Jeremia Gilberts

Mijn naam is Jeremiah Gilbert en ik ben een reisfotograaf uit Zuid-Californië. Ik begon eind jaren tachtig met het maken van foto’s op de middelbare school. Mijn beste vriend was ingeschreven voor een cursus fotojournalistiek en ik begon mee te taggen wanneer hij moest oefenen.

Dit was in de tijd van de film en ik pakte dezelfde camera die hij had, een Minolta X370, die altijd vol zat met zwart-witfilm die we later zouden ontwikkelen in een badkamer-gedraaide donkere kamer.

Ik ben overgestapt op digitaal vlak voor een reis naar Tibet in 2006. Een reis die mijn liefde voor reizen heeft gewekt.

Omdat ik in 2020 of 2021 niet kon reizen vanwege de pandemie, richtte ik mijn aandacht op het schrijven over mijn reizen. Mijn eerste collectie, Can’t Get Here from There: Fifty Tales of Travel, kwam eind 2020 uit. De opvolger, From Tibet to Egypt: Early Travels After a Late Start, komt beg uit.

Gedurende deze tijd is de camera uit geweest voor enkele roadtrips door Californië en ik ben ook begonnen met een reeks van wat ik Shelter-in-Place Stillevens noemde, genomen van objecten in het huis om mijn creatieve sappen te laten stromen.

Belangrijkste Gear Talk

Ik reis graag licht en fotografeer uit de hand. Ik reis meestal met één camera en twee tot drie lenzen. Ik probeer foto’s vooraf te visualiseren, wat me helpt te beslissen welke lenzen ik moet nemen voordat ik het land uit ga.

Mijn eerste reiscamera was de Fujifilm FinePix S9000, die een vaste lens had die gelijk stond aan 28-300mm. In de loop der jaren is hij vervangen door de Nikon D7000, de Nikon Df en nu de Nikon Z6.

Camera

Nikon Z6 – mijn eerste uitstapje naar spiegelloos. Ik hou van het gevoel ervan in de hand en ik vind de sensor opmerkelijk.

Leica CL – als ik in een stad ga zijn of de behoefte voel om discreter te fotograferen, dan neem ik deze camera mee.

Lenzen

Nikon Z 14-30mm f/4 S – ongeveer tachtig procent van de tijd fotografeer ik groothoek, en dit is de beste van de groothoeklenzen die ik in de loop der jaren heb gebruikt. Het heeft de minste vervorming en ik geniet ervan om naar 14mm te kunnen gaan.

Nikon Z 24-70mm f/4 S – Ik ben verrast door hoeveel ik heb genoten van het fotograferen met dit objectief. Als ik de 14-30mm niet nodig heb voor architectuur of landschap, is dit de lens die meestal op mijn camera zit.

Nikon Z 50mm f/1.8 S – Ik denk dat het komt omdat ik 50mm terug heb gefotografeerd toen ik net begon, maar ik heb altijd gevonden dat deze brandpuntsafstand bij mijn oog past. Dit is mijn go-to straat en nachtlens.

Leica Elmarit-TL 18mm f/2.8 – deze bijna-pancake lens is de reden waarom ik ervoor heb gekozen om te gaan fotograferen met de Leica CL, omdat het dezelfde 28mm (equivalent) is als de Leica Q, die ik vroeger bezat, maar in een veel kleiner en lichter pakket.

Tassen/Riemen

ThinkTank Retrospective 6 – Ik heb een lange liefdesrelatie gehad met de ThinkTank Retrospective-serie. Toen mijn 50mm klein genoeg was om onder de camera te stoppen, gebruikte ik de Retrospective 5 als mijn hoofdtas. Nu ik iets meer ruimte nodig heb als ik alle drie de lenzen neem, ben ik overgestapt op een Retrospective 6.

Tamrac N-45 Padded Quick Release Camera Strap – Ik weet niet of ze deze nog steeds maken, maar ze zitten al jaren op mijn camera’s. Ik vind dat het precies de juiste hoeveelheid vulling achter de nek geeft.

Hardware en software

Een MacBook Pro 15″ is mijn belangrijkste bewerkingsmachine. Voor software gebruik ik Photoshop CC, Nik Collection (met name Color Efex Pro en Silver Efex Pro) en ON1 Effects.

MISC.

Baanbrekende fotografie UV-filters – Ik heb graag UV-filters op al mijn lenzen en ik hou echt van hun X2-filters.

Mega Gear Ultra Light Neopreen Camera Case – dit voegt een beetje meer grip toe aan de Leica CL zonder meer gewicht toe te voegen.

Naast reservegeheugenkaarten, batterijen en schoonmaakmiddelen, draagt mijn cameratas ook mijn telefoon en paspoort. Het is het enige item dat ik nooit uit mijn zicht laat, dus ik denk dat het een goede plek is voor de waardevolle spullen.

Laatste woorden

Mensen zijn vaak verbaasd dat ik niet met langere brandpuntsafstanden reis, maar ik merk dat ik ze zelden nodig heb. Als ik bijvoorbeeld op pad ga om wilde dieren te fotograferen, dan heb ik een Nikon 70-300mm of Sigma 50-500mm die ik kan meenemen in plaats van een van mijn gebruikelijke.

Een paar jaar geleden was ik meer dan een maand in Zuidelijk Afrika en voor die reis had ik twee lenzen bij me – een Nikon 18-35mm f/3.5-4.5G en een Nikon 70-300mm f/4.5-5.6E. Dit was toen ik fotografeerde met de Nikon Df.

Ik merk dat het licht en minimaal houden van de uitrusting me helpt creatief te blijven.

www.jeremiahgilbert.com | @jg_travels

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer