Colagrossi Co

Wij zijn Mitch en Savanna, en we vormen Colagrossi &Co. We houden echt van wat we doen. Het is ongelooflijk dat we carrière kunnen maken door mensen te fotograferen die gelukkig en verliefd zijn. We houden van liefde en we houden van mensen!

We zijn super all-inclusive en we geloven dat iedereen het recht heeft om te houden van wie ze maar willen. We denken echt dat dat een belangrijke filosofie is om te hebben in onze branche.

We zijn geïnspireerd door onze koppels en vele artistieke media, maar ik heb het gevoel dat wat onze inspiratie het meest drijft, cinema is. Het kijken naar een film is alsof je voor een korte periode naar een andere dimensie wordt getransporteerd, het enige dat in die wereld bestaat, is wat je op het scherm ziet.

We zijn geobsedeerd door horrorfilms, 80’s sci fi, 70’s Giallo-films en alles wat A24 echt heeft geproduceerd. We hebben het gevoel dat dat veel invloed heeft op ons werk.

Mitch hier, de mindere helft van Colagrossi &Co! (Serieus, Savanna is de mooie, multi-getalenteerde, ondernemer-bij-dag-rockstar-by-night van de groep. Bekijk haar muziek hier www.heyaela.com)

Het is grappig toen ik 15 jaar geleden in de fotografie stapte, de toegangsprijs om in digitale fotografie te komen was behoorlijk onbetaalbaar. Ik schoot op deze oude Beseler Topcon die ik, zonder de intentie om terug te keren, van mijn vader leende. Ik kreeg toen een Minolta X700 die fenomenaal was.

Ik kocht een Vivitar 28mm f/2.8 bij een lokale camerawinkel voor $ 20 die ik permanent op dat ding hield, en het leerde me echt over fotografie. Later, toen ik professioneel fotografie ging doen, kocht ik een Nikon D300s en holy cow wat een game changer.

Het grappige is om terug te denken aan hoe beperkend die camera was in vergelijking met de camera’s die je nu voor een kwart van de prijs kunt krijgen. De Nikon D300s was goed tot ongeveer ISO 800 – alles veel verder dan dat en man, dingen begonnen er ruw uit te zien.

Nu denk ik er niet twee keer over na om het voorbij de 3200 te duwen. Dus ja, dat is het grootste ding dat de manier waarop ik fotografeer in de afgelopen 5 tot 10 jaar heeft veranderd: de mogelijkheid om te fotograferen bij weinig (praktisch geen) licht. Dus hoe dan ook, hier is een lijst van de steeds veranderende stroom van versnellingen waarmee Savanna en ik werken.

Camera

2x Nikon D750: We hebben deze pups al een tijdje in de gereedschapskist. Ik heb ze vrijwel meteen opgepikt toen ze werden vrijgelaten.

Op dat moment had Nikon dit gapende gat in hun camera-line-up. Je kon kiezen uit de Nikon D800, die enorme bestanden had en mijn computer verzandde, of je kon de D4 krijgen die $ 6000 was.

Toen de D750 werd uitgebracht, was het alsof de cameragoden naar ons Nikon-gebruikers lachten omdat ze het leven zoveel gemakkelijker hadden gemaakt. Ze zijn geweldig, ze doen wat we willen dat ze doen en zijn behoorlijk betrouwbaar.

Ik had er op een gegeven moment vier en ik moest de sluiter in alle vervangen. Geen geweldige start, maar na de shutteroperatie zijn ze geweldig geweest. De bestanden zijn zo kneedbaar en de breedtegraad die je hebt om schaduwen en algehele belichting te duwen is krankzinnig.

Nikon F100: Dit is een ongelooflijke filmcamera die naadloos aansluit op mijn D750s. We filmen steeds meer op trouwdagen en verlovingsshoots. Dus ik zal waarschijnlijk een andere oppakken, hoewel ik heel graag een f6 of een leica zou willen …

Nikon Z6: We zijn niet echt op de spiegelloze trein gesprongen omdat we dachten dat het superieur zou zijn, we hadden toevallig een andere camera nodig. B &H had een verkoop met een zoomlens (de enige zoom die we bezitten) en besloot dat als dit de camera’s van de toekomst zijn, we beter gewoon aan boord kunnen springen.

Er zijn een aantal functies die erg mooi zijn in de Z6, en het is leuk om te zien wat je krijgt als je door de zoeker kijkt.

De adapter voor lenzen met F-vatting is geweldig, hoewel ik zou willen dat het autofocus zou zijn op de oudere D-lenzen, maar je kunt niet alles hebben, neem ik aan. Het is grappig, ik heb het gevoel dat de camera’s steeds kleiner worden, maar de lenzen worden steeds groter en groter. Het is eigenlijk een beetje ironisch.

Mamiya 645DF: Het is middenformaat en fotografen houden ervan om op de grootst mogelijke rechthoek te fotograferen. Het is zwaar, handmatig scherpstellen en vereist een hoop licht. Wanneer je echter een foto maakt, is het resultaat een foto die je het gevoel geeft dat je daar bent met het onderwerp.

Black Magic Pocket Cinema Camera 4k: Dit ding is een beest en is een cam voor trouwvideo’s.  Ik gebruik het ook voor modefilms en muziekvideo’s. De bestanden zijn enorm en mooi. De levensduur van de batterij is abominabel, dus je hebt een heleboel batterijen of een soort off-camera batterij-oplossing nodig.

Het is een hoofdpijn om te gebruiken op een bruiloft, maar het beeld dat het produceert maakt het de moeite waard. Het is een hele nieuwe wereld die afkomstig is van iemand die gewend is om video op DSLR’s op te nemen. Het is eigenlijk een Hollywood-camera van $ 1300.

Panasonic Gh5: We gebruiken dit als B Cam voor trouwvideo’s. Het zijn videobestanden zijn veel mooier dan wat je uit de Nikons kunt halen. De stabilisatie in het lichaam is ook verbluffend.

Lenzen

Nikon 24-70mm f/4: Onze enige zoom. Het kwam met de Z6. Het is eigenlijk een fenomenale lens. Veel minder lichtafval en vervorming dan andere brede zooms. Ik denk dat de nieuwe mount zijn voordelen heeft!

Nikon 35mm f/1.8: Geweldige lens. Deze lens is mooi, compact en geweldig voor fotojournalistieke opnamen. Tenzij ik iets heel specifieks doe, gebruik ik dit niet voor het fotograferen van verlovingsachtige dingen of portretten, maar soms wel.

Nikon 50mm f/1.4: Dit is een geweldig objectief, veel mensen klagen erover, ik weet niet zeker waarom, maar het kan me niet schelen. Dit is mijn go-to, zeker weten. Het voelt gewoon alsof ik ermee kan zien wat ik ermee moet zien. Cartier Bresson was een grote fan van de 50mm brandpuntsafstand en misschien is dat wat me beïnvloedt om het veel te gebruiken, maar ik heb echt het gevoel dat je er alles mee kunt fotograferen.

Nikon 58mm f/1.4: Soms hou ik van dit ding, soms niet. Ik ben er niet echt zeker van dat het iets spectaculair anders doet dan onze 50mm f/1.4. Sommige mensen lijken deze lens te plunderen, dus we proberen nog steeds uit te zoeken wat het zo speciaal maakt.

Ik ben niet echt een jager op mooie bokeh, (de 85mm doet dit sowieso beter dan de 58mm ooit zou kunnen). Wat ik er wel leuk aan vind, is dat het bijna geen overstraling produceert, zelfs als je onderwerp super tegenlicht is. Het produceert een mooie warme gloed in situaties met tegenlicht, wat soms geweldig is.

Nikon 85mm f/1.4: Mijn vader kreeg me dit toen ik op de universiteit zat. Het heeft veel actie gezien, dit blijft 75 procent van de trouwdagen op mijn camera staan. Ik vind het heerlijk om er close-up portretten mee te maken. Ik gebruik het ook een ton met mijn modewerk.

Het produceert een echt cool temperatuurbeeld in vergelijking met mijn andere Nikkor-objectieven. Het is nooit in reparatie geweest en ik heb er nooit problemen mee gehad. Ik kwam er een paar jaar geleden achter dat deze lens grijze markt is. B&H verkocht vroeger grijze marktartikelen en dit moet er een zijn geweest.

Ik kan dit ding niet opsturen om gerepareerd te worden, dus het is een beetje op geleende tijd. Ik krijg er misschien gewoon een ander exemplaar van als het gaat, maar het zal niet autofocus met de Z-adapters. Ik hoop dat ik er nog 10 jaar uit haal, maar ik houd mijn adem niet in.

Mamiya 80mm f/2.8: Dit blijft meestal op de Mamiya 645. Het is alsof je een 50mm fotografeert op een 35mm formaat camera. Het is echt een prachtige lens.

Tassen/Riemen

Goedkope Old Promaster tas: Ik gebruik deze tas omdat er een heleboel spullen in passen. Ik heb twee oude Langly-tassen. Ik verander voortdurend waar dingen naartoe gaan, omdat we anders moeten inpakken voor een bruiloft die zowel fotografie als videografie wil van een bruiloft die gewoon video wil of vice versa. Inpakken is een constante strijd.

Video accessoires

Metabones Speed Booster XL Nikon naar MFT: Dit is een adapter voor Micro Four Thirds vatting naar Nikon F objectieven. Dit blijft vrijwel permanent op mijn BMPCC 4k. Het is echter geen gewone adapter, omdat het een groter beeld op de m4 / 3s-sensor projecteert, waardoor het bijna full-frame is. Het laat ook veel meer licht binnen en creëert een ondiepere scherptediepte.

Tilta Gravity G2X: Dit is een absolute must voor het opnemen van video op de BMPCC 4k. Het is een beetje lastig om in balans te komen, maar als ik het eenmaal onder de knie heb, kan ik het nu vrij snel opzetten. Eerlijk gezegd keek ik hoog en laag voor video’s over hoe je de BMPCC 4k op deze gimbal kunt balanceren met een volledige kooi, en ik realiseerde me dat je een soort contragewicht moet gebruiken. Het werkt nu prachtig.

Tascam DR-70D (niet afgebeeld): We sluiten dit aan op de DJ-booth om audio vast te leggen op een trouwdag. Het is super belangrijk voor onze films om goede audio te krijgen.

2x Tascam DR-10Ls (niet afgebeeld): Lavalier-microfoons die we aansluiten op de bruid en bruidegom om hun audio vast te leggen tijdens de ceremonie.

Hardware en software

Fotomonteur: We gebruiken dit om beelden van de trouwdag door te spitten. Het is een redder in nood. Het voorkomt ook dat Lightroom een enorme catalogus heeft die het vertraagt.

Adobe Lightroom Classic: We gebruiken dit om de geselecteerde afbeeldingen te bewerken. We kleuren correct, bijsnijden en kijken hoe we ze willen in Lightroom. We gebruiken onze eigen presets die we voortdurend veranderen en aanpassen.

Alien Skin Exposure: We gebruiken dit eigenlijk alleen om korrel en wat lichte verscherping toe te voegen.

Blackmagic Davinci Resolve 16: Videobewerkingssoftware, of NLE, die we gebruiken om video te bewerken. Davinci Resolve heeft het beste kleurgradatiepak dat ik ooit heb gebruikt.

MISC.

De zoektocht naar fatsoenlijke koffie: We hebben niet echt iets dat we constant in onze tassen bewaren naast onze spullen. Vrijwel altijd als we ergens op de grond landen, gaan Savanna en ik naar de dichtstbijzijnde coffeeshop.

Mijn beste advies zou zijn om jezelf creatief te blijven pushen. Houd je camera dichtbij en je geliefde dichterbij. Let op je blootstelling en maak je niet te veel zorgen over de uitrusting die je gebruikt. Doe je best en blijf niet hangen in het verleden, het maakt tegenwoordig niet veel uit.

www.colagrossi.co | @colagrossico

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer