BlackRapid Sport Breathe Camera Strap Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Traditionele camerariemen die bij uw eerste aankoop worden geleverd, zijn meestal vrij ongemakkelijk. Ze kunnen ook veel onnodige spanning op je nek zetten – vooral als je ze regelmatig draagt.

Dit kan snel duidelijk worden als je een evenement- of trouwfotograaf bent en je echt lange uren moet doorbrengen met fotograferen.

Als je ooit in deze situatie bent beland, is het niet meer dan normaal om na te denken over het kopen van een nieuwe camerariem.

BlackRapid-Sport-Adem

BlackRapid Sport Adem

Cross-body riem die snelle toegang en comfortabele ondersteuning biedt voor zware uitrusting.

Controleer de huidige prijs

Maar welke moet je krijgen? Met zoveel verschillende opties op de markt, kan het vinden van de beste camerariem een uitdagende taak zijn.

In deze review ga ik mijn gedachten delen over een van de meest populaire camerabanden: de BlackRapid Sport Breathe, die al het vertrouwen van veel fotografen over de hele wereld heeft verdiend.

Laten we deze 3-punts slinger eens nader bekijken in mijn recensie hieronder.

Inhoudsopgave

BlackRapid Sport Breathe Technische Gegevens

Pros

 • Hoogwaardige materialen
 • Uniek ergonomisch comfort
 • Hiermee kan uw camera over de riem schuiven voor gemakkelijke toegang
Tegens

 • Hoge prijs voor een camerariem
 • De stabiliserende riem is niet goed ontworpen
Controleer de huidige prijs
 • Bandlengte – 36,0 tot 65,7″ / 91,4 tot 166,9 cm
 • Bandbreedte – 4.0″ / 10.2 cm
 • Gewicht van het artikel – 6,7 oz / 189,9 gr
 • Verzendgewicht – 10.4 oz / 284 gr
 • Materiaal – Nylon
 • Wordt alleen in het zwart geleverd

Bouw &uiterlijk

ophangband

De BlackRapid Sport Breathe voelt aan als een solide en premium product – dat was mijn eerste indruk toen ik het uitpakte en de kans kreeg om het van dichterbij te bekijken.

Het komt maar in één kleur: zwart. Dus als je op zoek bent naar iets dat functioneel is, maar ook iets luchtigs dat bij je outfit past, zal dit voor jou geen liefde op het eerste gezicht zijn.

De enige kleur die je op deze band ziet, is een brede elastiek met het logo van het bedrijf in het wit.

Het is vrij minimalistisch, maar het ziet er ook stijlvol uit en het is een leuke kleine ontsnapping aan het volledig zwarte landschap.

De zwarte schoudervulling zal zeker je aandacht trekken met het materiaal waarvan het is gemaakt. Het is gedempt met een ademend mesh-achtig materiaal die comfortabel aanvoelt om te dragen en ook de lucht gemakkelijk laat circuleren.

Dit ademende materiaal kan een redder in nood zijn als je een actieve fotograaf bent en je je camera meeneemt op inspannende wandelingen. Het minimaliseert zweten en laat je je concentreren op wat je aan het doen bent.

achterste

Achteraanzicht van de BlackRapid band.

Een ander voordeel van de zwarte schoudervulling is de vorm zelf. Deze vorm is eigenlijk gepatenteerd door het bedrijf voor zijn uniek ergonomisch comfort.

Er is ook een okselband (stabilisator) op de Sport Breathe die desgewenst kan worden verwijderd. De haak die deze smalle riem goed vasthoudt, is van metaal en dat geldt ook voor de karabijnhaak.

De gespdelen daarentegen zijn van plastic. Hoewel deze niet zo stevig zijn als metaal, voelen ze wel stevig aan in je handen.

Afgezien van de riem zelf, vindt u in het leveringspakket een nylon etui van het merk dat geweldig is voor opslag en transport.

Er is ook een BlackRapid Lockstar Breathe Carabiner-beschermer die is gemaakt van plastic en die volledig compatibel is met de BlackRapid-riemen met een CR-3 ConnectR-vergrendelbare karabijnhaak.

Gebruiksgemak

Schuifregelaar

Een van de schuifsloten in actie.

De BlackRapid Sport Breathe is ontworpen om over je hele lichaam gedragen te worden. Degene die ik heb getest is gericht op rechtshandige fotografen, maar er is ook een versie voor degenen onder u die linkshandig zijn.

Er is één groot voordeel van de Sport Breathe dat het zo wenselijk maakt en zo royaal beoordeeld door veel gebruikers: dit is het feit dat het je camera in staat stelt om over te glijden de band zelf.

Dit is echt een geweldige functie omdat het je snelle en gemakkelijke toegang tot uw camera.

Hoe gaat dit in zijn werk? Met de schuifsloten kun je de camera precies daar neerzetten waar je hem nodig hebt. Je wilt het bijvoorbeeld gewoon aan je rechterkant hebben terwijl je loopt, maar als je klimt, wil je zeker dat het om veiligheidsredenen iets achterloopt.

De sloten zijn eenvoudig te beheren en ze helpen u om de camera op de meest comfortabele positie voor u te plaatsen volgens het specifieke scenario.

Je hebt ook de mogelijkheid om de camera op één plek te vergrendelen, zodat deze niet beweegt terwijl je geen foto’s maakt.

Voor een enkele band is de BlackRapid Sport Breathe in staat om het gewicht van uw apparatuur vrij gelijkmatig te verdelen. Hoe langer je het draagt, hoe duidelijker dit wordt.

Caribiner

Dit is de manier waarop de riem aan je camera wordt bevestigd. Het is een vrij veilig systeem.

Laten we nu eens kijken hoe je de Sport Breathe-riem precies aan je camera kunt bevestigen.

Er is een karabijnhaak- en bevestigingssysteem dat, net als de nokkensloten, vrij betrouwbaar is. Het vastschroeven zorgt ervoor dat je camera veilig aan de sportriem wordt vastgemaakt.

De karabijnhaak klemt op de lussen die zich op het bevestigingsmiddel bevinden. Je hebt de mogelijkheid om die clips nog verder vast te zetten door de twist lock te draaien en de platte cover eroverheen te plaatsen. Dit voorkomt dat het twistslot per ongeluk losgeschroefd raakt.

Een ander belangrijk ding om te vermelden is dat je ook het montagegat op je telelens kunt gebruiken en daar ook de Sport Breathe-riem kunt bevestigen.

Waar voor je geld

Van alle camerabanden op de markt is de BlackRapid Sport Breathe zeker niet een van de goedkoopste. In feite overtreft de prijs zelfs de middenklasse producten uit deze categorie.

Is het de prijs eigenlijk wel waard? Rekening houdend met de hoogwaardige materialen en superieure productie het is zeer waarschijnlijk dat, ja – u zult merken dat het de investering waard is.

Het hangt er ook echt van af hoe vaak je van plan bent om het te gebruiken. Als je de riem veel gaat gebruiken, is dat een ander belangrijk aspect dat de prijs gemakkelijk zou kunnen rechtvaardigen.

Het enige nadeel is dat de stabiliserende riem niet zo perfect is ontworpen. De achterste clip erop, die de stabiliserende riem aan de hoofdband moet bevestigen, falls off soms – vooral bij veelvuldig gebruik.

Controleer de huidige prijs

BlackRapid Sport Breathe Beoordeling | Conclusie

zwarte snelle sport adem camera strap review

Alles in aanmerking nemend, is de BlackRapid Sport Breathe goed de aankoop waard, vooral als je de neiging hebt om lange uren door te brengen met fotograferen.

Het is ook een redelijke optie om te overwegen of je een trouw- of evenementfotograaf bent of dat je van sport houdt en graag erg actief bent.

Over het algemeen geldt dat hoe meer tijd u actief besteedt aan het gebruik van uw camera, hoe meer gerechtvaardigd het is om te investeren in het comfort van deze BlackRapid-band.

BlackRapid-Sport-Adem

BlackRapid Sport Adem

Cross-body riem die snelle toegang en comfortabele ondersteuning biedt voor zware uitrusting.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen