Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack Beoordeling

Tijdens het reizen als fotograaf lijkt er altijd een tekort aan stroom te zijn. Misschien is het gewoon het feit dat ik naar plaatsen ga die buiten de gebaande paden liggen, of misschien plaatsen ze gewoon niet genoeg verkooppunten op luchthavens!

Als u merkt dat u moeite heeft om uw camera’s, telefoon of zelfs laptop opgeladen te houden, kan het Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack de perfecte oplossing zijn.

Goal Zero Sherpa 100AC Beoordeling 06

DOEL ZERO Sherpa 100AC Power Bank

Draagbare oplaadoplossing die u tijdens het reizen of in het veld van stroom voorziet.

Controleer de huidige prijs

Het is geweldig om al uw energieverslindende elektronica bij te vullen terwijl u onderweg bent. Het geeft je ook de gemoedsrust dat je dingen langer kunt laten draaien. Je zult niet merken dat je strandt omdat je niet kunt navigeren met een lege telefoonbatterij.

Ik heb in het verleden andere powerbanks gebruikt, maar de Goal Zero Sherpa 100AC overtrof mijn verwachtingen voor hoeveel vermogen er in een klein, duurzaam en lichtgewicht pakket zou passen.

Deze powerbank is ideaal als je net als ik regelmatig naar off-the-grid locaties reist, maar je gadgets draaiende wilt houden!

Inhoudsopgave

Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack Technische Gegevens

Pros

 • Veelzijdige input/output
 • Batterij capaciteit
 • AC omvormer
 • Klein en lichtgewicht
Tegens

 • Niet waterdicht
 • Aan/uit niet automatisch

Batterij Type: Li-Ion NMC
Capaciteit: 94,7 Wh (14,8 VDC, 6400 mAh)
Ingangsvermogen / oplaadtijd: USB-C PD (60 W) / 2,5 uur
Uitgangspoorten: Wireless Qi (5w), USB-A, USB-C,
AC-omvormer: 110 VAC, tot 0,9 A (100 W Max)
Bedrijfstemperatuur: 32 tot 104 °F / 0 tot 40 °C
Afmetingen: 7,5 x 5,7 x 1″ / 19 x 2,54 x 14,4 cm
Gewicht: 2 lb / 0.9 kg

Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Oplaadkabels worden netjes opgeborgen aan de zijkanten van de Goal Zero Sherpa.

Wanneer u de Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack voor het eerst oppakt, kunt u zien dat het duidelijk een goed ontworpen product is. De metalen schaal voelt zeer duurzaam aan en de dunne stroken rubber die over de lengte van de schaal lopen, maken het zeer stabiel op gladde oppervlakken.

De meegeleverde koorden aan de zijkanten zijn erg handig om ervoor te zorgen dat je je accessoires gemakkelijk kunt opladen. Naarmate meer bedrijven migreren naar USB-C, zal dit apparaat alleen maar toenemen in compatibiliteit en functionaliteit.

Aan het ene uiteinde van het apparaat vindt u alle bedieningselementen en poorten in een doordachte en eenvoudige lay-out.

Een van de coolste functies van de Goal Zero Sherpa is het draadloze oplaadpad. Deze handige functie is geweldig voor het draadloos opladen van uw smartphone. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het dragen van een bliksemkabel.

In het midden van de poorten zit een klein LCD scherm met een paar knoppen. We zullen hieronder meer ingaan op de functionaliteit die het biedt, maar het is een zeer nuttig ontwerpelement. Het geeft nuttige informatie over de status van het apparaat.

Aan de achterkant van het pakket bevindt zich een koelventilator waarmee oververhitting kan worden voorkomen bij gebruik van de omvormer.

De Goal Zero Sherpa 100AC is niet waterdicht; iets wat ik waardeerde in andere Goal Zero producten. Desondanks voelt het toestel wel behoorlijk robuust aan.

Ergonomie & Functies

De Goal Zero Sherpa 100AC houdt mijn laptop draaiende.

Met slechts 2 lbs (0,9 kg) is het Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack een goed idee om in je tas te gooien tijdens het reizen. De gemoedsrust die het biedt is zeker de moeite waard!

Ik waardeer vooral dat deze powerbank zo’n verscheidenheid aan oplaadmethoden biedt. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en intuïtief.

Rubberen strips aan elke kant van het apparaat voorkomen dat het rondschuift tijdens het rijden of vliegen in een hobbelig vliegtuig. De stekkers voelen gemakkelijk te gebruiken aan en kunnen eenvoudig worden opgeladen met een MacBook Pro-oplader of een andere USB-C-voedingsbron.

Ik hou ervan als items in mijn tas meer dan één doel dienen. Met een MacBook Pro-oplader (of andere 45+Watt USB-C-oplader) hoef ik geen aparte wandstekker om de Goal Zero Sherpa opgeladen te houden.

De Sherpa heeft een verscheidenheid aan functies beschikbaar via het LCD-scherm.

Ten eerste schakelt de aan / uit-schakelaar het apparaat in om ervoor te zorgen dat u geen stroom verspilt tijdens het transport. Onder de aan / uit-knop bevindt zich de selectieknop en aan de andere kant van het scherm heeft deze een scroll- en Qi-knop (die de draadloze oplader inschakelt).

Zodra u begint met het opladen van een apparaat, toont het scherm u het resterende vermogen en de tijd om te legen bij de huidige ontladingssnelheid.

Door op de scrollknop te drukken, ziet u een scherm dat de ontladings- of laadsnelheid van elke poort aangeeft. Dit is handig om uw vermogen te beheren en een heel duidelijk idee te krijgen van hoeveel energie het kost om een specifiek apparaat op te laden.

Weten hoe lang het moet leeglopen is super handig als je van plan bent om je stroom te beheren tijdens een lange vlucht!

Door de scrollknop ingedrukt te houden, krijgt u de details op elke poort en details over de levenscyclus van de batterij. Dit is handig om te beoordelen hoe effectief het apparaat is nadat het veel gebruik heeft gezien.

Omdat ik een beetje een nerd ben, waardeer ik hoeveel detail het apparaat kan weergeven met betrekking tot invoer en uitvoer. Dit is een grote upgrade ten opzichte van eerdere Goal Zero-apparaten die ik heb gebruikt en die je gewoon een basisindicatie van de lading geven.

Als u niet in alle details wilt duiken, kunt u eenvoudig naar de indicator voor het batterijpercentage kijken om u te vertellen hoeveel stroom er nog op de bank is.

Batterij capaciteit

De Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack oplaadcamera, drone en gimbal batterijen.

De capaciteit van de Goal Zero Sherpa 100AC wordt op verschillende manieren beschreven. In eenvoudige bewoordingen kan het een van de volgende (niet alle) in rekening brengen:

 • 2x laptop
 • 4x Tablet |
 • 8x smartphone
 • 6x DSLR of grote spiegelloze batterij
 • 18x POV-camera (d.w.z. GoPro)

Deze algemene richtlijnen zijn nuttig om te bepalen wat u van deze powerbank kunt verwachten. Het zal een van de bovenstaande items doen, maar niet allemaal op één lading.

Praktisch gezien heb ik gemerkt dat de prestaties iets minder zijn dan geadverteerd. Misschien hangt het af van de grootte van de batterijen (kleine of grote laptop) en hoe ontladen ze zijn.

In het geval van een laptopbatterij gebruik ik deze vaak tijdens het opladen, dus het kan moeilijk zijn om precies te beoordelen hoeveel lading ik uit één powerbank haal.

Met 25.600 mAh zit deze powerbank net onder de limiet voor maximaal toegestane vliegreizen. Dat betekent dat je geen problemen zou moeten hebben om het mee te nemen in het vliegtuig in je handbagage.

Nu luchtvaartmaatschappijen kieskeuriger worden over wat je in vliegtuigen kunt meenemen, is het fijn om te weten dat je Sherpa 100 compatibel is!

Invoer-/uitvoeropties

De Goal Zero Sherpa 100AC-poorten en lcd-scherm.

De poortopties omvatten twee USB-C-poorten (erg handig als u een MacBook Pro / Air-gebruiker bent), twee USB-A-poorten en een 110V-aansluiting (Amerikaanse stijl).

Helemaal links is er een zonne-ingang van 8 mm die compatibel is met andere Goal Zero-apparaten.

Het telt niet echt als een haven, maar de draadloos Qi-oplaadstation hiermee kunt u uw telefoon opladen zonder u zorgen te hoeven maken over het hebben van een kabel. Het lijkt erop dat ik altijd mijn iPhone-bliksemkabel verlies, dus deze handige functie is erg leuk om te hebben!

Zoals ik eerder al zei, wordt de Goal Zero Sherpa 100AC niet geleverd met een eigen stekker (hoewel je er een apart kunt bestellen) – maar hij kan worden opgeladen met elke USB-C-kabel, zoals een MacBook-oplader (45 + Watt aanbevolen output voor sneller opladen).

Met betrekking tot het buiten het net houden van de Sherpa 100 zijn er een aantal compatibele zonnepanelen van Goal Zero beschikbaar. Ze gebruiken allemaal de supereenvoudige 8mm-stekker en kunnen de volgende keren opladen, afhankelijk van de grootte van het paneel:

 • Boulder 50 Zonnepaneel: 4-8 uur
 • Nomad 28 Zonnepaneel: 6-14 uur
 • Nomad 14 Zonnepaneel: 12-28 uur
 • Boulder 50 Zonnepaneel: 4-8 uur

De beschikbaarheid van opladen op zonne-energie is erg fijn als je merkt dat je naar afgelegen plaatsen reist.

Ik merk dat ik dit powerpack het vaakst gebruik als een boost tussen netladingen. Omdat het zo snel oplaadt vanaf een standaard stopcontact (ongeveer 3 uur), merk ik niet dat ik de zonne-optie gebruik.

Dat gezegd hebbende, bieden ze opvouwbare draagbare panelen die er redelijk groot uitzien om mee te reizen.

Vanwege alle in- en uitvoeropties die beschikbaar zijn op dit powerpack, is het ongelooflijk veelzijdig. Ik wens altijd meer capaciteit, maar het is al indrukwekkend vanwege zijn grootte en gewicht. Ook als het groter was, zou ik niet kunnen vliegen met het!

Algemene prestaties

Het Goal Zero Sherpa Power Pack draadloze oplaadpad in gebruik.

Over het algemeen biedt de Goal Zero Sherpa 100AC ongelooflijke prestaties. Bijna elk apparaat dat we als fotograaf gebruiken, heeft stroom nodig en het is fijn om de gemoedsrust te hebben dat als er iets doodgaat, je het snel kunt opladen.

Het kan zoveel verschillende soorten apparaten opladen – vaak tegelijkertijd! Ik was onder de indruk van de bedachtzaamheid van de meegeleverde poorten en hoe goed het apparaat je in staat stelt om zijn capaciteit te beheren.

Dit powerpack wordt snel ingeschakeld en stelt u in staat om echt tot de details te komen van hoeveel stroom elk apparaat nodig heeft.

Een onverwacht voordeel van de Sherpa 100 is dat u na verloop van tijd kunt leren de efficiëntie van uw apparaten te maximaliseren door te weten hoeveel kracht u nodig hebt om dingen draaiende te houden.

Als u op weg bent naar het achterland voor een langere reis, is de capaciteit van 94,7 Wh van de Goal Zero Sherpa 100AC mogelijk aan de lage kant, tenzij u minimaal vermogen gebruikt of een zonnepaneel hebt om het bijgevuld te houden.

Met consistent opladen op zonne-energie kan dit de perfecte brug zijn waarmee u apparaten ’s nachts kunt opladen en overdag kunt gebruiken.

Dit apparaat is perfect als je op kleinere avonturen gaat tussen netladingen. Als complete off-grid reizen jouw ding is (en je vliegt niet in vliegtuigen), kun je kijken naar iets groters zoals de Goal Zero Yeti 150 of 400.

Waar voor je geld

Groottevergelijking tussen de iPhone XS en Sherpa 100AC.

Naar mijn mening biedt de Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack veel waarde. Natuurlijk vindt u misschien een goedkopere powerbank van Ravpower of EcoFlow (beide verkopen vergelijkbare producten tegen lagere prijzen), maar de kwaliteit / prestaties zijn lager.

Als u met een budget powerbank gaat, heeft u niet de vertrouwde kwaliteit van het merk Goal Zero en verliest u functies zoals het uitgangsvermogen van elke poort die op het LCD-scherm wordt weergegeven.

Bovendien staat Goal Zero bekend om het aanbieden van zeer robuuste ontwerpen en geweldige klantenondersteuning.

Voor minder dan $ 300 is deze powerbank een geweldige optie voor de fotograaf die regelmatig naar off-grid afgelegen locaties vliegt, maar er toch voor wil zorgen dat alles is ingeschakeld en klaar is om te gaan!

Controleer de huidige prijs

Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack Beoordeling | Conclusie

Als je een fotograaf bent die regelmatig reist, ken je het gevoel dat je je zorgen maakt over het in rekening houden van dingen. De Goal Zero Sherpa 100AC Portable Power Pack biedt een verbazingwekkend flexibele oplossing om uw apparaten op te laden.

Ik hou van alle functies die zijn opgenomen in dit compacte en lichtgewicht pakket. Het houdt uw laptop, camera, tablet, telefoon en accessoires opgeladen terwijl u nog steeds binnen de beperkingen van de batterijgrootte van de luchtvaartmaatschappij blijft.

De Sherpa 100AC Power Pack is ook een van de meest veelzijdige powerbanks die ik heb gebruikt dankzij de toevoeging van de AC-omvormer. Hiermee kunt u een grotere verscheidenheid aan apparaten opladen en is compatibel met alles wat ik in mijn tas draag.

Met de ac-omvormer kunt u ook 110V-apparaten van stroom voorzien terwijl u het accupakket vanuit een voertuig oplaadt. Hiermee kunt u de 12V auto AC adapter achterlaten!

Als je momenteel geen powerbank hebt, raad ik je ten zeerste aan om deze te bekijken om te zien of het misschien een goede match is. Mijn gok is dat het een apparaat zal worden dat consequent met je meegaat om ervoor te zorgen dat al je elektronica tijdens het reizen ingeschakeld blijft.

Goal Zero Sherpa 100AC Beoordeling 06

DOEL ZERO Sherpa 100AC Power Bank

Draagbare oplaadoplossing die u tijdens het reizen of in het veld van stroom voorziet.

Controleer de huidige prijs