Jezus Ochoa

Toen Mark me uitnodigde om mijn kit te delen, had Apple net de iPhone X aangekondigd., een krachtige machine die niet alleen met andere mensen kan communiceren, maar ook twee camera’s heeft, een portretmodus, lichteffecten en beeldstabilisatie.

Andere merken – zelfs fotomerken – hebben allianties gesloten om krachtige lenzen op telefoons te plaatsen, en vandaag hebben we camera’s die kunnen vliegen, GoPros en zelfs camera’s in auto’s. Dat wil zeggen dat bijna elk elektronisch apparaat tegenwoordig foto’s maakt.

Wat wordt dan de toekomst van fotografen, en trouwfotografen in het bijzonder?

Meer dan ooit moeten we nadenken. We worden niet betaald om op een knop te drukken, we worden betaald om na te denken. We worden ingehuurd omdat we het vermogen hebben om verhalen te vertellen, gevoelens te tonen, bekwaam te zijn met onze ogen, de context te begrijpen waarin dingen gebeuren en het licht te beheren en te begrijpen.

Hiervoor is de camera secundair. Het belangrijkste is onze visuele cultuur, de fotografen die we hebben gevolgd, de boeken die we hebben gelezen en de films die we hebben gezien. Uiteindelijk is het de geest die verbinding maakt met de camera en ons op de knop laat drukken die belangrijk is.

Mijn eerste aanbeveling is dus niet de camera’s die ik gebruik, maar de boeken die me inspireren. De eerste vijf daarvan vind ik van levensbelang.

Magnum Contact Sheets: Ik vind dit het beste van al mijn fotoboeken; Ik heb alles onderstreept met citaten en geschriften die mij als fotograaf hebben gevormd. Het is een juweel! De focus ligt op het proces, omdat het het contactblad van de grote fotografen van het bureau laat zien toen ze bij hun iconische foto’s aankwamen.

LEVEN: Met een concept dat vergelijkbaar is met het vorige boek, vertelt dit het verhaal van hoe enkele van de meest legendarische afbeeldingen van Life Magazine werden gemaakt.

The Americans door Robert Frank: Voor mij een van de krachtigste essays in de geschiedenis van de fotografie, dit boek gaat in op de diepten van de Amerikaanse cultuur.

SUMO van Helmut Newton: Niet alles is Straatfotografie. Als ik naar dit geweldige boek van de meester van de mode kijk, hou ik vooral van zijn eerste fase, in de jaren 40 en 50, waarin hij mode mengt met straatfotografie.

Werknemers van Sebastiao Salgado: Van al zijn boeken (ik heb ze allemaal) is dit degene die ik het leukst vind. Zijn werk heeft indruk op me gemaakt vanaf de eerste keer dat ik het zag. Zijn benadering van de mensheid laat me sprakeloos achter, en zijn dramatische B &W is al vele jaren mijn inspiratie.

The Suffering of Light door Alex Webb: Mijn favoriete fotograaf. De koning van het moment – om het moment van kleur te bevriezen – een moderne Cartier Bresson. Ga maar eens kijken naar zijn werk.

En dan de camera’s. Dit is een kits website dus ik moet praten over mijn camera.

Nou, ik geloof dat bijna elke midrange camera goed werk kan doen en genoeg is om elke bruiloft te dekken.

Ik gebruik het Fuji X-systeem al drie jaar en ik gebruik momenteel de Fuji Xpro2 met 3 lenzen en een Manfrotto lamp als ik iets moet verlichten.

Fuji XF 16mm f/1.4 R WR

Fuji XF 23mm f/1.4 R

Fuji XF 56mm f/1.2R

Manfrotto LUMIMUSE 8 LED Licht en Accessoires – Zwart

Ik hou van hun kleuren en hun filmsimulatie. Ik ben een jpeg shooter en ik vind het fijn dat mijn foto’s bijna klaar komen van de camera, en weinig aanpassingen maken in Lightroom. Zelfs veel van mijn B &W-foto’s zijn rechtstreeks in zwart-wit gemaakt vanaf de camera.

Wat ik het leukst vind aan Fuji is de analoge bediening. Door de draaiknoppen, wielen en knoppen kijk ik bijna nooit naar het scherm. Ik vind het geweldig dat het bijna is alsof je foto’s maakt met een analoge camera.

En de belangrijkste reden om een Fuji X-Pro2 te hebben is dat het een afstandsmeter is. Het lijkt gek, maar bij deze camera als je de camera naar je gezicht brengt is het linkeroog vrij, en niet bedekt door de camera. Hierdoor kan ik zien wat er gebeurt en wachten op het moment. Ik gebruik de hybride viewer ook vaak als ik alleen in compositie wil denken.

Voor mij de meest serieuze review van de X-Pro2 is degene die zich richt op het maken van documentaire bruiloft foto’s door FUJI X ambassadeur Kevin Mullins.

Fujifilm Instax Share SP-2 Smart Phone Printer: Ik heb een FUJI Instax Printer bij me met mij om wat foto’s te geven op de trouwdag. De koppels houden van het detail.

www.jesusochoa.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer