Jim Jordan Fotografie

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Jim Jordan. Ik ben een beroemdheid, mode- en lifestylefotograaf, talentmanager en film / commercieel directeur.

Ik begon voor het eerst foto’s te maken toen ik 13 jaar oud was. Ik rende rond naar alle lokale middelbare en middelbare scholen, op zoek naar kinderen waarvan ik dacht dat ze model konden staan. Ik deed het haar en de make-up en mijn buurman leerde me hoe ik een filmcamera moest gebruiken. Ik zou deze kinderen en hun foto’s dan naar modellenbureaus in LA sturen om ze te laten vertegenwoordigen.

Dit is waar ik mijn passie begon voor het creëren van beelden en mensen zich er mooi in laten voelen.

Ik fotografeer nu veel verschillende redactionele en modemerken zoals Vogue, Elle, Marie Claire, J. Crew, Brooks Brothers en De Beers Diamonds, om er maar een paar te noemen.

Ik heb ook de kans gehad om een talentmanagementbedrijf te openen, White Cross Management. Mijn team en ik beheren ongeveer 50 verschillende modellen, acteurs en muzikanten die ik het genoegen heb gehad om te ontwikkelen. Ik heb het genoegen gehad om een aantal geweldige mensen te scouten, te beheren en te ontwikkelen, zoals Taylor Hill, Gigi Hadid en Jeremy Meeks, om er maar een paar te noemen.

In termen van camera-uitrusting: ik heb in mijn carrière honderden verschillende camera’s gebruikt, zoals Hasselblad H6D-400c, Phase One IQ4, Sony a7R III en Nikon D850, Canon 5Ds, om er maar een paar te noemen, maar ik heb mijn favoriete camera voor mijn workflow gevonden om de Canon 5D Mark III te zijn. Afhankelijk van de klant kan ik echter nog steeds een andere camera gebruiken die zij verkiezen.

Ik fotografeer graag met de 5D Mark III in combinatie met de Canon 24-70mm f/2.8 L. De zoom stelt me in staat om snel nieuwe perspectieven en hoeken te vinden. Ik fotografeer met Lexar Professional en Sandisk Extreme Pro Compact Flash-kaarten om mijn foto’s vast te leggen. Voor mijn opslagoplossingen heb ik een Synology RAID die al mijn bestanden bewaart en ’s nachts een back-up maakt naar een tweede locatie.

In termen van verlichting op de set, werk ik graag met de verbazingwekkende nieuwe technologie die Kino Flo produceert in de LED-wereld, evenals andere geweldige merken zoals Profoto-flitsers en powerpacks, Sunbounce en Lowel DP.

Voor mijn fotoverwerking gebruik ik momenteel Capture One om al mijn kleurcorrecties en beelduitsnedes uit te voeren. Ik hou van de interface en hoe krachtig de software is.

Mijn kantoorteam gebruikt momenteel een geweldige software genaamd Daylite van Market Circle. Dit programma wordt voor alles gebruikt om mijn tijd en klantcontacten te beheren. We gebruiken Daylite voor onze database met klantcontacten, planning, projecttaken en deadlines, en e-mailtracking en -organisatie. Het helpt echt de voorkant van mijn bedrijf georganiseerd te blijven en ik zou het niet meer kunnen aanbevelen.

Fototoestel

Canon 5D Mark III

Lenzen

Canon 24-70mm f/2.8

CF-kaarten

Lexar Professional 64 GB
Sandisk Extreme Pro 64 GB

Verlichting

Kino Flo: Celeb 850, Celeb 450, FreeStyle T44
Profoto: B10
SunBounce: SunBouncer Pro, Zon Swatter Pro

Software

Leg er een vast
Photoshop CC
Daylite door Market Circle

www.jimjordanphotography.com | @jimjordanphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer