Jozua D’Hondt

Hey, ik ben Joshua D’hondt, een fotograaf uit Antwerpen, België, gespecialiseerd in documentaire familie- en huwelijksfotografie.

Ik heb heel weinig interesse in uitrusting of technische specificaties. Ergonomie, creatieve mogelijkheden, snelheid en lage lichtkwaliteit zijn mijn belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van spullen. Ik hoef liever niet aan mijn camera’s te denken tijdens het fotograferen.

Tot eind 2016 heb ik altijd Canon geschoten, en ik heb nog steeds één complete Canon set, waar ik (nog) niet los van kan. Ik was een enorme Canon fan, mijn laatste set was 2 5D Mark IIIs, met de volgende lenzen 35mm f/1.4, 50mm f/1.2, 85mm f/1.8, 70-200mm f/2.8 IS USM II, 24-70mm IS f/2.8 (voor back-up en macro) en de 16-35mm f/2.8 (die altijd thuis is gebleven). Ik heb nog steeds een 5D Mark III en heb al mijn lenzen bewaard.

In november kocht ik mijn eerste Fuji XT-2, met de XF 23mm f/1.4 en de 56mm f/1.2 Fuji x lenzen. In februari heb ik een tweede body XT-2 toegevoegd. en een 18mm f/1.2 als back-up. Ik overweeg wel om deze te veranderen met een versie van hogere kwaliteit.

Een paar weken geleden kocht ik een Nissin i60A Flash en Air 1 zender, vrij eenvoudig te gebruiken! Sinds begin 2017 heb ik al mijn werk op Fuji geschoten, hoewel ik de eerste maanden, bij het fotograferen van een bruiloft in mijn eentje, altijd mijn Canon-spullen in de auto had :-).

In de eerste maanden was ik teleurgesteld en overwoog ik soms om terug te gaan naar Canon, maar zoals alle camera’s moet je de grenzen en mogelijkheden ervan leren kennen en leren hoe je er het meeste uit kunt halen.

Wat ik het leukste vind aan het fotograferen van Fuji is dat ik de deur uit kan lopen met een kleine Lowepro Slingshot 201 AW. cameratas in plaats van een 15kg Airport Navigator roltas. De camera’s zijn kleiner en lichter en de live view helpt me om creatiever te zijn.

Het kantelbare scherm is prachtig, ideaal om discreet en onder moeilijke, lage en hoge hoeken te fotograferen. Ik heb ook een heuptas bij me om mijn kaarten en batterijen in de buurt te houden – een duizelingwekkende veertien batterijen… (Ja – een van Fuji’s zwakke plekken).

In situaties met weinig licht mis ik wel de geweldige Canon AF en CF, en soms de snelheid. Maar over het algemeen ben ik een gelukkigere fotograaf die met lichtere uitrusting werkt, en de iets lagere snelheid dwingt me om meer na te denken over mijn werk en beter te anticiperen op momenten. Mensen zijn ook minder geïntimideerd door de uitrusting, dus het is gemakkelijker om je te verplaatsen en dicht bij mensen te komen.

Ik kijk erg uit naar de volgende generatie van de Fuji XT-serie, betere AF, batterijen en handige knoppen zullen me een gelukkige fotograaf maken!

www.joshuadhondt.be

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer