JD Land

Hallo! Ik ben een fulltime trouwfotograaf uit Philadelphia, Pa. Ik fotografeer bruiloften sinds 2011 en in de loop der jaren heeft mijn stijl zich ontwikkeld tot een pure documentaire / fotojournalistieke stijl.

Ik leef van huwelijksfotografie, dus als mijn koppels portretten / formelen willen, doe ik ze natuurlijk. Buiten de tijd die specifiek voor die foto’s is toegewezen, is alles wat ik op een trouwdag vastleg 100% documentaire.

Ik heb absoluut geen interacties met mijn paren met betrekking tot het creëren van hun herinneringen.

Camera body’s:

In de zomer van 2017 maakte ik de sprong naar spiegelloos door een Sony A9 op te pakken..

Voor de A9 had ik een Canon 5D Mark II gebruikt., Canon 5D Mark III, en dan een Nikon D5.

De AF op de Nikon D5 was echt geweldig en ik was bang dat ik in de steek zou worden gelaten door de Sony A9. Maar dat was helemaal niet het geval. De A9 autofocussen als een droom, vooral wanneer je autofocus en tracking in het oog toevoegt.

Het is snel, stil en mist zelden.

Over stil gesproken, de stille sluiter is het beste wat me OOIT is overkomen in mijn fotografiecarrière. Het stelt mijn onderwerpen in staat om in de trouwdag te leven en niet camerabewust te worden elke keer dat ik op de sluiterknop klik.

In plaats daarvan zijn ze er niet wijzer van dat ik net 100 frames heb geschoten van de bruidsmeisjes die de bruid bruisen terwijl de bruidegom wat taco’s verslindt!!!

Ik gebruik ook de Sony A7rIII als tweede lichaam. Deze body is echter om een aantal redenen niet vergelijkbaar met de Sony A9.

De eerste is dat de A7rIII, in stille modus, heeft enkele problemen met banding / flikkering van kunstlicht. De A9 niet.

De tweede is dat ik heb ontdekt dat in het echte gebruik de autofocus merkbaar beter is op de A9. Aan de positieve kant, ik hou wel van het hoge aantal megapixels op de A7rIII omdat het me de mogelijkheid biedt om de crop-modus te gebruiken en mijn Sony 85mm f/1.4 te draaien in een 127mm/1.4 tijdens kerkelijke plechtigheden.

Lenzen:

Mijn go-to lens is de Sony 24-70mm f/2.8. Dit is mijn werkpaard en ik heb hele bruiloften gefotografeerd met alleen deze lens.

Ik documenteer constant niet-geënsceneerde momenten, dus de mogelijkheid om in een oogwenk van 24 mm-35 mm-50 mm te gaan, is enorm!!! Er is niet altijd ruimte om te zoomen en als je een camerabody laat vallen om naar een tweede camera / lens te reiken, heb je het moment al gemist.

Het diafragma van f/2.8 is ook voor mij ideaal. Wanneer het beschikbare licht goed genoeg is om mijn ISO onder controle te houden, wil ik dat F / 2.8, of zelfs kleiner, verhalen in lagen legt en niet alles een wazige puinhoop is.

Als ik portretten maak, schakel ik over naar twee priemgetallen. De eerste is de Sony Distagon T* 35mm F/1.4 lens. Deze lens is prachtig en stelt me in staat om omgevingsportretten te maken.

Ik gebruik deze lens ook voor documentaire dekking als het licht slecht is en ik heb de extra 1-2 stops nodig over de 24-70GM. Ik heb ontdekt dat de brandpuntsafstand van 35 mm mijn sweet spot is voor documentairefotografie.

De tweede is de Sony 85mm f/1.4 lens die net zo mooi is als de Sony 35mm f/1.4. Deze lens komt echter alleen uit de tas voor portretten, ceremonies en formele dansen. Voor al het andere is het gewoon veel te krap naar mijn smaak.

Er is een Sony VG-C3EM batterij grip op mijn A9 te allen tijde. Ik ben nooit aan boord gestapt met de “bash Sony for their ergonomics” trein. Dat gezegd hebbende, ik ben geen fan van het hebben van een zwevende pinkvinger zonder de grip …

Ik heb ook een Sony 28mm f/2 en Sony Sonnar T * 55mm f/1.8 lens. Ze zijn compact en licht, waardoor ze mijn go-to zijn voor reizen. Ze hebben niet het karakter dat de 35/85 F/ 1.4 primes doen, dus het zijn alleen back-uplenzen voor bruiloften.

Verlichting:

Ik houd mijn verlichting simpel. Als ik kan stuiteren flits van muren of plafonds Ik zal dat altijd doen met een Godox V860II. Ik zal off-camera flitsers instellen als dat nodig is, maar het is niet iets dat ik veel doe.

De enige verlichtingsmodifier die ik meeneem is een Elinchrom 41″ Deep White Umbrella. Het is zeer compact en creëert prachtig zacht licht. Als ik weet dat ik in juli om 14.00 uur buitenportretten ga maken, neem ik dit mee met (2) Godox AD200s. Ik zal het allemaal instellen met behulp van de MagMod Magshoe en MagRing.

Mijn favoriete verlichtingstool is de Litepanels Croma videolamp. Ik gebruik dit 99% van de tijd als ik een nachtportret moet maken. Het creëert een mooi zacht licht en heeft een kleurtemperatuuraanpassing om het exacte effect te krijgen dat u wilt.

www.saltandsonder.com | @saltandsonderstudio

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer