Janusz Jurek

FacebookPinterestDelen

Ik maak foto’s sinds ik een klein kind was en gedurende mijn carrière heb ik te maken gehad met vele soorten fotografie, waaronder reclame, mode en product. Nu richt ik me op straatfotografie.

Ik fotografeer absurditeiten, interessante scènes en de wereld gevangen in een ongewoon moment. Straatfoto’s zijn niet geposeerd en daarom authentiek.

Ik beperk mijn apparatuur tot het absolute minimum. De meeste dingen blijven thuis. Ik draag alleen wat ik nodig heb en wat me comfort en gemak biedt.

Dit geeft mij het plezier om foto’s te maken in de stadsruimte, licht en minimalistisch.

Ik probeer visueel transparant te zijn en heel dicht bij wat ik fotografeer; Ik neem bijna deel aan het evenement, maar blijf onzichtbaar voor de deelnemers.

Als ik foto’s maak tijdens reizen, probeer ik mijn uiterlijk bescheiden te houden. Ik heb geen voorwerpen die de aandacht trekken: een horloge, sieraden, kleurrijke of dure kleding, intense parfums.

Zelfs mijn camera en lens zijn afgesloten met zwarte tape, dus het ziet er versleten uit.

Canon EOS R6 – deze camera is zeer snel, licht, ziet er zelfs goedkoop uit en is onopvallend. Het heeft alle kenmerken van een geweldig stuk straatfotografie-apparatuur. Ik gebruik mijn programmamodus meestal op 1/250s, f.8 en automatische ISO. Ik pas deze instellingen aan afhankelijk van de situatie.

Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM – Ik gebruik deze lens vooral omdat ik dol ben op de 35mm brandpuntsafstand. Ik weet hoe ik op de juiste plaats moet staan en de camera in een fractie van een seconde op het oog moet zetten en een perfect ingelijste foto moet maken.
Deze brandpuntsafstand is perfect voor mij bij het maken van meervlaks composities.

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM

Canon Adapter Control Ring M-ADAP EF-EOS R – voegt een functie toe voor snelle, intuïtieve opnamen.

Zoals je hieronder kunt zien, hou ik echt van Peak Design-producten omdat ze zo aanpasbaar en veelzijdig zijn. Ze kunnen gemakkelijk worden uitgebreid, ze zijn uitwisselbaar en ik gebruik een verscheidenheid aan hun riemen en tassen.

Peak Design Handgreep Capture V3

Peak Design Nekband SLIDE V3

Peak Design Polsband CUFF V3

Peak Design Tas Everyday Sling 10L V2 – dit werkt geweldig voor reizen.

LP-E6N Canon batterij – x 4

Koss Porta Pro Draadloze hoofdtelefoon – er is niets aangenamer dan een krachtig, sterk concertgeluid in een stadsruimte. Ik ben zo’n fan van deze koptelefoon; ze hebben geen concurrentie op hun prijs.

Kambukka Etna Grip thermische mok – straatfotografie is vaak lange tijd op één plek zitten en wachten op het perfecte frame. Hete koffie binnen handbereik is iets heel belangrijks op zulke momenten.

januszjurek.info | @ januszjurek.info

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer