Samir Belhamra

FacebookPinterestDelen

Ik ben Samir Belhamra, en sinds ik een kind was, ben ik gefascineerd door kunst… Creativiteit. Ik ben geboren in een bescheiden gezin, in een kleine buurt, met gebouwen als enige landschap.

Ik begon als kind met tekenen, graffiti’s en uitvindingen maken, waarna internet, fotografie en tools, zoals Photoshop, een eindeloze horizon openden om door grafische universums te reizen. Ze stelden me in staat om mijn ideeën te ontwikkelen en mijn computergraphics-bedrijf te starten, met andere woorden: mijn belangrijkste hulpmiddel!

Voordat ik begin, zeg ik het liever meteen: ik ben geen professionele fotograaf! Ik heb die ambitie niet en ik voel me niet op alle niveaus.

Maar ik heb het beeld op het werk geleerd en ik denk dat mijn eenvoudige taal nuttig zal zijn voor alle insiders die vooruitgang willen boeken.

Ik wil er ook op wijzen dat deze tips van toepassing zijn op alle soorten apparaten, of het nu camera’s, laptops, drones of zelfs tablets zijn (toewijding aan mijn moeder die haar tablet gebruikt voor vakantiefoto’s).

U hoeft geen 3000€ SLR te hebben… Ik gebruikte en gebruik mijn Sony A7 en Nikon D750 (geen dure spullen) want ze doen het werk en ze zijn makkelijk te gebruiken, licht, klein in mijn tas.

Als je erover nadenkt om duizenden uit te geven aan nieuwe camera’s en lenzen, denk dan twee keer na.

Mensen zijn vaak teleurgesteld dat hun glimmende nieuwe speelgoed niet die “wow” -factor produceert die ze verwachtten.

Je kunt prachtige foto’s maken waar je trots op zult zijn, zelfs met een bescheiden digitale camera uitgerust met zijn standaard zoomlens. Maar je moet een goed begrip hebben van de basis.

Daarom is het van cruciaal belang om compositie en licht onder de knie te krijgen, voordat u iets uitgeeft aan nieuwe uitrusting

Camera’s + lenzen

Nikon D750 + AF-S NIKKOR 24-120mm f/4

Sony Alpha 7 + Sony 28-70mm f/3.5-5.6 + Samyang 85mm f/1.4 E-houder

Statieven

SIRUI Statief -AM-254-10R met balhoofd en middenkolom

Benro Mach3 aluminium statief met balhoofd

MISC.

Haida M10 Houder Kit + ND10 Stops + ND 6-Stops Rode Diamanten + Clear Night Filter + CPL Filter

WANDRD Prkve Tas 31L Blauw

Lume Cube Licht en Lucht (x4)

ASUS Desktop computer | + BenQ PD2700U-monitor Speciale ontwerper

PaletteGear Expert Kit – XP-PEN DECO Pro Medium

Adobe Photoshop en Lightroom

Groot advies dat ik kan en moet geven is: WEES JEZELF. Dit kan er “Cliché” uitzien, maar… Probeer een plek te vinden tussen copy en inspiratie… tussen je visie en wat je elke dag ziet… Blokkeer jezelf niet in een BOX!

Overtreed de regels en ren niet over de “likes” op sociale media, mensen zullen vanzelf naar je toe komen als je doet waar je van houdt!

www.grafixartphoto.com | @Grafixart_photo

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer