Lizzie Herder

Ik ben Lizzie Shepherd, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde landschapsfotograaf, woonachtig in North Yorkshire. Ik hou ervan om het landschap in al zijn gedaanten te fotograferen, met name intieme en meer abstracte details en enkele van de meer verborgen scènes.

Hoewel ik me vooral aangetrokken voel tot de natuurlijke wereld, geniet ik ook van stedelijke landschappen. Ik ben waarschijnlijk het best bekend om mijn rustigere beelden, meestal met vrij gedempte kleuren en zachte tinten.

Ik geef kleine groepsworkshops, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten in Europa. Ik doe dit nu ongeveer zeven jaar en hou van deze kant van mijn bedrijf – het is een echt voorrecht om zoveel geweldige fotografen te hebben ontmoet en leren kennen, en ik ben er vast van overtuigd dat niemand van ons ooit zou moeten stoppen met leren.

Ik ben erg trots om ambassadeur te zijn voor zowel Lee Filters als Fotospeed. De steun van de eerste is van onschatbare waarde geweest voor mijn workshops en ik werk graag met de prachtige fine art papers van Fotospeed. Ik druk al vele jaren mijn eigen werk en heb een permanente tentoonstelling van ingelijste prints in de Joe Cornish Gallery in Northallerton, North Yorkshire. Ik heb ook op een aantal andere locaties in het Verenigd Koninkrijk geëxposeerd.

Ik vind het ook erg leuk om over mijn werk te praten bij cameraclubs en fotografie-evenementen en ik schrijf voor een aantal verschillende tijdschriften. Ik werk momenteel aan een Fotovue-fotografiegids voor de Yorkshire Dales, die volgend jaar moet verschijnen.

Qua camera-uitrusting gebruik ik de Sony A7R Mark II nu ongeveer drie en een half jaar. Het is een camera die heel comfortabel in mijn handen ligt – zo’n belangrijke factor – maar nog belangrijker is de prachtige Sony sensor. Ik hou gewoon van de kleuren en tonen die het kan produceren en het is niet iets dat ik met andere camera’s heb kunnen repliceren.

Voor het eerst in tijden gebruik ik een handige zoomlens, in de vorm van de Sony FE 24-105mm f/4-lens – het is een fantastische allround optie en van onschatbare waarde voor op reis.

Dat gezegd hebbende, ik hou van het gebruik van prime-lenzen en er is nu een fantastische selectie beschikbaar – met name die van Zeiss en Voigtlander. Ik heb er altijd een of twee in mijn tas, afhankelijk van wat ik fotografeer. Ik moet de Zeiss Batis 135mm f/2.8 noemen. lens, evenals de Voigtlander 110mm f/2.5 Macro Apo-Lanthar. Dit zijn de beste twee lenzen die ik ooit heb gebruikt – de details die ze vastleggen zijn geweldig, ze geven onderwerpen prachtig weer en ze zijn ongelooflijk goed gecorrigeerd.

Een laatste vermelding voor mijn camerarugzak: ik gebruik de Shimoda Explore 60 nu bijna 18 maanden en ben zo onder de indruk van hoe comfortabel het is, vooral met de nieuwe vrouwspecifieke riemen. Ik loop redelijk wat met mijn fotografie, vaak op steil terrein, dus een functioneel en comfortabel pakket is van vitaal belang. Ik ben van plan om ook de Explore 30 te krijgen.

De belangrijkste onderdelen van mijn camera-uitrusting zijn hierboven gefotografeerd en hieronder vermeld. Ik zou deze nooit allemaal tegelijk meenemen, maar ze hebben allemaal hun plaats.

Shimoda Explore 60 rugzak
Gitzo GT2543L Mountaineer Series 2 Lang statief
Acratech GP balhoofd met hefboomklem
Sony A7R Mark II camera met Markins L beugel
Sony RM-VPR1 externe kabelontspanner
Reservebatterijen – veel
Sony FE 24-105mm f/4
Laowa FE 15mm f/2
Zeiss Loxia 21mm f/2.8
Voigtlander FE 40mm f/1.2
Voigtlander FE 110mm f/2.5 Macro Apo-Lanthar
Zeiss Batis 135mm f/2.8
Lee Filterhouder, adapters, landschap polarisatiefilter en diverse ND-filters
Sigma Achromatische close-up filter
Knielend pad en reflectoren
Viewcatcher – kunststof frame apparaat

www.lizzieshepherd.com | @LShepherdPhoto

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer