Adam Riley

FacebookPinterestDelen

Ik ben Adam Riley, een documentaire trouwfotograaf gevestigd in Manchester, Verenigd Koninkrijk. Na het verlaten van een carrière als forensisch wetenschapper, is dit mijn 10e jaar dat ik bruiloften fotografeer.

Ik ben niet zo van het cameramerk. Ik heb bruiloften gefotografeerd met bijna elk systeem dat gaat. Mijn eerste jaren heb ik gefotografeerd met de Canon 5D Mark II en Canon 5D Mark III, om ze uiteindelijk naast Fuji X-Pro 1 en Fuji X-T2 te gebruiken.

Ik heb de Nikon D750 een seizoen lang geprobeerd, maar vond het moeilijk om terug te keren naar DSLR na het gebruik van spiegelloos. Ik hou van de stille opnamen, het kleine formaat en de live zoekeraspecten van spiegelloze camera’s.

In stapte de Leica Q (mijn review is op shotkit) die ik naast Fuji heb geschoten voordat ik uiteindelijk overging op mijn huidige setup van Leica M10 en Sony A9.

Camera

Sony A9: Mijn belangrijkste bruiloft lichaam. Ik hou van het stille schieten, krankzinnige Af, klein formaat, hoge buffer. Om eerlijk te zijn is er niets wat ik niet leuk vind aan deze camera… afgezien van de ergonomie zijn niet zo goed als Fuji’s.

Sony A7III: Mijn tweede body voor de trouwdag. Beter dynamisch bereik dan de A9, maar stille modus geplaagd door banding. Ik heb dit gekocht omdat ik me geen twee A9’s kon veroorloven!

Leica M10: Mijn favoriete camera om te gebruiken. Dit is mijn hoofdcamera tijdens borrel, wanneer ik op f/13 kan fotograferen en de zoeker kan gebruiken. Het is hoe ik graag fotografeer en iedereen met een afstandsmeter zal weten wat ik bedoel. Het is alleen handmatig scherpstellen, heeft slechts één geheugenkaartsleuf en de sluiter is luider dan de A9, dus niet iets dat ik de hele dag gebruik.

Ricoh GRIII: Vaste 28mm lens, dat is ook een straat / persoonlijke camera. Meegenomen naar bruiloften als vierde back-up.

Lenzen

Het blijkt dat ik voornamelijk 35mm lenzen heb!

Leica 35mm f/2: In mijn ogen de perfecte lens voor de M10. Schiet voornamelijk op f/8 omhoog. Kleine en uitstekende kwaliteit.

Sony 35mm f/1.8: Mijn go-to Sony lens. De juiste balans tussen grootte, kwaliteit en laat veel licht binnen!

Sony 35mm f/2.8: Dit was mijn go-to Sony 35mm voordat de f/1.8 werd uitgebracht. Kleine en geweldige kwaliteit, maar nu vooral back-up.

Sony 28mm f/2: Een beetje groot naar mijn smaak, maar geweldig voor de dansvloer en kleine ruimtes

Sony 55mm f/1.8: Dit is vaak mijn tweede body lens (35mm f/1.8 op primaire body). Klein en geweldig perspectief naast de 35mm.

Sony 85mm f/1.8: Veel kleiner en lichter dan het f/1.4 equivalent. Mijn langste lens en een die ik gebruik voor toespraken en bruid die door het gangpad loopt, foto’s.

Lichten

Ik fotografeer al mijn trouwwerk alleen met natuurlijk licht. Als het stel/de gasten elkaar kunnen zien, kan ik ze zien met mijn camera. Ik denk dat de beelden het gevoel en de sfeer van het licht veel beter weerspiegelen als ze worden verlicht door bestaand licht.

Zak

Ik gebruik een Peak Design Messenger Bag.

MISC

Ik heb een Sony naar Leica adapter, waardoor ik mijn 35mm sum micron op de Sony A9 kan gebruiken.

Kleine Air Blower voor het verwijderen van stofvlekken op de Sony’s.

Think Tank pocket rocket SD houder voor reserve geheugenkaarten.

LensPen om mijn lenzen onderweg schoon te houden.

Black Widow Spider Holster voor mijn A9’s. Bevestigt aan mijn standaard riem en veruit de beste manier die ik heb gevonden om mijn camera’s op de dag te dragen.

www.adamrileyphotography.com | @adamrileyphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer