Alexander Vinogradov

Beste vrienden, ik ben Alexander Vinogradov en ik ben een Russische portretfotograaf. Ik kocht mijn eerste camera 8 jaar geleden. Het was de goedkoopste Sony camera met een crop-factor van 1,5. Ik hou van de Russische natuur. Daarom besloot ik foto’s te maken van de omgeving en macrofotografie te verkennen.

Een paar jaar later realiseerde ik me echter dat mijn foto’s van mensen beter zijn dan mijn natuurfoto’s, dus besloot ik portretfotograaf te worden. Ik vind het leuk om mensen op allerlei plekken te zien: bussen, markten etc.

Ik ben gefascineerd door het vangen van interessante gezichten en soorten mensen met mijn ogen; proberen te raden hoe de mensen zijn aan de hand van hun uiterlijk en mogelijk hun karakter. Mijn eerste modellen waren mijn familieleden. Met de praktijk heb ik kennis en ervaring opgedaan in portretfotografie. Ik concentreerde me toen op het zoeken naar interessante en zeldzame mensen om mijn werk te laten opvallen. Ik heb mijn tijd besteed aan het zoeken op internet naar modellen. Ik probeer populaire mensen te vermijden en nieuwe gewone gezichten te vinden, die me aanspreken.

Ik geloof dat een camera een rol speelt in een foto, maar niet de belangrijkste factor is. Ik had echter het geluk om een Sony-camera te hebben aan het begin van mijn fotografiecarrière, omdat Sony-camera’s foto’s produceren met een perfecte kleurweergave, vooral huidskleuren, wat vrij belangrijk is voor een portretfotograaf. Ik besteed niet veel tijd aan kleurcorrectie. Ik vind de combinatie van een Sony camera en Capture One (raw-converter) er zelfs in een gewone modus aangenaam uitzien. Ik gebruikte al vele jaren Sony a850, maar toen kocht ik een Sony a99 met een kantelbaar scherm, zodat het gemakkelijker en comfortabeler is om mee te werken, van mijn vriend.

Dus mijn huidige uitrustingslijst voor portretfotografie is:

Sony A99 – het was vroeger een van de beste full-screen camera’s van Sony. Het heeft een fijne kleur en dynamisch bereik.
Bovendien maakt de onmiddellijke liveweergave en het kantelscherm de shoot minder uitdagend.

Sony 85mm f/2.8 SAM – de goedkoopste 85mm van Sony, maar geeft desondanks een uitstekend beeld. Ik gebruik het voor studio-opnamen. Het heeft een lage autofocussnelheid, maar voor productiefotografie is dit niet van cruciaal belang. Dit is mijn favoriete lens.

Sony 135mm f/1.8 – een van de beste objectieven van Sony, geproduceerd in samenwerking met Zeiss. Bovendien zijn lichtsnelheid en bokeh overdreven. Het is een goede keuze voor hoogte (verticale) portretten en als je een zeer wazige achtergrond wilt hebben.

Sigma 50mm f/1.4 – mijn meest gebruikte lens met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is scherp, zelfs wijd open en produceert ook een mooie wazige achtergrond.

Ik werd dit jaar “Open Photographer of the Year” in de internationale Sony World Photography Awards-competitie. Hierdoor heb ik nu weer een prachtige Sony camera, een Sony a7R II – het heeft een fantastische spiegelloze camera met een krachtige matrix. Ook het vermelden waard, zijn megapixels en werkende ISO tot 16000 (!). Ik ben momenteel aan het wennen aan deze camera, maar ik vind hem nu al geweldig. Ik kocht een Sony FE 50mm f/1.8, die me verraste door zijn lage kosten en mooie kwaliteit met onscherpte en scherpte in dezelfde tijd.

Mijn belangrijkste lenscriteria zijn scherpte met een wijd open diafragma en zachte vervaging van de achtergrond. Alle hierboven genoemde apparatuur bevat deze kwaliteiten.

Ik wens al mijn lezers mooie modellen en fantastische foto’s!

www.alexandervinogradov.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële omols om u te helpen slagen als een professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer