SpiderPro System Review – Enkele Camera Holster

Persoonlijk hou ik niet van camerariemen als ik dubbele camera’s gebruik, vandaar dat ik een voorkeur heb voor holsters.

Met holsters kunt u camera’s beveiligen en vergeten totdat u ze nodig hebt. Bovenal hoef je je geen zorgen te maken over stabiliteitsproblemen zoals je camera die tegen een muur slingert wanneer je in een haast van richting verandert … en ik haast me meer dan nodig is.

Ik ben iets meer dan twee jaar geleden begonnen met het gebruik van holsters toen ik een Spiderlight voor mijn Fujifilm-uitrusting oppakte. Het deed geweldig werk voor mij met evenementen en bood een gemakkelijke manier om mijn dubbele greeplichamen en pro-lenzen te dragen. Sommige van de sport- en liefdadigheidsevenementen waar ik aan werk, kunnen tot 8 uur duren, zodat je schouders wat spanning beginnen te krijgen met riemen.

Athol_SpiderHolster_Main

SpiderPro Single Camera Systeem

Comfortabele, riemvrije oplossing voor het dragen van uw camera. Geen rug- of nekpijn meer!

Controleer de huidige prijs

Toen ik terugging naar full-frame, betekende het zwaardere glas dat ik begon te lijden onder het gebruik van de Spiderlight. Het is geen fout met het product zelf, het is gewoon niet ontworpen om een grote camera comfortabel te dragen gedurende 4-6 uur met groot glas bevestigd.

Als gevolg hiervan keek ik naar het SpiderPro Single Camera System v2 als een natuurlijke progressie, die vulling en een comfortabelere riem voor mijn zwaardere uitrusting toevoegde. Hier is mijn recensie.

Inhoudsopgave

SpiderPro Single Camera System v2 Specificaties

Pros

 • Comfortabel om mee te nemen, zelfs met zwaardere portret- en telelenzen
 • Compatibiliteit tussen producten
 • Goede beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat uw uitrusting veilig is tijdens het werken
Tegens

 • Cameraplaat voegt bulk toe aan de camera, waardoor het moeilijker wordt om in te brengen of te verwijderen uit cameratassen
 • De holsterlook spreekt misschien niet alle fotografen aan.
 • Cameraplaat maakt camera instabiel bij het rusten op een tafel en moet op zijn kant worden rusten met de plaat bevestigd
 • Aanbevolen gewichtsbereik: 5+ lbs (2,25+ kg)
 • Lengte riem: 28-50″ (71-127cm)
 • Gewicht van het systeem: 727 g (1,62 lbs)
 • Constructie: Duurzaam roestvrij staal & aluminium
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De belangrijkste componenten die je in je kit vindt, de SpiderPro Holster en SpiderPro Plate

Het SpiderPro Single Camera System v2 wordt geleverd met alle componenten die je nodig hebt om aan de slag te gaan. SpiderPro biedt ook een dubbele holsterversie. In de doos vindt u:

 • SpiderPro Riem met een holster al bevestigd
 • SpiderPro Camera plaat met inbussleutel

Voor degenen die deze nog niet in actie hebben gezien, is het SpiderPro Single Camera System een riem, holster en een cameraplaat. De plaat wordt aan uw camera bevestigd met behulp van een kleine bal en socket type bevestiging om de camera aan uw riem te dragen.

De riem heeft een robuuste constructie met hoogwaardige stiksels. De metalen plaat biedt hoogwaardige constructie zonder zichtbare machinesporen. De plaat heeft een rubberen gedeelte aan de onderkant om uitglijden te voorkomen wanneer deze aan uw camera is bevestigd.

Zowel zien eruit als voelen als accessoires van topkwaliteit, en ik maak me geen zorgen over apparatuurstoringen met zwaardere uitrusting.

Mijn SpiderLight-uitrusting is de afgelopen twee jaar intensief gebruikt met alleen zichtbare cosmetische slijtage.

Bovendien, een ding dat ik echt leuk vind met SpiderPro is de compatibiliteit tussen modellen. Je kunt verschillende SpiderPro-modellen door elkaar gebruiken, waardoor de overgang naar de pro een stuk goedkoper is als je al bestaande SpiderPro-uitrusting hebt.

In mijn geval betekent het dat de investering die ik heb gedaan in mijn SpiderPro Arca-klemmen en SpiderLight niet is verspild met de SpiderPro.

Gebruiksgemak

De SpiderPro zit urenlang comfortabel met grote objectieven zoals mijn Sigma 35mm f/1.2 ART

Het gebruik van het SpiderPro Single Camera System is vrij eenvoudig: bevestig de plaat aan uw camera met behulp van de meegeleverde inbussleutel, doe de riem om en u bent klaar om te gaan.

Wanneer u het wilt verwijderen, tilt u de camera gewoon op, afhankelijk van of u de schakelaar instelt om het mogelijk te maken.

Als je klaar bent, stop je het er weer in en ben je klaar. Het is waarschijnlijk een oversimplificatie omdat er enkele verborgen functies zijn met de SpiderPro, dus laten we daar eens op ingaan.

Beginnend met de riem, is er verstelbare militaire webbing met klittenband, waardoor het gemakkelijk is om de maat perfect te krijgen, en het is zacht en comfortabel.

Dat zou op zich goed genoeg zijn voor de meeste mensen, maar de mensen bij SpiderPro waren slim genoeg om een veiligheidsslot in de gesp op te nemen, zodat je het niet per ongeluk kunt openen.

De riem rekt wel een beetje uit bij het eerste gebruik, dus wees voorbereid om hem daarna aan te spannen. Het zou ook een neveneffect kunnen zijn van het 5 uur lang dragen van gegrepen camera’s met mijn Sigma ART 135mm f/1.8 en Sigma ART 35mm f/1.2.

Op de holster zelf zit een zachte pad die zelfs bij zwaardere objectieven zoals mijn Sigma Art 35mm f/1.2 of Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 comfortabel zit.

Het heeft ook een kleine retentieschakelaar waarmee u het kunt vergrendelen om te voorkomen dat u per ongeluk valt of mogelijk iemand de camera steelt.

De plaat heeft een locatie om uw inbussleutel op te bergen, een waardevolle toevoeging als u niet wilt dat het toegevoegde volume van de SpiderPro permanent aan uw camera wordt bevestigd.

Met het ontwerp kunt u de Spider Pin naar beide zijden van de plaat verplaatsen, afhankelijk van of u hem links of rechts draagt.

Waar voor je geld

De SpiderPro holster is compatibel met hun andere Spider Holster componenten waaronder de SpiderPro Arca Clamp en Spiderlight Holster

Het SpiderPro Single Camera System verkoopt voor ongeveer $ 150 of iets meer dan $ 250 als je de dubbele holsterversie koopt, wat redelijk lijkt voor de kwaliteit die je krijgt.

Prijzen liggen niet ver van de concurrenten, waarvan de meeste geen riem in hun aanbod opnemen, dus relatief gezien zijn ze op een goede plaats geprijsd.

Als je een gewone statief- of L-plaatgebruiker bent, zou ik aanraden om spiderpro’s Arca-klem te overwegen. Hierdoor kunt u uw gewone Arca-plaat blijven gebruiken en de klem naar wens bevestigen.

Dit geeft u ook de flexibiliteit van het gebruik van een standaard Arca-lensplaat, hoewel SpiderPro een lensplaatequivalent biedt. Ik denk dat als je nog niet hebt geïnvesteerd in een Arca-plaat, koop dan de Spider Arca-plaat en als je dat hebt, koop dan de Spider-klem.

Hoewel ik een enkele Pro-band met een SpiderLight heb gebruikt, denk ik dat ik een tweede SpiderPro-holster zal toevoegen.

Controleer de huidige prijs

SpiderPro Single Camera System v2 Review | Conclusie

Wat betreft het dragen van zware camera-uitrusting voor langere periodes, zal SpiderPro bovenaan mijn lijst staan, of het nu holsters of riemen zijn.

Het biedt een geweldige balans tussen comfort en veiligheid waarmee u snel en eenvoudig van camera wisselen.

Zoals hierboven vermeld, zal ik waarschijnlijk een tweede SpiderPro-holster toevoegen voor evenementen, omdat mijn Sigma Art-lenzen niet licht zijn, maar ik zal de SpiderLight aan mijn riem blijven gebruiken op lichtere draagdagen.

Athol_SpiderHolster_Main

SpiderPro Single Camera Systeem

Comfortabele, riemvrije oplossing voor het dragen van uw camera. Geen rug- of nekpijn meer!

Controleer de huidige prijs

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.