Godox AD200 Pocket Flash Beoordeling

Ik fotografeer al iets meer dan tien jaar bruiloften en in die tijd heb ik een groot aantal verschillende stroboscooplampen in mijn workflow opgenomen.

Maar tijdens elke versnellingsupgrade is er één constante variabele geweest: ik heb altijd een combinatie van speedlights (voor veelzijdigheid) en studiolampen (voor kracht) gebruikt.

Als trouwfotografen hebben we vaak de taak om midden op de dag portretten te maken. Speedlights zijn over het algemeen niet krachtig genoeg om de zon te bestrijden.

Godoxad200

Godox AD200

Deels speedlight, deels studioflitser – eenvoudig te gebruiken, krachtig, consistent en betrouwbaar. Geweldig voor off-camera flitswerk.

Controleer de huidige prijs

We moeten ook fotograferen in besloten ruimtes die de mogelijkheid vereisen om vrij te bewegen en snel te werken. Studiolampen geven je in deze situaties het gevoel dat je een stier bent in een porseleinkast.

Dus we moeten beide brengen, toch? Nou, misschien niet meer. Voer de Godox AD200 in.

Godox AD200 Review | Waarom al die hype?

Godox AD200 Review voor Shotkit

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Snelle recycletijd
 • Uitstekende levensduur van de batterij
 • Ingebouwde radio-ontvanger
 • Eenvoudig in gebruik
 • Solide en duurzaam
Tegens

 • Heeft de neiging om oververhit te raken bij het snel fotograferen in HSS
 • Alleen off-camera (geen hotshoe)
Controleer de huidige prijs

De Godox AD200 is iets groter dan een standaard speedlight, maar met 200 watt seconden is hij ongeveer drie keer krachtiger.

Gaat het de zon volledig overweldigen zoals een 600 w/s licht in staat is om te doen? Natuurlijk niet. Maar het wil geef je veel meer speelruimte dan een speedlight. Voor mij is het de gulden middenweg tussen de twee.

Bovendien heeft het een ingebouwde radio-ontvanger en een lithium-ion batterijpakket, dus het is superhandig en eenvoudig te gebruiken voor fotografen die on the fly moeten werken.

Zie ook: wat is het verschil tussen een flitser en een speedlight?

Godox AD200 Review | Draadloze functie

Draadloze functie van AD200

De interface van de Godox AD200 is goed ontworpen en eenvoudig te bedienen.

Godox’s 2,4 GHz ingebouwde radio’s zijn voor mij een uitkomst geweest. Ik heb jarenlang geworsteld met misfires van andere radio trigger merken (hier geen namen noemen, maar de primaire boosdoener begint met een P en rijmt op SocketWizard).

Ik maak zeer zelden een misfire mee met het Godox AD200 systeem.

… en ik vind het erg leuk om deze dingen tot het uiterste te drijven, dus als ze consistent zijn voor mij, moeten ze consistent zijn voor zowat iedereen.

Maar het beste deel is dat de ontvanger direct in het licht is ingebouwd, dus er is geen behoefte aan randapparatuur om in te stellen. Dit bespaart een hoop tijd in de loop van een lang trouwseizoen.

Godox AD200 Review | Batterijleven

Godox AD200 voorbeeldfoto

Godox AD200 | Nikon D750 + Nikkor 70-200mm f/2.8G | 1/250e, f/4.5, ISO 100

Net als een DSLR heeft de Godox AD200 een enkele oplaadbare lithium-ionbatterij nodig. Meer dan eens heb ik een double-header huwelijksweekend gehad waarin ik vergat de batterij op te laden na mijn vrijdagbruiloft en toch raakte het op geen enkel moment zonder sap tijdens mijn zaterdagbruiloft. Dit was ongehoord tijdens mijn AA-dagen.

Over AA-batterijen gesproken, die namen de hele verdomde nacht op te laden. Niet zo met de Godox AD200 batterijen – gewoon een paar uur in de oplader en je bent klaar om te gaan voor nog twee bruiloften.

En als extra bonus heeft de AD200 een indicator voor de levensduur van de batterij op het achterscherm, zodat u weet wanneer de batterij bijna leeg is. Toen ik Nikon-speedlights gebruikte, kwam ik er pas achter dat ze geen sap meer hadden totdat ze halverwege een shoot stopten met vuren.

Godox AD200 Review | Recyclesnelheid

Godox AD200 Beoordeling

Godox AD200 | Nikon D750 + Nikkor 24-70mm f/2.8G | 1/200e, f/3.5, ISO 400

T is supersnel, vooral bij het fotograferen op 1/16Þ vermogen of minder. Ik maak regelmatig portretten met veel beweging en willekeurige dingen die door de lucht vliegen, dus ik zet mijn camera graag op continu-hoge modus.

Elke keer, zonder falen, vult mijn camerabuffer zich voordat de Godox AD200’s stoppen met vuren.

Hier is een korte videoclip om te illustreren waar ik het over heb – de resulterende afbeelding wordt hierboven weergegeven.

Deze snelle recycletijd komt ook van pas tijdens het fotograferen van het dansfeest. Toen ik speedlights gebruikte voor dit deel van de trouwdag, moest ik ze instellen op ongeveer 1/4Þ vermogen, dus ik zou wegkomen met een ton van zwarte frames omdat de lampen niet snel genoeg recyclen.

Maar nu ik de Godox AD200’s gebruik, kan ik verlaag het vermogen en schiet de hele nacht in bursts en (bijna) u hoeft zich nooit zorgen te maken over recyclingtijden.

Godox AD200 Review | Hoge snelheid sync

HSS voorbeeld Godox AD200

HSS-voorbeeld: Godox AD200 | Nikon D610 + Nikkor 70-200mm f/2.8G | 1/1600e, f/2.8, ISO 100

Bij het belichten van portretten in de middagzon is High Speed Sync (HSS) de sleutel. Als je die mooie f/2.8-look wilt, is de enige manier om een overvloed aan omgevingslicht te verminderen, je sluitertijd te verkorten. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik op 1/800 fotografeerÞ of sneller in deze situaties.

Hoewel de Godox AD200 perfect in staat is om HSS aan te kunnen, heeft hij de neiging om oververhit te raken als je snel in HSS fotografeert.

Bovendien lijkt het erop dat de tijd die nodig is om oververhit te raken recht evenredig is met de snelheid van de sluiter van de camera. Het is mogelijk dat dit slechts een illusie is, maar ik heb ontdekt dat de AD200 eerder oververhit raakt bij het fotograferen op bijvoorbeeld 1/1000Þ, dan bij 1/500Þbijvoorbeeld.

Dit zal voor sommigen een groot probleem zijn, of voor anderen een klein probleem. Ik heb de neiging om in de laatste categorie te vallen. Als ik vind dat ik er te hard op duw, zet ik de sluiter gewoon een beetje uit en kies ik een kleiner diafragma in. Ik woon in Colorado, dus het is leuk om die bergen toch in focus te hebben.

Godox AD200 Review | TTL &andere instellingen

grappige trouwfoto

Godox AD200 | Nikon D750 + Nikkor 24-70mm f/2.8G | 1/160e, f/3.5, ISO 160

In al mijn jaren dat ik bruiloften fotografeerde, heb ik nog nooit in TTL (Through-The-Lens metering) gefotografeerd. Maar voor degenen die geïnteresseerd zijn, heeft de Godox AD200 TTL-mogelijkheden met een belichtingscompensatiebereik van drie stops in 1/3Rd stappen stoppen. Het heeft natuurlijk ook handmatige modus en multi-modus (stroboscopisch).

De AD200 heeft 32 radiokanalen en vijf afzonderlijke groepen, gelabeld A tot en met E. Ik fotografeer vaak met twee lampen, een op groep A en een op groep B, zodat ik de kracht van elk licht onafhankelijk van elkaar kan aanpassen.

Het is moeilijk voor te stellen dat je ooit alle vijf de groepen nodig hebt, maar het is leuk om te weten dat ze er zijn voor het geval dat.

De Fresnel-kop bevat een LED-modelleringslampje, maar het is superdim. Het is handig voor ringfoto’s en dergelijke, maar doet niet veel voor portretten, vooral als je een modifier hebt bevestigd. Ik vind dat de zaklamp op mijn mobiele telefoon het in deze situaties beter doet.

Godox AD200 Review | Bouwkwaliteit & Ergonomie

Godox AD200 vergeleken met speedlight

Magmod modifiers gemonteerd op Godox V880ii & Godox AD200

Deze lampen zijn massief als een baksteen. Ik heb ze meerdere keren laten vallen/laten kantelen op lichtstandaards en ze komen er altijd zonder kleerscheuren vanaf. Dat gezegd hebbende, raad ik zeker niet aan om stroboscooplampen te laten vallen, maar als je dat doet, staat de Godox AD200 achter je.

De interface is super intuïtief. Het is veruit het eenvoudigste licht om te gebruiken dat ik ooit heb gehad en een van de weinige apparaten waarvoor ik nog nooit naar de handleiding heb hoeven verwijzen.

Zoals ik al eerder zei, zijn de batterij en batterijlader een absoluut genot om te gebruiken. Nooit meer rommelen met AA’s in het midden van een chaotische receptielocatie.

Dat, in combinatie met de ingebouwde radio-ontvanger, maakt het een installatie in één stap in een compact pakket. Perfect voor on-the-go fotografie. Mijn enige klacht is de draaibevestiging (meer hierover in de volgende sectie).

Godox staat bekend om zijn uitstekende bouwkwaliteit tegen betaalbare prijzen – de Godox DP400 III is een recenter voorbeeld van een solide gebouwde stroboscoop.

Godox AD200 Review | Accessoires

De speedlight flitskop van de Godox AdD200 kan worden vervangen voor de kale lampkop.

Ik ondertitel deze sectie graag “Wat zit er in de doos? Kom op, wat zit er in de BOX?!”

(Voor degenen die geen grote filmnerds zijn zoals ik, bekijk de derde akte van David Fincher’s Zeven.)

In ieder geval zal wat er in de doos zit variëren, afhankelijk van de verkoper waar u het koopt. Ik kocht de mijne van CheetahStand, waaronder:

 • Draagtas
 • Lithium-ion batterij
 • Batterijlader
 • Paraplu draaibaar
 • Kale bollenkop
 • Fresnel hoofd
 • Modifiers (staldeuren, rooster &gels)
camera-uitrusting

Lees meer over Jesse’s camera-uitrusting in zijn Shotkit-functie.

Ik kan geen commentaar geven op de mods omdat, nou ja, Ik heb ze nog nooit gebruikt. Ik kocht magmod een paar jaar geleden en op dit moment zie ik geen reden om iets anders te proberen.

Verder kan ik geen commentaar geven op de lampkop omdat deze niet werkt met MagMod. Hm, er lijkt hier een thema te zijn.

Het goede nieuws is dat de Fresnel-kop in feite met MagMod werkt. Het is een beetje een strakke pasvorm, maar zodra je de MagGrip erop hebt, heb je een hele nieuwe wereld van lichtvormende mogelijkheden geopend.

[Related: See Jesse’s review of the MagMod MagBeam.]

Dit zou een goed moment zijn om te vermelden dat de meegeleverde paraplu zwenkt (d.w.z. het ding dat uw licht verbindt met uw standaard) soort zuigt.

Godox_AD200_Review

Godox AD200 met S-Type beugel

De 3/8-inch draad komt los bij de minste provocatie zodat de Godox AD200 vrij zal draaien aan het uiteinde van je stand. Er zou een soort rubberen pakking moeten zijn om hem veiliger naar beneden te kunnen slingeren, maar helaas is dit niet het geval.

Ik raad ten zeerste aan om een Godox S-type beugel te kopen ( weergegeven in de afbeelding hierboven), die enigszins moet worden aangepast om op de AD200 te passen, maar op de lange termijn de moeite waard is.

Godox AD200 Review | Nadelen

Godox Wistro beoordeling

Godox AD200 | Nikon D750 + Nikkor 24-70mm f/2.8G | 1/160e, f/7.1, ISO 160

Afgezien van het HSS-oververhittingsprobleem, het gedimde modelleringslampje en de defecte draaibevestiging, is dit licht in principe perfect.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u koopt.

Dit is op dit moment waarschijnlijk een uitgemaakte zaak, maar de Godox AD200 is een off-camera flitser alleen. Het heeft geen flitsschoen, dus het heeft het kan niet op uw camera worden aangesloten. Dit is een non-issue voor mij persoonlijk, maar ik zou nalatig zijn om het niet te vermelden.

Omdat het geen schoenbevestiging heeft en het een beetje zwaarder is dan een speedlight, is de Godox AD200 niet erg compatibel met handige gereedschappen zoals Manfrotto-klemmen, Tether Tools, enz. Het is vooral een lichte standaard stroboscoop.

In situaties waarin ik een lampje moet plaatsen in een klein hoekje of gaatje, merk ik dat ik overschakel naar een speedlight. Mijn huidige go-to is de Godox 860ii, die dezelfde radiotrigger gebruikt als de AD200, dus het is een snelle swap.

Ten slotte is de Godox AD200 niet de ideale kandidaat voor afbeeldingen met een hoge ISO-waarde waarin u weinig omgevingslicht moet vastleggen (bijv. Nachtfoto’s, sterfoto’s, enz.)

Omdat het krachtiger is dan een speedlight, heeft het de neiging om te helder bij het fotograferen op hoge ISO’s, zelfs wanneer uitgeschakeld tot 1/128Þ. Je kunt altijd een filter met neutrale dichtheid of twee gebruiken, maar nogmaals, overschakelen naar een speedlight is de beste manier van handelen.

Lang verhaal kort, de Godox AD200 Niet het perfecte gereedschap voor elke opnamesituatie. Maar dat is niet erg. Geen enkel apparaat is bedoeld.

Godox AD200 Review | Conclusie

Voorbeeldafbeelding gemaakt met Godox AD200

Godox AD200 | Nikon D750 + Nikkor 24-70mm f/2.8G | 1/160e, f/2.8, ISO 160

Niet echt een speedlight, niet helemaal een studioflitser. De Godox AD200 is een hybride van de twee, die de Beste van twee werelden zonder het gedoe van vreemde toeters en bellen.

Het is supereenvoudig te gebruiken en heeft een extreem intuïtieve interface, verrassend lange levensduur van de batterij, zeer consistente draadloze triggering, ongelooflijk hoge recyclesnelheden en de nodige kracht om je onderwerpen in de middagzon te verlichten.

Dit is de typisch licht van de trouwfotograaf. Als je dat nog niet hebt gedaan, raad ik je ten zeerste aan om er vandaag nog een te bestellen. Ik word op geen enkele manier gesponsord door Godox, dus ik heb geen reden om tegen je te liegen.

Godoxad200

Godox AD200

Deels speedlight, deels studioflitser – eenvoudig te gebruiken, krachtig, consistent en betrouwbaar. Geweldig voor off-camera flitswerk.

Controleer de huidige prijs