Kav Dadfar

FacebookPinterestDelen

Ik ben Kav, een professionele reisfotograaf en schrijver gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen 15 jaar heb ik het geluk gehad om enkele van de meest ongelooflijke plekken op aarde te fotograferen.

Hoewel mijn forte reisfotografie is, heb ik ook alles gefotografeerd, van restaurants en eten tot zelfs een enkele bruiloft.

Mijn foto’s worden regelmatig gebruikt door enkele van de beroemdste merken en publicaties over de hele wereld, zoals National Geographic, Rough Guides, Lonely Planet en nationale en internationale kranten.

De laatste jaren ben ik ook aan nieuwe projecten begonnen. Ik geef nu bijvoorbeeld meerdere fotografieworkshops en vakanties op enkele van de mooiste plekken ter wereld via mijn bedrijf “That Wild Idea”.

Belangrijkste Gear Talk

Als reisfotograaf ben ik nooit iemand geweest die veel apparatuur bij me had. Er is niets erger dan de hele dag rondlopen met een zware rugzak.

In tegenstelling tot veel andere fotografen, naarmate ik meer ervaren ben geworden, heb ik veel van mijn apparatuur geruimd en draag ik nu alleen de essentiële dingen. Natuurlijk, als een baan iets specifieks vereist, draag ik het met me mee.

Camera

Mijn favoriete camera is altijd Canon geweest. Ik ben onbewust op Canon uitgekomen toen ik de universiteit verliet, want dat was wat ik gebruikte bij het leren van fotografie.

Momenteel is mijn hoofdcamera een Canon 5D Mark IV. Ik heb hier een paar jaar geleden een upgrade naar uitgevoerd van een Canon 5D Mark II (die ik nog steeds als back-up body bewaar).

Ik had niet echt het gevoel dat er een voldoende grote verbetering was aan de Canon 5D Mark III om ruil te rechtvaardigen. Dus wachtte ik tot het volgende model uitkwam.

De belangrijkste reden dat ik een upgrade heb uitgevoerd, was de enorme vooruitgang van de Canon 5D Mark IV, vooral met de resolutie en zaken als het grotere aantal beschikbare AF-scherpstelpunten.

Canon camera’s zijn de enige die ik ooit heb gebruikt.

Lenzen

Mijn belangrijkste favoriete lens is de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Dit is mijn werkpaardlens en ik schat dat 90% van mijn foto’s met deze lens zijn gemaakt.

Ik heb ook altijd een EF 70-200mm f/2.8L IS II USM lens bij me, wat eerlijk gezegd mijn favoriete lens ooit is. Deze lens is ongelooflijk handig voor portretten en zelfs landschapsfoto’s die een strakkere uitsnede vereisen.

De laatste van mijn objectieven is een Canon EF 16-35mm f/4L IS USM. Ik moet bekennen dat ik deze lens tegenwoordig zelden gebruik omdat zijn plaats in mijn cameratas is ingenomen door de DJI Mavic Pro 2 drone.

Voor die extra groothoekopnames gebruik ik nu mijn Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM-objectief en naai ik de foto’s in een panoramafoto in postproductie.

Verlichting/Triggers

Hoewel ik nog steeds een Canon Speedlite 430EX II bezit, neem ik hem zelden ergens mee naartoe, laat staan dat ik hem daadwerkelijk gebruik.

Ik ontdekte dat het gebruik van LED’s veel gemakkelijker is dan het gebruik van een flitser. Dus tegenwoordig gebruik ik een Neewer Dimbare LED Light die goedkoop is en gemakkelijk overal rond het onderwerp dat je fotografeert te plaatsen.

Tassen/Riemen

Voor elke buitenfotograaf is de juiste cameratas van vitaal belang. Het houdt niet alleen uw apparatuur veilig en droog, maar het helpt u ook om het comfortabel gedurende lange perioden te dragen.

Mijn favoriete tas is de Lowpro Protactic 450 Backpack waar al mijn apparatuur, een statief en zelfs een 15″ MacBook in passen.

Statieven

Mijn metgezel voor bijna 15 jaar is mijn Manfrotto 055CXPRO3 Statief. Dit heavy-duty carbon carbon statief heeft alles gestaan wat de elementen naar mij hebben gegooid.

Zelfs bij harde wind blijft het opmerkelijk stabiel, waardoor lange belichtingen mogelijk zijn. Dit is zonder twijfel mijn belangrijkste accessoire.

Hardware en software

Al mijn foto’s worden verwerkt in Adobe Lightroom en als er een uitgebreidere bewerking nodig is, wordt dit meestal gedaan in Adobe Photoshop.

MISC.

Een ander essentieel onderdeel van mijn kit is de verscheidenheid aan Lee-filters die ik gebruik. Deze omvatten Graduated ND en normale ND-filters die een must zijn voor bijna al mijn landschapsfoto’s. Ik heb ook een Lee Little Stopper en een Lee Big Stopper bij me.

Naast de bovenstaande filters neem ik altijd mijn K &F-polarisator, veel Canon-reservebatterijen, talloze SanDisk Extreme Pro-flashgeheugenkaarten en twee Western Digital 250GB Passport-harde schijven mee om dagelijks een back-up van mijn foto’s te maken.

Laatste woorden

Ik ben nooit een groot voorstander geweest van het kopen van veel camera-apparatuur. Ik denk dat mensen te veel vastzitten aan apparatuur in plaats van zich daadwerkelijk te concentreren op het verbeteren van hun fotografie.

De realiteit is dat zelfs de beste camera ter wereld geen slecht uitgevoerde of comgeposeerde foto beter. Dus mijn grootste advies zou zijn om te proberen je fotografie te verbeteren in plaats van camera-apparatuur te verzamelen.

www.dadfarphotography.com | @dadfar_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer