Olly Ridder

FacebookPinterestDelen

Ik ben Olly Knight. Ik woon met mijn vrouw, Kirsty, en jonge kinderen, Caleb en Rose, in Canterbury, Kent (de tuin van Engeland!) en ik fotografeer bruiloften op een documentaire, hands-off manier.

Ik kreeg een DSLR-camera te zien van mijn zwager, 10 jaar geleden en ik vond het geweldig! De volgende dag ging ik naar een bekende online winkel (die dezelfde naam heeft als een regenwoud in Zuid-Amerika…) en bestelde mijn eerste DSLR – een Canon 500D.

Ik was verslaafd! Ik bood aan om de bruiloft van een vriend in 2011 te fotograferen, ze stemden er domweg mee in om me los te laten op de grootste dag van hun leven, en mijn nieuwe beroep begon!

Het sneeuwbalde vanaf daar, echt, en nu merk ik dat ik 25 bruiloften per jaar fotografeer. Sommige in Kent, sommige rond het Verenigd Koninkrijk en een paar elk jaar in het buitenland (Italië, Servië, Portugal en Duitsland om er maar een paar te noemen). Ik heb nu 250 bruiloften verzameld, maar trouwfotograaf zijn voelt voor mij nog steeds meer als een hobby dan als een baan.

Mensen fascineren me, dus ik hou ervan om menselijke emoties vast te leggen in foto’s, vooral tussen familieleden en de bruid en bruidegom. Ik zet nooit iets op of probeer de dag te beïnvloeden. Ik ben goedlachs en benaderbaar als een gast op een bruiloft. Ik wil gewoon de echte momenten krijgen en niets nep.

Koppels die me boeken, zijn meestal leuk, ontspannen en willen dat de sfeer van de dag wordt vastgelegd in plaats van veel formele of geposeerde paarfoto’s te hebben.

Ik kreeg Canon te zien toen ik voor het eerst in de fotografie kwam, dus ik ging natuurlijk voor dat merk. Ik heb Canon 5D Mark II, Canon 5D Mark III doorlopen en ik fotografeer nu met Canon 5D Mark IV, maar ik hoop dat Canon in 2020/21 een pro-level spiegelloze camera zal uitbrengen waar ik graag naartoe zou gaan.

Ik voel me vrij loyaal aan Canon omdat ik dol ben op de camera’s, het uiterlijk van de bestanden en ik ben geïnvesteerd in het systeem.

Vroeger was ik de fotograaf met lange zoomlenzen (zoals de 70-200mm) die op de loer liggen in de schaduwen(!) maar nu heb ik de neiging om veel dichter bij de actie te komen, dus ik fotografeer het grootste deel van de trouwdag met een 35mm lens. Ik heb een 85mm lens op de andere body, en dan 24mm en 135mm in de kit tas.

Camera

Ik heb twee Canon 5D Mark IV’s. Ik fotografeerde vier jaar geleden een bruiloft en de bruidegom was echt in zijn fotografie. Hij vroeg me” ah wil je upgraden naar de mark 4s voor onze bruiloft?” Ik heb mezelf domweg onder druk gezet om de mark 4s te krijgen voordat ik zijn bruiloft fotografeerde en een banklening moest afsluiten om ze allebei te kopen (!!)

Ik vind het geweldig dat je de ISO hoog kunt pompen. Ik fotografeerde in een donkere kelder in Londen en ik was alle instellingen aan het maximaliseren (wat ik liever zou doen dan overdag flits te gebruiken). Ik fotografeerde met 12000 ISO en de beelden kwamen prima uit.

Het is een echt betrouwbare camera en stelt snel scherp. Ik denk dat ik binnenkort echter spiegelloos zal worden, omdat ik graag iets lichters, kleiners en stillers zou willen om mee te fotograferen. Als ik met het gezin of op vakantie ben, heb ik de neiging om mijn Ricoh GR te gebruiken. Het is kleine en briljante kwaliteit.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4: Ik hou van de brandpuntsafstand van de 35mm lens. Het voelt als hoe je het met eigen ogen zou zien. Het heeft niet de vervorming van de bredere lenzen en je kunt ook in de buurt van situaties komen. Deze specifieke lens is superscherp, ik hou van de kleuren en hij is ook erg snel. Ik schiet 80% van mijn foto’s op deze lens. Het was een dure upgrade van de Mark I, maar absoluut de moeite waard.

Canon 85mm f/1.4: Dit objectief zit op mijn andere camerabody en ik gebruik hem over het algemeen als ik niet dicht genoeg bij het onderwerp kan komen om de 35mm te gebruiken. Deze lens is goed voor de entree van de bruid, sommige beelden tijdens de ceremonie en ook voor een paar keer. Ik had vroeger de 85mm f/1.2, maar het duurde een eeuwigheid om scherp te stellen, dus het werkte niet echt met mijn documentairestijl.

Canon 24mm f/1.4: Ik gebruik dit objectief voor de dansvloer. Het betekent dat ik nog dichter bij mensen kan komen en meer in het frame kan passen. Ik heb het een paar keer geprobeerd om deze lens te gebruiken in plaats van de 35mm en het kan handig zijn voor het maken van foto’s van locaties of in kerken, etc. maar de vervorming en kleur leiden me altijd terug naar de 35mm.

Canon 135mm f/2: Dit objectief zit in mijn kitrug en huilt zachtjes tegen zichzelf. Ik gebruik deze lens bijna nooit, maar het is leuk om te hebben voor het geval ik een back-up nodig heb.

Verlichting/Triggers

Canon 600EX II-RT: Dit is de hoofdflitser die ik gebruik voor de dansvloer. Het is snel op te laden en ook krachtig.

Canon 600EX-RT: Ik gebruik deze flitser als mijn off-camera flitser die wordt bediend door mijn hoofdflitser. Ik heb tegenwoordig niet de neiging om off-camera flitser te veel te gebruiken, maar het is er als ik het nodig heb.

Tassen/Riemen

Ik heb een Calumet RC2065 wheelie bag waar mijn kit thuis in woont en die Ik neem mee naar bruiloften. Het is geweldig om alles op wielen te hebben. Als ik een bruiloft in Londen of een buitenlandse bruiloft fotografeer, stop ik mijn spullen gewoon in mijn Herschel-rugzak.

Ik gebruik SpiderPro-clips (ik heb ze losgeschroefd van de nutsriem die ik niet wilde dragen) en ik heb ze op mijn riem gedaan. Mijn camerabody’s blijven aan elke kant van me totdat ik er een nodig heb (iedereen noemt me een wanna-be Cowboy).

Hardware en software

Ik gebruik Lightroom om mijn foto’s te bewerken. Ik heb mijn eigen presets gemaakt. Eentje voor kleur waarbij ik de tooncurve iets heb aangepast en een aantal kleuren heb gedesatureerd. Mijn andere hoofdvoorinstelling is zwart-wit. Ik hou van pittige zwart-witfoto’s met een hoog contrast, dus ik heb geprobeerd mijn zwart-wit er op die manier uit te laten zien.

Ik gebruik een Loupedeck+ om mee te bewerken. Ik denk dat het mijn bewerkingstijd met ongeveer 30% heeft verminderd. Als je iets fysieks voor je hebt, afhankelijk van het geheugen om aan verschillende draaiknoppen te draaien, kan ik veel sneller bewerken.

MISC.

Schoenen zijn belangrijk! Ik leerde dit toen ik aan het fotograferen was in een kasteel. Ik liep net voor de Bruid naar binnen en mijn luide schoenen deden iedereen denken dat ik de Bruid was! Sindsdien gebruik ik Clarks schoenen die er van bovenaf uitzien als Brogues, maar daaronder zijn ze van rubber! Super comfortabel ook!

Ik pak altijd een chocoladereep in voor energie voor het geval ik geen toetje krijg (ik heb die suikerslag nodig voor de dansvloer!).

Ik heb een elektrische auto (ik heb haar Milky genoemd) en ze komt naar de overgrote meerderheid van bruiloften met mij (niet in het buitenland, sorry Milky) en een keer toen een trouwauto niet kwam opdagen, reden de bruid en bruidegom in Milky als hun trouwauto !!

Ik heb op de harde manier geleerd, een aantal keren, in mijn fotografiereis! Op een bruiloft werd ik na de ceremonie geknuffeld door de bruid, de camera werd uit mijn handen geslagen en op de grond geslagen (£ 500 knuffel!). Dezelfde Bruid omhelsde me die avond en een metalen stuk op haar jurk sneed mijn kin open!! Kostbare knuffels.

Ik herinner me dat ik een opa (die geen Engels sprak) vroeg om naar de camera te kijken tijdens een formele foto (terwijl hij van me wegkeek). Ik bleef het hem vragen en toen vroeg ik de Bruidegom om hem naar mij te laten kijken. De bruidegom antwoordde: “Ah Olly, mijn opa is blind”. Onderzoek de familie meer, Olly.

Ik hou ervan om betrokken te raken bij bruiloften. Toen ik eenmaal hoorde dat er een zwembadfeest gaande was op een bruiloft, nam ik mijn koffers mee en eindigde ik in het zwembad (ik liet de camera bijna vallen!)

Mijn beste advies aan mensen zou zijn … Schiet waar je van houdt! Probeer niet iemand anders te zijn. Laat je niet misleiden door te posten voor likes. Jij ook!

www.ollyknightphotography.co.uk| @ollyknightphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer