Ronny Behnert

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Ronny Behnert, een 38-jarige bekroonde fotograaf uit Berlijn, Duitsland met meer dan 10 jaar ervaring in beeldende kunst, architectuur en landschapsfotografie.

Ik werk sinds januari 2007 actief als fotograaf en heb in 2010 mijn hoofdproject “Håggard Photography” opgericht.

Ik ben opgegroeid in een tijd dat het gebruikelijk was om een pseudoniem als kunstenaar te gebruiken, dus besloot ik de naam Håggard te gebruiken die een oude koning symboliseert in een strip, geproduceerd in mijn geboortejaar, 1982.

Kort gezegd was koning Håggard nooit tevreden omdat hij niet kreeg wat hij wilde. Voor mij betekende het altijd dat het moeilijk of onmogelijk is om totale perfectie te bereiken, maar ik probeer altijd zo perfect mogelijk te werken en te produceren.

Fotografie is een constant proces om jezelf in de loop van de tijd te ontwikkelen en je innerlijke zelf te vinden in je foto’s.  Sinds het begin heb ik voor verschillende klanten gewerkt, zoals hotels, restaurants, verschillende kranten, maar ook gedrukte en online tijdschriften.

Mijn werk als fotograaf is ook mijn hobby, dus ik probeer zoveel mogelijk tijd te besteden aan reizen, verkennen en fotograferen van verschillende landen en culturen over de hele wereld.

Mijn recente series en foto’s uit Scandinavië, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Japan en Venetië zijn al gepubliceerd in prestigieuze fototijdschriften.  Sinds 2019 ben ik ook ambassadeur voor verschillende lens- en filtermerken.

Camera

Sinds een paar jaar werk ik met camera’s van Sony. Mijn belangrijkste camera is de Sony a7R II, die perfect is voor mijn werk. Ik heb voor die camera gekozen vanwege het grote dynamische bereik en de ruisvrije beelden, zelfs bij moeilijk licht en hoge ISO.

Mijn backup-camera is een kleine Sony a6000 (review), die mij vele malen heeft gered!

Lenzen

Sony 16-35mm f/2.8: Perfect voor groothoek architectuuropnames en ook grootschalig landschapsfoto’s. Geweldige details, hoge resolutie en scherpte, zelfs in de hoeken.

Sony 24-105mm f/4.0: Dit objectief is perfect voor mijn landschapsfotografie, zeker als ik moet inzoomen. De details zijn ook geweldig. Hoogwaardige lens!

Sony 16-50mm f/3.5-5.6: Groothoeklens voor mijn achteruitrijcamera. De brandpuntsafstand is ideaal voor architectuur- en landschapsopnames en een geweldig compromis tussen mijn andere twee Sony-objectieven.

Samyang 14mm f/2.8: De eerste autofocus groothoeklens van Samyang, die ik over het algemeen gebruik voor mijn nachtfotografie vanwege de hoge lichtintensiteit en goede kwaliteit in de details.

Samyang 85mm f/1.4: Een geweldige nieuwe autofocuslens, perfect voor straatfotografie vanwege de hoge lichtintensiteit en ook voor landschappen wanneer het onderwerp ver weg is. Geweldige kwaliteit in de details en de scherpte is gewoon geweldig!

Samyang 24mm f/3.5: De Tilt-Shift lens is altijd een geweldig alternatief als ik architectuur fotografeer en rechte verticale lijnen nodig heb.

Een Tilt-Shift lens is een lens waarbij de optiek kan worden gekanteld en/of verschoven ten opzichte van de beeldsensor. Tilt-Shift-lenzen draaien ook om de lens in een breed scala van richtingen te laten kantelen en / of verschuiven.

Driepoot

Gitzo GT2542 Mountaineer: Zeer licht, stijf en sterk Carbon Fiber Statief.

SunwayFOTO GH-Pro Geared Head: Sterke, puur metalen tandwielkop die zeer gevoelige instellingen in elke richting mogelijk maakt. Het is ook heel gemakkelijk om het met slechts één hand te gebruiken wanneer de andere hand nodig is om een paraplu of iets anders vast te houden.

Filter

Haida ND 0.9 Rode Diamant 100×100 mm

Haida ND 1.8 Rode Diamant 100×100 mm

Haida ND 3.0 Rode Diamant 100×100 mm

Haida ND 4.5 NanoPro MC 100×100 mm: Verschillende neutrale dichtheidsfilters om de belichtingstijd te verlengen zolang ik denk dat het perfect is voor het onderwerp dat ik wil fotograferen.

Haida GND 0,9 zacht 100×150 mm

Haida GND 0,9 hard 100×150 mm

Haida Reverse ND 0,9 100×150 mm: Gegradueerde neutrale dichtheidsfilters zijn perfect om goed belichte foto’s in slechts één opname te maken door het deel van de foto dat lichter is dan andere delen donkerder te maken.

Haida NanoPro MC Clear Night Filter: Een geweldig filter om lichtvervuiling tijdens de nacht te minimaliseren. Met dat filter zijn meer sterren zichtbaar en ook de witbalans is wat kouder dan normaal.

M10 Drop-In ND 3.0: Big Stopper Neutral Density Filter voor het M10 Filter Systeem.

M10 Drop-In CPL: Het circulaire polarisatorfilter voor het M10-filtersysteem filtert ongewenste reflecties van niet-metalen oppervlakken zoals water en glas, evenals licht dat wordt weerkaatst door vocht en vervuiling in de atmosdoor het filter te draaien.

Filtersysteem

Haida M10 filterhouder

Verschillende adapterringen tussen 67mm en 82mm: Perfect om hetzelfde lensfiltersysteem op verschillende lenzen te gebruiken.

Zakken

Haida filterzak voor 100×100 mm systeemfilters: Pouch bag voor meer dan 10 100×100 mm filters.

Nisi hard case voor 100×150 mm systeemfilters: Geweldige, sterke hard case gemaakt van bruin imitatieleer voor 10 100×100 mm filters en ook voor 150×100 mm GND Filters.

Afstandsbediening

JJC IR-afstandsbediening voor Sony: Infrarood afstandsbediening voor eenvoudig en snel gebruik zonder kabel.

www.bewegungsunschaerfe.de | @haggardphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer