van de lens aan.

Bij het klikken op de sluiter is er geen black-out of klap van het sluitergordijn, waardoor ik langere sluitertijden bij weinig licht kan vasthouden.

#10 (foto) – Leica M10 Afstandsmeter
#11 (afgebeeld) – Leica M10-P Afstandsmeter
#12 (foto) – Leica M240 Afstandsmeter

Lenzen

Mijn dagelijkse lenzen zijn de Leica 35mm f/1.4 Summilux en Noctilux 50mm f/0.95.

Tijdens een typische trouwdag gebruik ik drie camera’s; twee Leica M10s en een Leica M240. Naast de 35mm en 50mm lenzen gebruik ik een Leica 21mm f/3.4 en een Leica 90mm f/2.8 die kan omzetten naar een macrolens.

#1 (afgebeeld) Leica Summicron 50mm f/2
# 2 (afgebeeld) Leica Noctilux 50mm f/0.95
#3 (afgebeeld) Leica Super Elmar 21mm f/3.4
# 4 (afgebeeld) Leica Elmarit 90mm f/2.8
# 7 (afgebeeld) Leica Summilux 35mm f/1.4
#6 (afgebeeld) Leica Macro Adapter

Verlichting/Triggers

# 5 (afgebeeld) – Nikon Speedlight SB-700

Tassen/Riemen

# 13 (foto) – Wotancraft Ryker Camera Bag – Mooie comfortabele tas voor al mijn lenzen en een paar M’s.

Hardware en software

iMac Retina 5k + een paar Dell-monitoren
Lightroom + presets van RNI-films

MISC.

Energierepen, mints, #8 (foto) Leica Visolflex (x2) en #9 (foto) Leica batterijen (x8)

Mijn benadering van bruiloften is om clichés en trends in huwelijksfotografie te vermijden, minder poseren vast te leggen en mijn werk op de markt te brengen voor klanten die misschien verlegen zijn voor de camera en niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan.

Ik fotografeer voor mezelf, klanten op de tweede plaats. Dat is hoe ik omga met de hoge inzet van huwelijksfotografie en de balans vind die ik nodig heb in mijn leven, samen met mijn fotografieprojecten.

Mijn langetermijnprojecten dwalen door de straten van San Antonio en fotograferen alle eindeloze stromen van het leven.

Straatfotografie is mijn passie, omdat dit me in staat stelt om mijn vaardigheden die nodig zijn voor huwelijksfotografie te verfijnen, met name geometrie, compositie en het vinden van het licht.

Natuurlijk is camera-apparatuur secundair en geen enkele hoeveelheid hightech apparatuur zal je een fantastische fotograaf maken.

Ik vond mezelf een beetje een versnellingskop vele jaren geleden. Maar ik kwam weer op het juiste pad, en dat is een voortdurende opleiding met betrekking tot licht, compositie, het bestuderen van kunst, geometrie, dynamische symmetrie en het werk van andere fotografen.

Ik zou echter zeggen dat kwaliteitslenzen de prioriteit moeten hebben boven camerabody’s als je een beperkt budget hebt. Mijn favoriete Leica lenzen hebben deze verbazingwekkende, bijna 3D-look die ik bij geen enkel ander merk kan vinden.

Naast wat er wordt opgemerkt, is een kleine leren tas en een oude Nikon Speedlight – die ik alleen voor groepsfoto’s zal gebruiken – over het algemeen alles wat ik nodig heb om de trouwdag van een paar te fotograferen.

Ik gebruik beschikbaar licht, zelfs in donkere kamers. Flash doodt elk gevoel van intimiteit en is opdringerig, dus ik gebruik het niet. Als ik de cliënten niet in een nuttig daglicht kan krijgen, kan ik’zal wachten tot mijn onderwerp in het licht komt.

Ik instrueer mijn klanten niet wat ze moeten doen, omdat dit indruist tegen mijn filosofie van fotograferen. Als het niet in realtime gebeurde, gebeurde het nooit. Dat is een deel van mijn uitdaging als fotograaf en waarom ik hou van wat ik mag doen voor de kost.

www.philipthomas.com | @philipthomasphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer