Kirsty Halliday

Ik ben Kirsty Joy, ik woon momenteel in Ruakaka in het prachtige winterloze noorden van Nieuw-Zeeland met mijn twee zonen, man en drie bontbaby’s.

Ik werd verliefd op fotografie op die van mijn moeder Olympus OM-10 terug in de jaren ’90 en werd vele malen verteld voor het rennen door een rol film sneller dan ik kaas kon zeggen!

Als iemand me vraagt waarom ik verliefd ben geworden op fotografie, kan ik ze eerlijk gezegd niet slechts één antwoord geven. Het stelt me in staat om de wereld op een andere manier te zien en de schoonheid te vinden in momenten die normaal gesproken onopgemerkt voorbij zouden gaan.

Ik heb het gevoel dat fotografie naar me toe kwam om mijn leven richting te geven en mijn ziel de schoonheid te laten zien die me elke dag omringt. Ik denk dat mijn stijl van fotografie mijn gedachten weerspiegelt en emotie toont met een diep en humeurig gevoel.

Ik maakte in 2013 kennis met Nikon en kocht mijn eerste DSLR, een Nikon D3200 in 2014. Na een jaar of twee mijn draai te hebben gevonden, maakte ik de overstap om een professional te worden en volgde ik een fotografiecursus, verbeterde ik mijn uitrusting en begon ik mijn eigen bedrijf als professioneel fotograaf.

Camera

Nikon D750 x2 – Ik hou van het dynamische bereik in deze old boys, ik hou van de tonen en het scherpe beeld dat ze produceren. De Nikon D750 is ook geweldig bij weinig licht, wat gunstig is voor lifestyle-foto’s op een saaie dag of bruiloftsrecepties.

Lenzen

Nikon 28mm f/1.8 – Super lichtgewicht en geeft me een mooie groothoek met minimale kromming en vignet.

Nikon 85mm f/1.8 – Mijn go-to portretlens. Deze schoonheid staat aan mijn zijde sinds ik mijn eerste full frame body kocht. De dromerige bokeh en kwaliteit bij weinig licht maken het een van mijn favorieten.

Sigma 50mm f/1.4 – Dit is mijn meest recente aankoop en ik ben verliefd geworden. Net als bij de Nikon 85mm f/1.4 maken de dromerige bokeh, het lage licht en het wijd open diafragma van 1.4 het een go-to prime in mijn kit.

Sigma 70-200mm f/2.8 – Dit is een briljante lens om aan mijn zijde te hebben op een bruiloft of grote familiesessie om mijn foto meteen dichtbij te brengen en die openhartige momenten vast te leggen die onopgemerkt voorbijgaan.

Tamron 90mm f/2.8 Macro – Dit is wat ik mijn ‘details’ lens noem. Een cheapie maar een goodie! Ik gebruik deze lichtgewicht Macro voor baby’s wimpers, schouder fuzz, trouwring foto’s en meer.

Verlichting/Triggers

Nikon SB-900 – Ik hou van zijn brede 17-200mm automatische zoombereik en groot LCD-scherm. Het is eenvoudig te bedienen en heeft een supersnelle recycletijd.

Nikon SB-800 – Dit was mijn eerste flitser, maar na aankoop van de Nikon SB-900 is het meer een back-upflitser geworden dan mijn go-to. De recycletijd en het zoombereik zijn niet zo indrukwekkend als de Nikon SB-900, maar hij doet nog steeds het werk wanneer dat nodig is.

Tassen/Riemen

Ik heb een geweldige leren camera holster van Warhead Leathercraft. Het heeft mijn rug en nek enorm gered en mijn camera’s op armlengte gehouden, klaar om te fotograferen. Een must-have voor bruidsfotografie en grote familiesessies.

Ik heb een grote Nikon cameratas die mijn volledige kit en een laptop weet op te bergen en nog steeds comfortabel kan worden gedragen dankzij de extra brede vulling en steunbanden.

Hardware en software

Ik heb altijd een grote collectie Lexar SD-kaarten bij de hand.

Ik ben altijd een Adobe Photoshop en Adobe Lightroom meisje geweest. Ik hou gewoon van de veelzijdigheid die het biedt. Ik voel me een goochelaar met Adobe Photoshop bij de hand.

Ik heb de regenjas van mijn camera en cameratas bij de hand voor het geval de hemel opengaat. Ik draag ook een vel glitterkarton in een envelop in mijn tas voor ringfoto’s om extra sprankeling toe te voegen als we weinig tijd hebben!

Ik draag mijn ‘Mary Poppins’ make-up tas met me mee naar alle shoots. Het zit vol met lollies, pleisters, spelden, Panadol, keeltabletten, anti-misselijkheid lollies, stress relief spray, Bobbie pinnen, haarbanden, een mini naaipakket, wimperlijm. Noem maar op, het zit erin! Het heeft mijn achterkant een paar keer gered op bruiloften en met af en toe een familieshoot.

Ik heb ooit 30 minuten in een kastgrote kamer doorgebracht met de bruid die haar trouwjurk naaide die recht langs de zipline was gescheurd VOOR haar eerste dans.

www.kirstyjoyphotography.com | @k.joy.photo

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer