Jarrad Parker

Welkom bij mijn inzicht in hoe ik de wereld in een tas zie.

Mijn naam is Jarrad Parker en ik ben een landschapsfotograaf gevestigd in Perth, West-Australië. Fotografie is voor mij een passie die is uitgegroeid tot iets dat mijn gedachten constant verteert, zelfs tijdens het werken aan mijn dagelijkse baan als Signwriter.

Ik heb altijd van tekenen gehouden sinds een jong kind en beschouw mezelf nog steeds als een illustrator in hart en nieren. Pas op de middelbare school in de vroege jaren 90 merkte ik dat mijn interesse in fotografie groeide.

Na het verlaten van de middelbare school bestond mijn relatie met fotografie slechts af en toe uit het vastleggen van herinneringen om te bewaren terwijl ik onderweg was, of gewoon gelukkige kiekjes maken van gebieden tijdens surftrips met vrienden en kiekjes uit het wild waar ik altijd van heb gehouden en een band mee heb gevoeld.

Opgroeien in West-Australië bood de zegen van het hebben van prachtige stranden en dikke bushland om bijna elke hoek, en met het prachtige zuidwesten een gebied van regelmatige reizen met het gezin, herinner ik me dat ik elke gelegenheid aangreep om daar zoveel mogelijk tijd door te brengen. Ik heb nooit meer weg willen!

Dit ging door in mijn tienerjaren en gedurende mijn 20’s, maar de stranden werden drukker en de bushlands begonnen te verdwijnen, dus ik had het geluk om een stel vrienden te hebben waarmee ik zou reizen om de muffe en verstikkende stadsvibes te ruilen met frisse lucht, golven en een rustige omgeving.

Pas halverwege de 30 besloot ik mijn illustratieve huurcontracten te laten rusten en tijd te besteden aan het alleen maar naar buiten gaan om de dingen te fotograferen waardoor ik me het meest gelukkig, vrij en thuis voelde.

Mijn doel met fotografie is – en ik hoop dat het altijd hetzelfde zal blijven – om gewoon de daad te houden van het naar buiten gaan in de natuurlijke wereld om te bewonderen, te genieten van de schoonheid, wonderen en rust die me vullen met inhoud als mijn belangrijkste motivatie.

Ik heb het gevoel dat mijn illustratieve achtergrond een fixatie drijft voor de kleuren en details die te vinden zijn in een landschap, en ik merk dat dit mijn gezichtspunt in een meer intieme manier van kijken naar dingen duwt in plaats van een wijd open blik op een scène.

Ik hou ook van de manier waarop de elementen een sfeer op een landschap werpen, dus ik probeer dit vast te leggen waar ik kan en hoop dat mijn beelden op de een of andere manier deze fascinatie overbrengen op de kijker.

Als je wilt zien hoe dit zich allemaal vertaalt in mijn fotografie, voel je dan vrij om een aantal van mijn werk te bekijken op een van de volgende Instagram-handles:

@j.s.parker_photograhy
@j.s.parker_aerials
@j.s.parker_bnw

Ik heb de neiging om veel te bewegen en een behoorlijke overshooter te zijn tijdens het fotograferen (wat hoofdpijn oplevert met betrekking tot bewerking en ruimte op de harde schijf, enz.) in plaats van alleen maar in te stellen voor één, of een paar foto’s die ik misschien in gedachten heb. Dit dient me echter goed en is geen gewoonte die ik van plan ben te schudden, omdat het voor mezelf heeft bewezen zijn vruchten af te werpen.

Ik merk dat het maken van overmatige foto’s op de grond of in de lucht me helpt het meeste uit mijn tijd daar te halen en de kleine dingen niet te missen waarvan ik me op dat moment misschien niet helemaal bewust ben of voorzie (vooral met betrekking tot luchtwerk), zoals wanneer een klein verschil in hoek het licht kan helpen stuiteren of anders over texturen kan vallen, het uitspreken of onthullen van verborgen details en soms het volledig transformeren van de scène.

Het helpt me ook om adaptief te blijven tijdens het werken met snel veranderende omstandigheden en kan dingen helpen voorkomen zoals thuiskomen met mijn beelden op het scherm en wensen “als het maar …”

Ook zijn er momenten waarop je licht krijgt dat je misschien nooit meer krijgt, hoe goed je ook in staat bent om dingen te plannen. Veel van mijn favoriete foto’s zijn voortgekomen uit het mezelf toestaan van die vrijheid en het oppikken van scènes / functies die ik niet eens had opgemerkt totdat een bepaald licht er zo kort overheen danste of het eruit pikte.

Op naar mijn spullen dus!

Vanwege de manier waarop ik fotografeer (maar ook om andere redenen, waaronder beeldkwaliteit), heb ik de neiging om het meeste gebruik te maken van bracketing boven het gebruik van filters en ik heb het gevoel dat het voor mij werkt.

Mijn keuze aan lenzen is vrij bescheiden, maar ik heb mijn uitrusting opgebouwd tot een punt datre Ik ken het goed en de manier waarop ik graag fotografeer en dingen vastleg, is vrijwel bedekt met de manier waarop ik elk van mijn twee camera’s heb ingesteld.

Ik heb ook de neiging om dingen eenvoudig te houden omdat het me in staat stelt om me te concentreren op wat er voor me ligt en omdat ik graag probeer te voorkomen dat ik van lens wissel tijdens het fotograferen. Vanwege de elementen waar ik vaak in ronddwaal, laat ik het zand en zout liever op mijn persoon neerdalen dan dat de sensor van mijn camera 🙂

Op de eerste foto zie je mijn spullen op mijn swag liggen, dit is een verplicht stuk kit op de meeste van mijn shoots. Vergeten/buiten beeld is mijn hoofdlamp en fakkels. Ik draag een grote Mag lamp en een kleinere eenvoudige LED zaklamp. Ik heb ook mijn kaartlezer weggelaten.

Lowepro Protactic 450 AW Rugzak:

Een echt comfortabele tas die niet echt een belasting is, zelfs als je volledig geladen bent op lange tochten, je hebt de neiging om te vergeten hoe zwaar al je spullen zijn totdat je hem uit 🙂 Het houdt gemakkelijk alles vast wat ik heb met een beetje ruimte over.

Zeer aanpasbaar met handige extra zakjes die kunnen worden verwijderd of verwisseld, afhankelijk van wat ik doe of nodig heb.

Een winterhard ontwerp met gemakkelijke toegang vanaf de zijkant en bovenkant en achterkant. Ik heb ook gemerkt dat het vrij weerbestendig is, zelfs zonder de discreet geïnstalleerde regenmantel aan te trekken. Veel punten op de voorkant van de tas om ook extra items vast te klikken.

Nikon D7100:

Mijn eerste camera is enige tijd geleden gekocht met als enige bedoeling tijd te besteden aan het vastleggen van landschappen. Ik gebruik deze camera meestal in combinatie met image stitching wanneer de D810 en lenzen die ik ervoor beschikbaar heb, dekken niet wat ik nodig heb, wat voor mezelf geen slechte manier is om dingen aan te pakken, omdat ik nog steeds in staat ben om afbeeldingen te maken met een hoog detailniveau en een behoorlijk behoorlijk aantal pixels.

Het is een vrij taai beestje dat goed bestand is tegen de elementen en na veel slijtage nog steeds sterk is. Het biedt vrij verdomd scherpe resultaten dwars door het frame bij correct gebruik en is redelijk licht als een extra carry around.

Nikon D810:

Een briljante camera waar ik erg blij mee ben. Goede verwerking van hogere ISO-bereiken bij behoorlijk licht en ISO-opties in het algemeen. Het is stoer en goed gebouwd met een grote weerstand tegen de elementen. Een enorm pluspunt als het gaat om hoe en waar ik de camera gebruik.

Een behoorlijk dynamisch bereik voor het aantal pixels en het produceert scherpe beelden die rijk zijn aan kleuren en een geweldige resolutie hebben. Het heeft ook een zeer capabele en snelle autofocus.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn de belangrijkste eigenschappen die me bezighouden met wat ik de camera moet doen.

Sigma Art 24-105mm f/4 DG OS HSM:

GEBRUIKT OP D810 – HEEL AF EN TOE D7100

Ik heb ontdekt dat dit echt een geweldige lens is die goed is gebouwd met een snelle, supervloeiende autofocus en het is ook behoorlijk verdomd scherp dwars door. Het dekt mijn behoeften redelijk goed met betrekking tot brandpuntsafstanden voor landschappen en biedt een grote flexibiliteit als het gaat om mijn luchtwerk.

Nikon AF-S 50mm f/1.4G:

GEBRUIKT OP D810 – HEEL AF EN TOE D7100

Super scherp, dus ik heb de neiging om over te schakelen naar deze lens als ik mijn Sigma 24-105mm vind zweven rond dezelfde brandpuntsafstand. Een veelzijdige lens die wordt gebruikt voor incidentele portretten en een beetje astrofotografie.

Sigma 150-500mm f/5-6.3 DG APO HSM OS:

GEBRUIKT OP D7100

Biedt de mogelijkheid om op afstand dicht bij bezienswaardigheden te komen om details / perspectieven op te pikken die alleen beschikbaar zijn vanuit bepaalde standpunten.

Zodra je jezelf openstelt voor het samenvoegen van afbeeldingen, kan het ook een wereld van details openen die anders ongezien zouden blijven. Het kan ook een aantal prachtige uitzichten creëren met een diafragma dat anders onhaalbaar zou zijn, terwijl het ook ruis vermindert.

Het is geweldig voor mijn natuurfotografie omdat het het mogelijk maakt om geweldige foto’s te maken terwijl ik een opdringerige afstand vermijd.

(Zie hier de beste software voor het naaien van foto’s voor panorama’s.)

Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM:

GEBRUIKT OP D7100

Een geweldige lens die unieke perspectieven biedt. Het werkt goed om voorgrondkenmerken in een scène te brengen, en om deze reden merk ik dat ik het veel gebruik bij het fotograferen van zandduinlandschappen.

Het dekt bases wanneer mijn D810 met de Sigma 24-105mm zal het werk niet doen. Ook, hoewel soms moeilijk om te doen, maar als het goed wordt gedaan, biedt het samenvoegen van 2-3 afbeeldingen geweldige afbeeldingen met een hoge resolutie van de D7100.

Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6G DX ED VR:

GEBRUIKT OP D7100

Best een goed objectief en uiteraard een veel lichtere optie dan de Sigma 150-500mm, dus het komt van pas als een middenweg trade-off bij het wandelen van redelijke afstanden etc.

Het biedt ook vrij geweldige resultaten wanneer je begint met het samenvoegen van afbeeldingen, wat is waar deze lens vrijwel altijd voor wordt gebruikt wanneer de 24-105mm op de D810 zal me gewoon niet ver genoeg krijgen.

Promaster 3599 FG428 Statief met Manfrotto X-PRO Balhoofd en 200PL plaat:

Beide apparaten zijn sterk van ontwerp en bieden grote flexibiliteit en veelzijdigheid. De statiefbasis maakt het comfortabel en veilig instellen in krappe en ongemakkelijke posities redelijk beheersbaar, terwijl het nog steeds een groot bewegingsbereik biedt. Het heeft ook een goede hoeveelheid misbruik en zout water etc. in de loop van de tijd weerstaan.

Het Manfrotto Balhoofd verwerkt het gewicht van de D810 met de Sigma 24-105mmen de D7100 met de Sigma 150-500mm met gemak, zelfs onder zware hoeken. Het is eigenlijk het eerste hoofd dat ik kan vertrouwen om het werk te doen zonder thuis te komen om te beseffen dat een lichte uitglijder een frame heeft verpest, duidelijk een enorm pluspunt rondom, maar vooral als het gaat om panorama’s.

Niets is erger dan denken dat je die opname hebt van een scène met verbluffend licht en briljante details die uit verschillende afbeeldingen bestaan, om er vervolgens achter te komen dat je het beeld moet verlaten omdat laten we zeggen dat 2 van de 8 afbeeldingen onbruikbaar zijn en je dan niet in staat bent om dingen aan elkaar te naaien!

Manfrotto PIXI Mini Tafelblad Statief:

Een handige en betrouwbare kleine side kick die redelijk robuust is en je in staat stelt om lekker laag naar beneden te komen wanneer dat nodig is.

Nikon ML-L3 Draadloze afstandsbediening:

Perfect om trillingen te voorkomen. Geweldig voor het bedienen van de D7100 wanneer ik beide camera’s heb ingesteld met verschillende gezichtspunten van een scène, zodat ik me kan concentreren op de D810, of zelfs voor als ik beide camera’s heb die twee totaal verschillende scènes tegelijkertijd vastleggen.

Filters:

HOYA PROND 1000 10 stop 77mm

Kenko PRO1 Digitaal UV Filter 77mm

Kenko PRO1 Digitaal UV Filter 82mm

Geheugenkaarten:

Ik bezit 8 geheugenkaarten omdat het me in staat stelt om lange periodes / meerdere dagen uit te fotograferen zonder dat ik op de een of andere manier hoef te dragen om afbeeldingen te ontlasten om te blijven fotograferen.

Het heeft ook betrekking op bases met betrekking tot het dragen van de twee camera’s, 🙂 en het past bij mijn overdreven schietstijl. Ik ga vaak op pad om te fotograferen voordat ik de kans heb gehad om de beelden van een eerdere shoot te offloaden, dus ik vind het ook geweldig om gewoon nieuwe kaarten te kunnen pakken en op pad te gaan!

2x SanDisc Extreme PRO 95 MB/s 32 GB

2x SanDisc Extreme 90MB/s 32 GB

1x SanDisc Extreme 90MB/s 16 GB

2x SanDisc Extreme 45 MB/s 16 GB

1x Lexar SDHC Platinum II 32GB 200x Klasse 10 UHS-I

Batterijen:

Ik heb 6 batterijen bij me, waardoor ik weer lange periodes / meerdere dagen kan fotograferen wanneer opladen geen optie is en de basis bedekt met betrekking tot het dragen van de twee camera’s.

2x Nikon EN-EL15 7.0V 1900mAh 14Wh

4x Inca 7.0V 1400mAh 9.8Wh

Nikon acculaders:

1x MH-25a

1x MH-25

Ik heb een eenvoudige Powertech 600W 12VDC naar 240VAC omvormer om mijn batterijen op te laden en mijn apparaten te laten werken tijdens het reizen van de vaak lange West-Australische km’s.

Je ziet een schijnbaar zinloze riem aan de linkerkant, maar het is eigenlijk verre van nutteloos. Hoewel het eenvoudig is, neemt het de vorm aan van een lanyard voor mijn camera tijdens het fotograferen vanuit vliegtuigen en af en toe een helikopter. Met stevige klemmen is het een sterke veiligheidsback-up, omdat de wind daarboven je camera uit je handen kan rukken voordat je zelfs maar knippert!

Ik draag mijn schoonmaakdoekjes, blower en gele regenmantel voor mijn camera’s in mijn tas en breng ze over naar mijn zakken als ik vrijwel overal naartoe ga fotograferen. Ze maken het schoonhouden van je camera en lenzen van regen, waternevel en algemeen vuil en stof etc. zoveel gemakkelijker en minder frustrerend.

Elektrische tape zit er ook in omdat het zoveel willekeurige toepassingen heeft, zoals het blokkeren van de zoeker op mijn Nikon D7100, waardoor mijn focusring niet uitglijdt van de ruisende wind in een vliegtuig, tot het tijdelijk repareren van dingen (soms niet eens fotografiegerelateerd) en het soms op hun plaats houden van statiefpoten terwijl ik in rare en ongemakkelijke posities zit. Je zult verbaasd zijn over hoe handig het kan zijn om in je tas te bewaren, zoals je kunt zien aan de hoeveelheid die overblijft ofn de rol in het schot!

Op langere reizen sjouw ik een ASUS-laptop rond met een Western Digital 500GB externe harde schijf om een back-up te maken zonder het risico te lopen te veel gegevens te verliezen, maar ik geef er altijd de voorkeur aan om mijn bestanden indien mogelijk ook op de geheugenkaarten te laten staan en van daaruit naar de belangrijkste harde schijven te kopiëren zodra ik thuis ben.

Ik wens jullie allemaal veel licht en veilige reizen!

www.jsparker-photography.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer