Joab Smit

Ik ben Joab Smith, een in Bristol gevestigde trouwfotograaf en ik ben er dol op, hoewel ik natuurlijk een voorkeur heb voor een bestemmingsbruiloft.

Ik fotografeerde mijn eerste bruiloft ongeveer 13 jaar geleden toen de assistent van de leraar in mijn fotografieklas me vroeg om haar bruiloft te fotograferen – bedankt Jess! Er werd een beetje selectieve kleur in gegooid, maar eigenlijk denk ik dat ik het allemaal goed heb gedaan, zoals je je misschien had kunnen voorstellen, ik vond het geweldig!

Van daaruit bouwde ik huwelijkswerk op terwijl ik op de universiteit in Bath was totdat ik ongeveer 10 jaar geleden de sprong waagde.

Nu ben ik er dol op dat ik veel meer vertrouwen kan hebben in mijn uitrusting en capaciteiten; met de snelheid en verscheidenheid aan bruiloften, helpt het echt om alles als tweede natuur te hebben. Er is nog veel waar ik graag aan zou willen werken, maar dat is de complexe vreugde van bruiloften!

Camera

Nikon D850 & Nikon D750

Nikon stelt mijn geduld op de proef met hun spiegelloze opties, maar ik hou echt van ze.  Ik heb er meerdere keren over nagedacht om te schakelen, maar Nikon heeft net het dynamisch bereik met deze camera’s genageld en dus ben ik er voorlopig erg blij mee.

Ik heb meestal de D850 met de 35mm rechts en de D750 met de 105mm links. Dat is best een zware combo dus ik kijk uit naar een spiegelloze optie maar op dit moment denk ik niet dat ze er helemaal zijn (Hopelijk is dit over een paar maanden slecht gedateerd!)

Lenzen

Nikon 105mm f/1.4: Een beest! Ik moet oppassen dat ik er niet te veel gebruik van maak.

Nikon 85mm f/1.8: Een licht werkpaard dat doorgaat als de 105mm te lang is voor toespraken etc.

Nikon 58mm f/1.4: Een prachtig objectief dat ik vaker zou moeten gebruiken.

Nikon 35mm f/1.4: Het echte werkpaard. Ik had vroeger de Sigma, maar het heeft me op meerdere manieren in de steek gelaten.

Nikon 20mm f/1.8: Voor grote groepen, af en toe een portret en volle dansvloeren!

Verlichting/Triggers

Yongnuo YN560 IV & Yongnuo YN560 III: Ik gebruik deze momenteel omdat ze goedkoop zijn en het werk doen, maar ik ben op zoek naar iets met een breder scala aan vermogen.

Tassen/Riemen

Ik pak mijn spullen aan het begin van de dag uit en draag dan gewoon een paar stukjes en lenzen in mijn kleine Lowepro Stealth, vaak vergeet ik het ergens in een hoekje.

HoldFast MoneyMaker Band

Hardware en software

Apple Macbook Pro
Apple Ipad Pro
Fotomonteur
Adobe Lightroom
Adobe Photoshop

MISC.

Imodium – vitaal, gelukkig lerend van de slechte ervaringen van anderen.

ibuprofen, oordoppen, naaikit, draagbare oplader, fles water omdat hydratatie essentieel is (vooral voor bruiloften op bestemming – neem er twee) en stukjes glas / prisma’s die ik gebruik voor fakkels.

www.joabsmithphotography.co.uk | @joabsmithphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer