Jared Gant

FacebookPinterestDelen

Hey ShotKit gluurt! Ik ben Jared Gant van JMGant Photography en ik ben een trouwfotograaf uit het noorden van Colorado.

Naast fotograaf ben ik een hardcore koffiedrinker, liefhebber van goede muziek en een familieman in hart en nieren. Ik heb twee kiddo’s en een geweldige vrouw van 12 jaar.

Een combinatie van liefde voor creëren en liefde voor mensen is wat me naar de huwelijksfotografie-industrie heeft getrokken. Ik streef ernaar om met elk beeld iets unieks te creëren dat het organische verhaal van het paar zo creatief mogelijk vertelt. En ik mag dat doen terwijl ik tegelijkertijd op de eerste rij zit voor de gelukkigste dag van hun leven. Het is verbazingwekkend.

Zoals veel photog-nerds heb ik in de loop der jaren veel spullen verzameld en mijn systeem meerdere keren ontwikkeld.

In het najaar van 2017 maakte ik de sprong van Canon naar Sony en pakte ik mijn eerste Sony a7R III. en Zeiss 55mm. In het begin wist ik niet zeker of dit gewoon een persoonlijke camera zou worden, maar na slechts een paar weken eigendom, ving ik de bug op en maakte ik de volledige conversie naar het native systeem van Sony.

Camera

Sony a7R III (x2)
Sony a7 III (onderweg)

Deze camerabody’s zijn om een aantal redenen echt spectaculair, maar mijn twee favorieten zijn de elektronische zoeker (EVF) en het ongelooflijke autofocussysteem.

Deze functies hebben de manier waarop ik fotografeer veranderd. Als u uw blootstelling live kunt zien, minimaliseert u de hoeveelheid chimpansees om de blootstelling en, nog vaker, de witbalans te controleren. De oog-AF is ongelooflijk nauwkeurig en nagels stellen elke keer met bijna perfecte nauwkeurigheid scherp.

Lenzen

Sony 70-200mm f/2.8 GM

Sony 24-70mm f/2.8 GM

Sony 16-35mm f/2.8 GM

Sony 90mm f/2.8 Macro

Zeiss 55mm f/1.8

Meestal fotografeer ik met twee camerabody’s, één onder elke arm.

Meestal tijdens de bruidsvoorbereiding schiet ik met de 16-35mm en 90mm. Met behulp van dit paar kan ik alle details en sieraden vastleggen, terwijl ik ook de energie en opwinding van de kamer kan fotograferen terwijl iedereen zich klaarmaakt.

Later, tijdens het fotograferen van portretten van koppels en de huwelijksceremonie, zal ik overschakelen naar de 24-70mm en 70-200mm. Dit enorme brandpuntsbereik stelt me in staat om snel en vakkundig te werken.

Ik zal dit paar blijven gebruiken tot het open dansen, op welk moment ik meestal een van mijn camerabody’s inpak en fotografeer met een enkele camera en de 16-35mm voor de rest van de nacht. Fotograferen met slechts één camera bespaart mijn rug en stelt me in staat om snel over de dansvloer te bewegen.

Verlichting

Vlampunt Evolv 200 TTL (x3)
Vlampunt Zoom Li-on R2 TTL (x2)
Flashpoint R2 Pro Zender (x2)

Ik hou van creatieve belichting en het gebruik van licht om een foto te verbeteren.

Het merk Flashpoint is gewoon een rebranded versie van de Godox-lampen en is mijn go-to voor al mijn verlichtingsbehoeften. Ik ben een enorme fan van de eVOLV 200 vanwege hoe compact het is voor zo’n krachtig licht.

Licht Modifiers

MagGrid, MagSphere, MagGel, MagBeam

Magbox

Om volledig transparant te zijn, ben ik een MagMod-ambassadeur en gebruik ik bijna 100% MagMod-modifiers voor alles. Maar ik ben ambassadeur met een reden: ik ben dol op de MagMod-producten. Het MagMod ecosysteem is compact, duurzaam en stelt me in staat om het licht in elke situatie snel te regelen.

MISC

Manfrotto 1004 BAC Light statieven

Pelikaan 1560 en 1510

Holdfast Money Maker

Peak Design Slide Lite

Al deze andere diverse apparaten spelen een grote rol op elke trouwdag.

Na verschillende soorten lichtstandaards te hebben geprobeerd, heb ik er eindelijk een gevonden waar ik dol op ben. De Manfrotto 1004 BAC lichtstandaards zijn hoog, goed uitgebalanceerd en, het beste van alles, stapelbaar. Ja, dat klopt, ze stapelen en hechten zich daadwerkelijk aan elkaar. Het dragen van vier lichtstandaards is nog nooit zo eenvoudig geweestsier.

Ik heb de Pelican 1560 gebruikt case voor meer dan 6 jaar nu. Pelican-koffers zijn bijna onverwoestbaar, zijn waterdicht en worden geleverd met een geweldige garantie.

Als je er geweldig uit wilt zien terwijl je twee camera’s bij je hebt, zoek dan niet verder dan de Holdfast MoneyMaker. Dit leren harnas is niet alleen mooi en comfortabel, maar gaat ook een leven lang mee.

Zodra ik naar een enkele camera ga, de Peak Design Slide Lite is mijn go-to strap. Mijn favoriete functie is de snelle verstelbaarheid waardoor ik de riem om mijn nek kan aanspannen of los over mijn lichaam kan dragen.

Software

Lightroom
Photoshop
JPEGmini
Later
Pass Plus Galerijen
DVLOP
Fundy

Mijn ShotKit zou niet compleet zijn zonder alle geweldige software te noemen die ik gebruik om alles van dag tot dag soepel te laten verlopen.

Het zou mooi zijn als fotograaf zijn betekent dat je altijd een camera in de hand hebt, maar dat is zeker niet het geval. Achter de schermen draaien deze programma’s de show.

www.jmgantphotography.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer