John Quintero

Ik ben John Quintero, een reis- en documentairefotograaf uit Colombia en gevestigd in Londen. Ik ben architect, maar mijn passie voor reizen en fotografie was te sterk toen ik jong was.

Ik begon te werken als stagiair voor verschillende kranten en tijdschriften tijdens mijn studie aan de University of The Arts in Londen. Hier heb ik ervaring opgedaan en geleerd van andere fotografen, boeken gelezen en elke keer als ik de kans kreeg geëxperimenteerd met mijn Nikon D70 camera. Ik was ook aan het filmen met mijn geliefde Nikon F100, die ik nog steeds gebruik.

Uiteindelijk kreeg ik een baan bij de BBC als fotoredacteur waar ik enkele jaren bleef; een ongelooflijke ervaring die me fotografie op een andere manier deed zien; mijn echte passie was echter daarbuiten, in afgelegen gebieden van deze wereld, het documenteren van stammen, rituelen, vieringen en tradities en niet achter een bureau.

Nadat ik de BBC had verlaten, kocht ik een enkel ticket naar Zuidoost-Azië en het was een van de beste beslissingen van mijn leven. Sindsdien ben ik naar meer dan 45 landen gereisd en ik stop nog niet. Ik ben aan het inpakken voor mijn volgende reis naar Colombia, Turkije en Kenia terwijl ik dit schrijf, en leid mijn volgende fotografische expedities.

Naast het leiden van fotografietours en workshops, werk ik ook als docent voor verschillende fotografieclubs, festivals en instellingen.

Mijn foto’s zijn gepubliceerd in grote kranten over de hele wereld, zoals The Times, The Guardian, The Telegraph, The Sunday Times, Dier Welt en in campagnes voor American Express, Nike, verschillende luchtvaarttijdschriften en National Geographic Traveler UK, Digital Camera, Photo Pro, enz.

Ik heb ook een aantal fototentoonstellingen gewonnen, zoals de tweede plaats professional in de Sony World Photography Awards in 2014, IPA, PX3 en nog veel meer. Onlangs won ik de World Water Day Photography Competition die momenteel in Italië wordt tentoongesteld.

Wat mijn apparatuur betreft, ben ik al heel lang een Nikon-shooter. Een van de beste camera’s die ik heb gehad is de Nikon D3s, een werkpaard dat nu van een vriend is en nog steeds perfect werkt.

De afgelopen 4 jaar gebruik ik een Nikon D850 en ik ben er dol op. Ik heb echter overwogen om over te stappen op een spiegelloos systeem, niet om de trends te volgen, maar omdat mijn rug de tol betaalt van vele jaren van het dragen van zwaar materieel.

Ik hou van filmen voor persoonlijke projecten, dus ik reis altijd met de Nikon F100, een geweldige camera waarmee ik dezelfde lenzen kan gebruiken die ik gebruik voor mijn D850.

Wat lenzen betreft zijn mijn eerste keuzes op reis de Nikon 24-70mm f/2.8, de Nikon 70-200mm f/2.8 VR II en de Nikon 50mm f/1.4 objectieven. Afhankelijk van de opdracht voeg ik het 14-24mm f/2.8 of het Nikon 105mm AF-S f/2.8mm Micro Nikkor objectief toe waar ik meer van hou voor portretten dan voor macrofotografie.

Ik heb onlangs de Nikon 80-400mm VR f/4.5-5.6 gekocht, maar ik denk erover om binnenkort te upgraden naar een Sigma 150-600mm.

Ik heb ook de 60mm AF-S f/2.8mm Micro Nikkor lens om te gebruiken met een Nikon ES-2 digitizer bevestigd aan de D850 camera om mijn filmnegatieven te digitaliseren, maar ik heb het uiteindelijk ook gebruikt voor portretten en ik hou van de resultaten!

Voor verlichting gebruik ik 2 Nikon Speedlights, de SB-900 en de SB-800, geactiveerd met Pocket Wizard Plus III transceivers radio’s. Ook gebruik ik een Manfrotto Speedbox 54x54cm Softbox met de Nikon Speedlight.

Ik gebruik ook constante verlichting en mijn favoriet is de Yongnuo YN300 Air II LED Light, die geweldig is als vullicht of om binnenshuis te gebruiken en zeer natuurlijk ogend licht te produceren.

Ik gebruik GoPro-camera’s bijna sinds ze op de markt verschenen. Ze zijn geweldig voor BTS-video’s en zelfs om foto’s te maken wanneer een grote camera niet ideaal is. Mijn laatste was de GoPro Hero 6 Black, maar nu overweeg ik om de Hero 9 Black te kopen.

Ik heb ook een Macbook Pro 15′-laptop bij me en verschillende 5TB Seagate Portable Hard Drives. Wat betreft het bewerken gebruik ik Lightroom en Photoshop.

Ik heb verschillende cameratassen van verschillende merken gehad, maar de LowePro Whistler 350 BP AW II Backpack is mijn favoriet.

Ik heb ook verschillende statieven in verschillende maten, maar mijn favoriet is de Manfrotto MT055XPRO3 en de Manfrotto 808RC4 3-weg kop.

Daarnaast reis ik nooit zonder Zeiss Pre-Moist Lens Wipes, een EHBO-kit, sterke Gorilla tape, karabijnhaken in verschillende maten, een Anker 20000 mAh powerbank voor mijn mobiel en muggenspray.

Dat is alles voor mij, bedankt en veel succes met je fotografie, vergeet niet om je camera overal mee naartoe te nemen! Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met me op.

Johnquintero.com | @johnquintero

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer