Kishore Sawh

FacebookPinterestDelen

Ik ben in hart en nieren onder andere fotograaf. Maar misschien ben ik daarboven gewoon iemand die echt van foto’s houdt en foto’s waardeert, en op de manier waarop de goden graag humor gebruiken, heeft die waardering ertoe geleid dat het mijn levenswerk is geworden.

Het is waarschijnlijk gerechtvaardigd om te vermelden dat ik ervoor kies om fotografie niet als een primaire roeping te beoefenen – mijn shoots financieren mijn leven niet, hoewel ik wel mijn brood verdien in het bredere rijk van de industrie. Het is een onderdeel dat ik meer cerebraal vind, en daar geniet ik van.

En het is best goed gegaan. Ik was eerder hoofdredacteur van een prominente fotografieblog totdat ik iets veel groters nodig had, en dat grotere en betere ding is waar ik mezelf nu vind – als directeur strategie voor een bedrijf genaamd PixelShift, waar mijn partners en ik markt- en hardwareanalyse, media-ontwikkeling, strategie voor een groot aantal zakelijke facetten – en meer – voor onze klanten doen, waaronder Sony Digital Imaging en Phase One/Capture One.

Ik hou van wat ik doe en van degenen met wie ik werk. Oprechte genegenheid, daar heb ik het over.

Toch zat er een beetje een vlekje in de glans van dit alles. Nou ja, meer een chip eigenlijk, op mijn schouder. Ik heb altijd al meer willen fotograferen, maar er zijn gewoon niet genoeg uren op de dag waarop ik naar buiten kan gaan en kan spelen.

Maar dat is een beetje aan het veranderen. In feite is zoveel mogelijk fotograferen, denk ik, een onvervangbaar element dat weeft in al het andere werk dat ik doe, en ik zou zeggen dat dat relevant is voor iedereen die dit leest. Het voordeel van het betalen van mijn boetedoening in de loop van de tijd is echter dat ik nu fotografeer wat ik wil, en wanneer.

Wat dat uiteindelijk vooral wordt, zijn modeportretten en militaire luchtvaart.

Mijn passie voor vliegtuigen en luchtvaart is een levenslange aandoening, en het is het soort passie dat uitzaait in elk deel van mijn leven. De interesse in het fotograferen van mensen kwam ergens in mijn vroege jaren 20, waar ik echt het werk van de Baileys, Webers, Testinos en Lindberghs van de wereld begon te verslinden, en het was duidelijk dat ik vrouwen wilde fotograferen. Dus dat heb ik gedaan. Dat is wat ik doe.

Natuurlijk kan het geen kwaad dat ik woon in wat neerkomt op de ‘G-spot’ (Miami) van het land – terwijl ik typ, is het SwimWeek en de stad bruist van mooie mensen, en ik fotografeer veel bureaumodellen – maar ik zou het overal hebben gedaan.

Omdat Shotkit zijn ontstaansgeschiedenis in de versnelling heeft, is dit net zo’n goed moment om daarover te praten, en wat je zult merken aan mijn set-up is dat het minimalistisch is, maar gefocust.

Sony is sinds 2018 mijn favoriete bedrijf voor camera’s. Ik was lange tijd een Nikon- en Minolta-schutter (ironie), maar in een tijdperk van sensoren boven celluloid is fotografie een digitale onderneming en Sony is het topje van de speer.

Mijn daily is een A7R III met een verticale grip, A7 III voor back-up, een Sony 24-70mm f/2.8 GM, Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM en de Zeiss Batis 135mm f/2.8. Ik gebruik ook veel vlaggen, scrims en reflectoren in mijn werk, waarvan de meeste te groot zijn om hier te zien, maar ik vertrouw veel op California Sunbounce-apparatuur, dus ze moesten worden weergegeven en lichten veranderen afhankelijk.

Aan de kleinere en willekeurige kant heb ik altijd een goede lengte dekbed bij me, gripclips, een heleboel draagbare LaCie-schijven, Bose Soundlink Mini II, mijn MacBook Pro en iPad Pro. En bijna altijd is veel daarvan te vinden in een WANDRD PRVKE rugzak of hun HEXAD. En als ik terugkom op mijn bureau, vind je talloze Wacom-tablets van Intuos Pro tot Cintiq Pro tot MobileStudio Pro en Palette. Ik doe alle bewerkingen met Capture One Pro en Photoshop – er zijn geen vervangers.

Op dit moment kun je mijn foto’s vinden op mijn IG (link hieronder).

Versnelling:

Sony A7R III
Sony A7 III
Sony VG-C3EM Verticale Grip
ZEISS Batis 135mm f/2.8

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6
WANDRD PRVKE 21L
WANDRD HEXAD Access 45L Duffel met Wandrd Medium Camera Cubes Kit (x2)
Hensel Parabolische Paraplu, 32″

Photek SoftLighter paraplu met verwijderbare 8mm schacht (60″)
Sunbounce Sun-Bouncer Pro Reflector Kit met zilver/wit scherm
Sunbounce Micro Mini Zon-Bounce Kit – Zilver/Wit Scherm (2×3′)
Wacom 13,3-inch MobileStudio Pro 13

Wacom Intuos Pro (gemiddeld)
Palet Aluminium Expert Control Surface Kit
LaCie 20TB 2big Dock 2-bay RAID Array Thunderbolt 3
LaCie 5TB Rugged Mobile Hard Drive (Thunderbolt &USB 3.0 Type-C)
LaCie 2TB DJI Copilot BOSS externe harde schijf

Apple 12,9-inch iPad Pro (eind 2018, 512 GB, alleen wi-fi, spacegrijs)
Apple 13,3-inch MacBook Pro met Touch Bar (medio 2019, spacegrijs)
BenQ Sw271
Datacolor Spyder5Elite
Hawkesmill Straps – mooi en betrouwbaar
Matthews C-Statieven

@kishsawh

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer