Milton Menezes

Mijn naam is Milton Menezes. Ik ben geboren in Brazilië, maar mijn klanten zijn verspreid over de hele wereld.

Ik ben de directeur van Lightfarm Studios, een digital art studio gelanceerd in 2010 vanuit Nieuw-Zeeland. Tegenwoordig is Lightfarm gevestigd in mijn woonplaats, Rio de Janeiro, Brazilië. Lightfarm heeft ook kantoren in Singapore en Melbourne.

Mijn taak bij Lightfarm is voornamelijk het regisseren van de postproductie, wat mijn specialiteit is, en de fotografie. Meer dan fotograferen en retoucheren, moet ik ervoor zorgen dat het niveau van het werk hetzelfde blijft, zo niet beter, wanneer we met meerdere producties te maken hebben.

Mijn passie vandaag is het maken van foto’s en ze er nog beter uit te laten zien in de post, mengen met CGI of pure shot.

Mijn uitrusting is de Phase One IQ3 100 megapixels en mijn lichtopstelling is voornamelijk Profoto D1 voor algemene doeleinden en B1 voor een betere snelheid bij het fotograferen van dingen zoals mensen die springen of spetteren.

Onze markt bestaat voornamelijk uit afbeeldingen en video’s voor reclame, en de industrie eist de beste beschikbare uitrusting.

Ik heb het gevoel dat ik een stijl heb, maar tegelijkertijd hou ik ervan om de hele tijd te veranderen. Steeds hetzelfde doen maakt me gek, en veranderen houdt mijn geest fris. Ik ben autocommercials gaan doen, maar ik hou ook van mode en portretten.

Bij Lightfarm maken we afbeeldingen en video’s. Werken voor reclame in Brazilië helpt om algemene kennis op te bouwen en als je het eenmaal hebt geleerd, is het mogelijk om te escaleren naar meerdere disciplines.

Vandaag zijn we in staat om wereldklasse CGI, Illustratie, Fotografie, Post Production, Film te bieden en vervolgens alles te mixen. De mogelijkheid om door verschillende technieken te navigeren, stelt ons in staat om de beste en snelste manier voor elke klus te kiezen.

Een ding dat ons anders maakt dan andere studio’s is de wil om voor onszelf te creëren. Het creëren van persoonlijk werk is onze kans om te laten zien wat we kunnen en wat we willen creëren. Voordat we bijvoorbeeld VR-banen kregen, moesten we er een maken door de technologie te bestuderen.

Als u alleen maakt waarvoor u wordt betaald om te maken, wordt het moeilijk om te veranderen en nieuwe markten te verkennen. Uiteindelijk beschouwen we onszelf als kunstenaars, en kunstenaars moeten kunst maken, toch?

Versnelling:

Fase Een IQ3 100 megapixel
Profoto D1

Lens 120 mm, 80 mm, 35 mm

www.lightfarmbrasil.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer