Jeff Silksteen

FacebookPinterestDelen

Hé daar! Jeff Silkstone hier. Ik ben een landschaps- en architectuurfotograaf uit North Carolina.

Landschapsfotografie draait voor mij om avontuur. Er gaat niets boven het verkennen van nieuwe plaatsen en vervolgens de schoonheid van de wereld aan anderen laten zien.

Ik geloof echt dat de beste manier om de schoonheid van de wereld met anderen te delen niet alleen door middel van beelden is, maar ook door verhalen en onderwijs.

Daarom heb ik iets teruggegeven door les te geven aan een school voor beeldende kunst, workshops te leiden, mensen van 10 jaar tot ouder dan 80 jaar les te geven en presentaties te geven over hoe fotografie te verbeteren. Een van mijn beste adviezen is om ervoor te zorgen dat je je spullen kent. Over spullen gesproken….

Als landschapsfotograaf heb ik een aantal eisen aan mijn uitrusting. Ten eerste moet de versnelling betrouwbaar zijn. Landschapsfotografen onderwerpen hun uitrusting aan ruwe omgevingen.

Ik moet weten dat wanneer ik mijn camera tevoorschijn haal, het zal werken, ongeacht de omstandigheden. Ten tweede, omdat ik reis en wandel met mijn uitrusting, denk ik aan gewicht. Hoe minder gewicht ik moet dragen, hoe beter ik me voel. Dus door beide overwegingen samen te voegen, heb ik mijn uitrusting als volgt samengesteld:

Camera

Nikon D500: Ik beschouw de D500 als de sweet spot voor gewicht en grootte en beeldkwaliteit. Ik begon mijn reis met een sensor van APC-formaat en ik heb niet achterom gekeken. Volledig weerbestendig, de D500 kan tegen een stootje in de omgeving en toch klaar zijn voor de volgende opname.

Lenzen

Nikkor DX 10-24mm f/3.5-4.5: Deze lens zit 75% van de tijd op mijn camera. Het is lichtgewicht en compact en biedt scherpe beelden. Hoewel het niet weerbestendig is, heeft het me nooit in de steek gelaten, of het nu in regen, sneeuw of rijdend zand is. Het is een koopje voor de prijs.

Nikkor 24-120mm f/4: Dekt het bereik tussen 24mm en 70mm, met een beetje extra, zonder te groot of zwaar te zijn.

Nikkor 70-200mm f/4: Tack scherpe beelden van een lens die meer dan 500g minder is dan zijn f/2.8 broer.

Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6: Als er een kans is om dieren in het wild te fotograferen, pak ik dit in plaats van de 70-200mm. Lichtgewicht voor zijn formaat, deze lens presteert heerlijk handheld.

Zakken

Goeroe en Lotus Mountain Series F-Stop Gear tassen: Ik gebruik de Guru voor wandelingen en dagtochten. De Lotus is geweldig om al mijn spullen te dragen tijdens het vliegen. De compacte breedte helpt om de tas niet vast te krijgen op dingen in het veld of wanneer je door een overvol vliegtuigpad loopt.

Statieven

Induro CT214 Statief (Nu de CLT204): Dit statief gekocht als mijn eerste koolstofvezel statief. Ik heb er geen andere hoeven kopen. Packs klein en met de korte middelste kolom kun je recht op de grond komen, wat een must is om die voorgrondelementen tot leven te brengen.

Markins Emile Q3i balhoofd: Hou van deze balkop. Het is klein en licht en houdt al mijn spullen stabiel.

MISC

Sensei Pro 100mm aluminium universele filterhouder: deze filterhouder is mijn favoriet geworden vanwege zijn compacte formaat, lage gewicht en taaiheid.

Nisi Nano IR ND32 (1.5) 100×100 5-stop filter: Geen merkbare tint. Geweldig voor het toevoegen van beweging in uw afbeeldingen

Nisi Nano IR GND8 (0.9) 100x150mm filter: een must voor landschapsfotografie

Nisi Reverse Nano IR GND8 (0.9) 100×150 filter: Geweldig voor zonsopgangen en zonsondergangen op het strand en andere scènes met een bijna rechte horizon.

Hoya HD3 Circulaire Polarisator Filters: Grote dunne polarisator voor groothoeklenzen.

Kirk BL-D500N L-beugel: Beste aankoop die ik ooit heb gedaan. Een L-bracket is een must-have. Ga niet zonder huis!

Mindshift Gear Filter Hive Mini Filter Pouch: Draagt en beschermt mijn filters precies zoals het hoort.

Hopelijk tot ziens in het veld!

www.jsilkstonephotography.com | @jsilkstonephotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer