Think Tank Retrospectieve Rugzak Review

FacebookPinterestDelen

Het is bijna acht jaar geleden dat ik mijn eerste cameratasliefde vond.

Het was een Think Tank Retrospective 20, en een van de eerste tassen die ik vond die er niet uitzag als een cameratas.

Het begon mijn liefdesrelatie met stijlvolle cameratassen – een die in de loop der jaren duur is gebleken. Ik vond het zo leuk dat ik een Retrospective laptoptas ging kopen.

De Retrospective 20 verdween toen ik mijn Nikon-apparatuur verkocht. De Laptoptas versleten uiteindelijk, een slachtoffer van vele jaren dagelijks dragen dat het klittenband op de klep vernietigde.

Athol Hill - ThinkTank Retrospectieve Rugzak18

Think Tank Retrospectieve Rugzak

Moderne techniek ontmoet een retro-sfeer voor een stijlvolle manier om je spullen veilig te houden.

Controleer de huidige prijs

Ik heb andere liefdes gehad, maar je vergeet nooit je eerste liefde. Ik had me altijd afgevraagd waarom Think Tank nooit een rugzak maakte in het Retrospective-ontwerp.

Het lijkt erop dat iemand bij Think Tank dezelfde vraag stelde: in januari van dit jaar werd de Think Tank Retrospective Backpack 15L aangekondigd.

Dus is het de moeite waard om te worden geteld als een van de beste camerarugzakken die er zijn? Laten we eens kijken.

Inhoudsopgave

Think Tank Retrospective Rugzak Specificaties

Pros

 • Stijl
 • Bouwkwaliteit
 • Waterdichte hoes
Tegens

 • Niet-verwijderbare borstband
 • Geen doorgang van de bagage naar de luchthaven
Controleer de huidige prijs
 • 20L totale opslagruimte: 15L afgesloten ruimte plus 5L extra voor persoonlijke spullen in het voorvak
 • Configureerbaar hoofdvak voor camera-uitrusting of persoonlijke uitrusting
 • Statiefbevestiging op zij- of voorpaneel
 • Twee opvouwbare zakken voor waterflessen
 • Compatibel met Think Tank Modulaire zakjes
 • Organizer zak
 • Vak met ritssluiting voor waardevolle spullen en kleine voorwerpen
 • Verstelbare borstbeenschuif
 • Afneembare riem met webbing
 • Inclusief naaddichte regenhoes
 • Zacht en nauwsluitend met minimalistisch uiterlijk
 • Toegang tot camera-uitrusting op het boven- en achterpaneel
 • Speciaal vak voor maximaal een 15″-laptop

Bouw &uiterlijk

Het formaat van de Retrospective Backpack 15 is kleiner dan ik had verwacht en zou geschikt zijn voor zowel mannelijke als vrouwelijke schutters van verschillende hoogtes.

Als je een Retrospective Messenger-tas hebt zoals de 5, 10 of 20, is de rugzak vrij gelijkaardig. T is het Retrospectief materiaal met hetzelfde rechthoekig boxy outline in een rugzak.

Het is verrassend dicht bij de boodschapper in ontwerp. Het is nog steeds vrij boxy met een klep aan de bovenkant, het enige merkbare verschil zijn de rugzakriemen en vulling.

De Think Tank Retrospective Backpack 15 is verkrijgbaar in twee varianten: zwart en grenen steen. Kleur is een persoonlijke voorkeur, maar de dennensteen is mijn favoriet.

Ik ben een grote fan van de esthetiek en styling op de tas. Ikt heeft een retro stijl die Niet leeftijd, zoals te zien is aan de styling van het Retrospective messenger bag assortiment.

Deze tassen zijn niet veel veranderd sinds de originele Retrospective-tassen op de markt kwamen, en de algehele esthetiek van de tassen laadde niet op met de V2.0 release.

De veranderingen waren meestal functionele verbeteringen voor bruikbaarheid en duurzaamheid.

Goede kwaliteit constructie en subtiele badging.

Bouwkwaliteit is hoog, eens die je zou verwachten van Think Tank.

Het materiaal, de fittingen en de constructie zijn hoogst durable. Ze zijn beproefd en getest in het messenger-bereik.

Mijn enige probleem met de vorige boodschappers waren de klittenbandflappen, die uiteindelijk na jaren van dagelijks gebruik plaatsmaakten. Think Tank heeft deze aanpak veranderd met de v2.0 Retrospective bags.

De flappen gebruiken nu leren lussen over het klittenband, dus het klittenband zal geen probleem zijn. De rugzak volgt ook dezelfde nieuwe aanpak.

Ik denk dat de randen waarschijnlijk iets meer afgerond op de rugzak kunnen zijn, omdat ik geent zeker of de boxy vorm iedereen zal aanspreken – maar over het algemeen is het een uitstekend pakket.

Uiterlijke kenmerken

Think Tank verhuisde van klittenband naar lederen lussen op hun Retrospective-lijn en de Think Tank Retrospective Backpack 15 volgt dit.

Think Tank plaatst de toegangspunten tot het interieur aan de bovenkant en het achterste gedeelte dat tegen je rug ligt. Toegang aan de achterzijde krijgt altijd een dikke duim omhoog van mij.

Als het aan de voorkant is, moet je de gewatteerde rugzak deel op de grond om je tas te openen. Dat betekent dat vuil, modder, regen of water over je kleding gaat als je de tas weer aantrekt.

Het is ook moeilijker om het gewatteerde schuim met luchtgaten schoon te maken dan een stuk materiaal zonder perforaties. Niet iedereen gaat naar buiten in vreselijk weer, maar op een gegeven moment moet je je tas ergens onaantrekkelijk neerzetten.

Hebben meerdere toegangspunten krijgt nog een duim omhoog van mij. Toegang aan de boven- of zijkant geeft u een alternatief toegangspunt wanneer de tas nog bij u ligt.

Zoals veel van hun tassen, Think Tank levert de Retrospectieve Rugzak 15 met een aparte regenhoes.

Ik weet dat sommige mensen zullen beweren dat ze de tas waterdicht moeten maken en voor het grootste deel deden ze dat.

De borstbandjes van de Think Tank Retrospective Backpack 15 zijn verstelbaar maar niet afneembaar.

Het probleem is wanneer je een stortbui krijgt, en je kunt de regen niet vermijden. De waterdichtheid op meest zakken kunnen een aanhoudend niveau van regen niet aan, eenen de regenhoezen bieden extra bescherming voor gemoedsrust.

De tweede reden waarom ik ze verkies, is dat als de tas modderig wordt, het gemakkelijker is om een hoes schoon te maken dan een hele rugzak. Ik heb een van deze domme onpraktische retro motorfietsen die vuil op en neer je rug schopt als je ermee in de regen rijdt.

Het hebben van een hoes betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over hoe de tas eruit zal zien als ik thuiskom. Dit was in eerste instantie een zorg voor mij… het begon te regenen op een van mijn eerste uitstapjes met de tas voordat ik hem zelfs maar had gefotografeerd.

Ik had dit beeld in mijn hoofd van het moeten fotograferen van een cameratas met olievlekken eroverheen.

Afgezien van de gebruikelijke riemen en handgrepen, vindt u tal van lussen op de Think Tank Retrospectieve Rugzak 15 waar je alle accessoires aan kunt bevestigen. Dit zijn stichten in de vorm van metalen en canvas lussen.

Think Tank biedt hun eigen accessoires die deze zullen gebruiken, maar gebruikers kunnen alles verbinden.

De zakken van de waterfles zijn enkele van de grootste die ik op een tas heb gezien. Dat is een Sony 100-400mm lens, niet de aanbevolen draagmethode. Ik wilde laten zien hoe groot ze zijn op de Retrospective 15.

Think Tank biedt een statiefbevestigingsriemsysteem samen met fatsoenlijke grootte dubbele waterflesopslag. De waTer bottle storage heeft een riem om ervoor te zorgen dat deze gelijk met de tas wordt gehouden.

Met het statiefsysteem kunnen gebruikers het statief aan de voor- of zijkanten bevestigen, afhankelijk van de voorkeur. Ik denk dat dit hoge mate van flexibiliteit is essentieel waar je lichtstandaards draagt.

Wat zou ik veranderen aan de Terugblik 15 als het aan mij lag?

De borstbandjes zijn niet afneembaar en ik gebruik ze niet veel. Het zou een relatief eenvoudige optie zijn geweest om ze verwijderbaar te maken met hun huidige ontwerp.

Als je ze laat repareren, zitten ze in de weg wanneer je de tas aantrekt, en als je ze niet gebruikt, is het een onnodige ergernis omdat ze meestal te kort zijn om uit de weg te gaan. Je zou ze kunnen afsnijden als je ze niet gaat gebruiken, maar het zou niet verplicht moeten zijn.

Mijn tweede probleem is het gebrek aan luchthavendoorgang. Je zou het waarschijnlijk aan de praat kunnen krijgen door de haken aan de achterkant aan te sluiten, maar nogmaals, het zou wat mij betreft standaard op alle camerarugzakken moeten zijn.

Interieur kenmerken

Tal van grote en kleine verdelers op de Retrospective Backpack 15 zorgen ervoor dat zowel APSC spiegelloze gebruikers als full-frame gebruikers de flexibiliteit hebben die ze nodig hebben.

Wanneer yje begint te kijken in de Retrospectieve Rugzak, het is duidelijk dat Think Tank hard heeft gewerkt aan het ontwerp van deze tas. Het is gevuld met kleine, slim doordachte details die echt een verschil maken.

Het bovenste toegangspunt bevat een ritssluiting met de optie om te klittenband het eengainst de top flap. U kunt ook berg het op onder de hoofdklep, zodat het niet in de weg zit als je het slechts af en toe gebruikt.

Ik schrijf deze recensie in een coffeeshop in de regen, dus op dit moment heb ik hem uit en dichtgeritst terwijl ik buiten ben, maar 90% van de tijd blijft het uitgepakt en opgeborgen. Het betekent dat ik snel en gemakkelijk toegang heb tot mijn uitrusting en de beveiliging wanneer ik het nodig heb.

Er is ook een gewatteerde scheidingswand in het bovenste toegangspunt waarmee de gebruiker een apart bovenste gedeelte kan maken en de grootte van het cameravak kan verkleinen.

Dit is belangrijk voor laptopgebruikers die een kleiner deel van hun cameravak voor dagelijks gebruik kunnen gebruiken, hoewel het voorvak vrijwel alles opbergt.

Een binnenvak met rits op de Think Tank Retrospective Backpack 15 zorgt ervoor dat er veilige locaties in de tas zijn voor waardevolle spullen.

Mijn eerste zorg was dat het laptopvak geen laptop en iPad zou toestaan. Het past nauw samen met een iPad Pro 12 (met een toetsenbordhoes) en een 13″ Macbook Pro.

Houd er rekening mee dat dat de grootste iPad is met het toetsenbord, wat een beetje bijdraagt aan de dikte. Hoewel dit krap is, is het voorvak (niet-laptop) groot genoeg om een 16″-laptop in een gewatteerde behuizing te passen.

De enige reden waarom ik het erin zou willen plaatsen, is als het regende en ik de waterdichte hoes niet had, omdat deze niet hetzelfde beschermingsniveau tegen de elementen heeft.

Het heeft twee centimeter dikte die alles mogelijk zou maken, van elektronica tot meerdere kleinere flitsers zoals de Godox AD200. Ik zou mijn Sony 100-400mm erin kunnen zetten met ruimte over.

Het heeft ook een sleutelkoord en enkele kleine vakken aan de binnenkant voor pennen, geheugenkaarten of andere dagelijkse draagartikelen die u mogelijk mee moet nemen. Dit is een alledaagse tas en Think Tank heeft ervoor gezorgd dat je meer dan genoeg ruimte voor laptop accessoires.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit is ongeveer gemiddeld voor een camerarugzak. Think Tank maakte de afmetingen groot genoeg om een g te passengeript full-frame, hoewel dat verwijst naar een Sony spiegelloos.

De Retrospective 15 is niet de grootste, dus verwacht niet dat er veel glas in past.

 • Sony a7R III met grip
 • 13″ laptop
 • 100–400mm f/4.5-f/5.6
 • 24-70mm f/2.8
 • Batis 85 f/1.8
 • 55mm f/1.8
 • 2 x AD200
 • Softbox
 • Gitzo statief en balhoofd
 • Lichtstandaard (niet weergegeven)

De voorzak is enorm en zou gemakkelijk een paar Godox AD200’s, extra lenzen of een jas kunnen passen. Dit draagt aanzienlijk bij aan de opslag, afhankelijk van het type opslag dat u op dat moment nodig hebt.

Ik stop meestal een AD200 in de tas en een andere in de voorzak, afhankelijk van wat ik fotografeer

Gebruiksgemak/Comfort

De riemen van de Think Tank Retrospective Backpack 15 zijn breed en comfortabel.

Think Tank heeft geweldig werk geleverd door ervoor te zorgen dat gebruikers flexibiliteit hebben met de tas, wat bijdraagt aan de algehele bruikbaarheid van de Retrospective Backpack 15.

De mogelijkheid om opslagvereisten en toegang via de achterkant en bovenkant aan te passen, zorgt ervoor dat gebruikers kunnen de tas aanpassen aan hun dagelijkse behoeften.

Ik heb een aanzienlijke verbetering opgemerkt in de Think Tank padding in de afgelopen twee jaar, met name met de nieuwe v2.0-tassen. Ik heb een Streetwalker Pro v2.0 een paar maanden voor deze tas getest en deze had een aantal van de beste rugvulling die ik heb gezien.

De taillebanden zijn afneembaar op de Think Tank Retrospective Backpack 15 en dragen bij aan het comfort voor diegenen die gewicht naar hun taille moeten overbrengen.

Hoewel de Think Tank Retrospective Backpack 15 niet overeenkomt met de Streetwalker op vulling, heeft hij ook niet dezelfde capaciteit, dus ik maak me geen zorgen.

De vulling is meer dan genoeg voor de beoogde doeleinden en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik te veel gewicht droeg. De tailleband biedt extra ondersteuning voor degenen die het nodig hebben.

Waar voor je geld

Ja, dat is mijn trouwe Sony 100-400 die laat zien hoe groot het voorvak is.

De Think Tank Retrospective Backpack 15 verkoopt voor iets minder dan $ 250, wat ik zou verwachten voor de kwaliteit van de tas. Er zijn niet veel tassen om dit mee te vergelijken vanuit een styling- en prijsperspectief; de meeste zijn aanzienlijk hoger geprijsd.

Het is qua styling vergelijkbaar met de ONA Camps Bay, maar biedt een lichter gewicht en een veel lagere prijs. De ONA is groter en iets meer gericht op de premiummarkt, maar gezien de esthetiek erg op elkaar lijkt, kunnen sommige kopers de twee vergelijken.

De prijzen liggen in hetzelfde bereik als de nieuwe Peak Design Everyday Backpack en Wandrd Prvke 21, die beide vergelijkbare kwaliteitsniveaus bieden. De keuze tussen deze tassen is waarschijnlijker gebaseerd op stylingvoorkeur dan op prijs, omdat ze alle drie verschillende soorten kopers zouden aanspreken.

Controleer de huidige prijs

Think Tank Retrospective Backpack Review | Conclusie

De capaciteit van de Think Tank Retrospective Backpack 15 is ongeveer net zo hoog als je nodig hebt voor dagelijks vervoer.

Deze tas heeft lang op zich laten wachten, eennd Ik kan het niet helpen, maar vraag waarom Think Tank het niet eerder heeft gedaan. Het is een van deze tassen die gewoon logisch was, vooral gezien de populariteit van de Retrospective-lijn.

Ik hou van de styling op de tas en ik denk dat de aantrekkingskracht op de tas hoog zal zijn.

Het biedt een uitstekende combinatie van stijl, constructie en gewicht tegen een redelijke prijs, zonder al te veel offers te hoeven brengen.

Met veel tassen kom je uit op compromissen. Het is ofwel bruikbaarheid gecompromitteerd voor styling of styling gecompromitteerd voor bruikbaarheid.

De Think Tank Retrospective Backpack 15 doet geweldig werk om deze compromissen tot een minimum te beperken en toch iets te bieden dat er goed uitziet en werkt.

Het is een van de weinige tassen die ondanks de retrostijl een hoge mate van bruikbaarheid behoudt.

De hoes met rits aan de bovenkant kan onder de hoofdklep worden weggestopt als je deze niet nodig hebt.

Er zijn niet veel verbeteringen die ik graag zou willen zien. De luchthavenpassage is er een die ik altijd ophaal, maar ik reis veel voor mijn werk, dus ik ben bevooroordeeld.

De borstbandjes zijn een klein probleempje en niet iedereen zal hier last van hebben.

Dat zegt veel over hoeveel Think Tank goed heeft gekregen op de Think Tank Retrospective Backpack 15 – dat wil zeggen, veel.

Athol Hill - ThinkTank Retrospectieve Rugzak18

Think Tank Retrospectieve Rugzak

Moderne techniek ontmoet een retro-sfeer voor een stijlvolle manier om je spullen veilig te houden.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen