Sigma 70mm F/2.8 Macro Lens Test

Het mooie van open camerasystemen is tegenwoordig dat je niet op de camerafabrikant zelf hoeft te vertrouwen om een hoogwaardige lens te krijgen.

Voorbij zijn de oude dagen dat Sigma, Samyang of Tamron lenzen werden gedegradeerd tot amateurs. Tegenwoordig komen deze merken overeen met de camerafabrikanten in hun beeldkwaliteit, prestaties en constructie, en lensbereiken zoals de Sigma ART-reeks hebben een reputatie voor hun compromisloze beeldkwaliteit.

Je hoeft alleen maar naar het werk van Sigma-ambassadeur Meg Loeks te kijken om te beseffen dat de volledige mogelijkheden van deze lenzen ver buiten het bereik van sommigen van ons gewone stervelingen liggen.

Atholheuvel - DSC09251

Sigma 70mm F/2.8 Macro

Stevige en scherpe macro voor een uitzonderlijke prijs.

Controleer de huidige prijs

Als een parttime macrogebruiker die meestal productfoto’s van camera-uitrusting maakt, is het uitgeven van $ 1.000 aan een macrolens geen optie voor mij.

Hoewel ik het gebruikelijke geval van GAS heb, ben ik ook begiftigd met af en toe een beetje gezond verstand – ondanks wat mijn vrouw denkt over de buitengewone hoeveelheid uitrusting die ik in de loop der jaren heb verzameld.

Dus toen ik naar de Sigma 70mm f/2.8 ART (Sony lensvatting) keek, zag ik het als het beste compromis tussen kwaliteit en prijs, samen met een brandpuntsafstand die geschikt is voor wat ik doe.

Zoals hierboven vermeld, zijn de overgrote meerderheid van mijn persoonlijke use cases voor de Sigma 70mm f/2.8 ART productfoto’s van camera-uitrusting. Hoewel het geweldig is voor het beoogde doel, is het niet ideaal om in een lenstest op te nemen: het hebben van foto’s van andere lenzen om de kwaliteit van een lens aan te tonen, zou op zijn zachtst gezegd verwarrend zijn.

Als gevolg hiervan heb ik geprobeerd om wat meer conventionele macro-opnamen te maken, specifiek voor deze recensie. Laten we eens kijken of deze Sigma de voordeligste macrolens is voor Sony-shooters .

Inhoudsopgave

Sigma 70mm F2.8 DG Macro ART | Specs

Pros

 • Scherpte en beeldkwaliteit
 • Prijs
 • Bouwkwaliteit
Tegens

 • Uitstekende lens bij het scherpstellen
 • Scherpstellen via draad handmatig scherpstellen
 • Een ingebouwde adapter in tegenstelling tot native FE-bevestiging
Controleer de huidige prijs
 • Winkels voor ongeveer $ 470
 • Sony E-Mount /Full Frame Lens |
 • Afmetingen 0.8mm× 105.8mm / 2.8in.×4.2in.
 • Gewicht 515g/18.2oz
 • Maximale vergrotingsfactor: 1:1
 • Diafragmabereik van f/2.8 – f/22
 • 13 Elementen in 10 Groepen
 • Afgerond 9-blads membraan
 • Stof- en spatwaterdichte constructie
 • AF/MF schakelaar; Focus via draad
 • Scherpstelbereikbegrenzerschakelaar

Bouw & Ergonomie

Sigma 70mm f/2.8 ART macrolens

Een close-up van de Sigma 70mm f/2.8 ART macrolens.

Sigma heeft uitstekend werk verricht door hun ART-lenzen een premium gevoel te geven, te beginnen met de schone witte verpakking en de gewatteerde softcase van goede kwaliteit.

Dit strekt zich uit tot de constructie van de lens, een solide, goed geconstrueerd beest met het potentieel om te worden gebruikt als een zelfverdedigingswapen als je ooit in een donker steegje wordt gedreven, gewapend met alleen je Sigma Art-lens.

De constructie is volledig van metaal met uitzondering van de kap die van kunststof is.

Zoals met de meeste macrolenzen in het moderne tijdperk, vindt u schakelaars waarmee u kunt schakelen tussen handmatige en autofocus, samen met een scherpstelbereikbegrenzer waarmee u tussen drie gedefinieerde instellingen kunt schakelen. Voor macro’s zijn deze van cruciaal belang, omdat het niet ongebruikelijk is om een macrolens door het hele bereik te zien jagen.

Terwijl de nieuwere objectieven van Sigma zoals de 45mm f/2.8 speciaal zijn ontworpen voor spiegelloos, zijn de eerste Sigma FE Mount objectieven de “designed for DSLR” versies met een ingebouwde adapter, en de Sigma 70mm f/2.8 ART valt in die categorie.

Hierdoor is de lens net geen centimeter langer dan de DSLR-versie, met een holle buis aan de cameravattingzijde van de lens om het verschil in het flensvlak op te vangen.

Dit zal uiteraard in de loop van de tijd veranderen als Sigma een aantal speciale spiegelloze lenzen uitbrengt via hun alliantie met Panasonic en Leica.

Sommige mensen may worden afgeschrikt door de uitstekende lensbuis bij het scherpstellen van de lens. Voor het grootste deel wordt dit bedekt door de kap wanneer u er een gebruikt en mag het de prestaties van de lens niet belemmeren.

Het is soms beledigend voor het onderwerp, afhankelijk van wat je fotografeert.

Focus prestaties

Zonsondergang op een vuilnisbak | Sony A7Riii + Sigma 70mm | 1/100 sec | f/2.8 | ISO100

Macrolenzen hebben over het algemeen een vrij afschuwelijke autofocusreputatie. De Sigma 70mm f/2.8 ART gaat geen prijzen winnen als sportlens, maar is voldoende voor de taak in vergelijking met mijn vorige macro’s.

Zoals de meeste Sony-vattinglenzen, zullen de AF-prestaties een beetje afhangen van de camera waarop je hem hebt gemonteerd, waarbij sommige beter presteren dan andere als het gaat om weinig licht en gezichts- / oogdetectie.

Ik vind het redelijk goed onder de meeste omstandigheden, maar bij extreem weinig licht zijn oog- en gezichtsdetectie grotendeels onbruikbaar. Dit zou geen probleem moeten zijn voor een lens van dit type.

De lens produceert een aanzienlijke hoeveelheid ruis volgens moderne lensnormen en kan als gevolg daarvan ongeschikt zijn voor videografen.

Veel Sony-gebruikers gebruiken hun macrolens handmatig scherp te stellen, omdat focus peaking meer controle biedt bij het fotograferen van macro’s.

Mijn persoonlijke voorkeur is om de scherpstelling handmatig in te stellen en langzaam te schommelen om het object scherp te krijgen in plaats van te proberen het object scherp te houden. Ik gebruik geen statieven voor het soort macrowerk dat ik doe, omdat ik het te tijdrovend vind om de lichtval onder verschillende hoeken te evalueren.

Bij handmatige scherpstelling maakt de Sigma 70mm f/2.8 ART gebruik van een focus by wire systeem dat twee volledige rotaties van de scherpstelring vereist om van de kortste naar de langste afstand te gaan. In het echte leven doe je geen volledige rotaties met elke beurt met de hand en het komt eigenlijk neer op minstens 5 grote bochten, wat een beetje overdreven is.

Toegegeven, je zult niet het hele scherpstelbereik voor hetzelfde onderwerp doorlopen, maar ik zou graag zien dat dit wordt gehalveerd om het gebruiksvriendelijker te maken.

Beeldkwaliteit

De meeste macrolenzen zijn scherp en de Sigma 70mm f/2.8 ART is geen uitzondering. Het is een extreem scherpe lens.

Ik ben geen grote fan van pixel gluren voor scherpte, maar dit is het soort lens waarmee je dat kunt doen. Deze foto toont een origineel samen met 100% gewassen en dat zou wat ideeën moeten geven over de scherpte en mogelijkheden van de lens.

Hoewel het niet mijn eerste keuze is in een portretlens, is het extreem scherp wijd open.

Bokeh is goed voor een objectief van dit type, zeker als je dicht bij het onderwerp komt; op het moment dat je teruggaat naar portretbrandpuntsafstanden, zul je echter niet het niveau van isolatie krijgen om romige bokeh te creëren.

Chromatische aberratie (of het gebrek daaraan) op dit objectief is eigenlijk best verbazingwekkend en je zult het moeilijk vinden om überhaupt chromatische aberratie te reproduceren. Wat Sigma heeft gedaan op de 70mm f/2.8 is ongelooflijk.

Sigma 70mm f/2.8 ART Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sigma 70mm f/2.8:

Sigma 70mm f/2.8 kunst

genomen met de Sigma 70mm f/2.8 ART

Waar voor je geld

De Sigma 70mm f/2.8 ART verkoopt voor iets minder dan $ 500. Dat brengt het op ongeveer de helft van de verkoopprijs van Sony 90mm G Master. Voor die prijs ontvangt u:

 • De lens met lensdop
 • Kunststof kap
 • Gewatteerde semi-harde lensbehuizing
 • Het gebruikelijke assortiment handleidingen en garantiebladen

Ik weet dat Sigma klachten krijgt over gewicht, maar uiteindelijk is het moeilijk om hun strategie te bekritiseren als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding en de kwaliteit van de optica die je ontvangt.

Ik zie dit als een vergelijking waarbij je uiteindelijk een compromis ervaart op één afdeling.

Beeldkwaliteit + Bouwkwaliteit + Autofocus Prestaties + Lichtgewicht = Hoge Prijs. Als je een van die criteria wilt veranderen, moet je ergens compromissen over sluiten.

In het geval van Sigma hebben ze gecompromitteerd aan het gewicht om de prijs naar beneden te brengen.

Je krijgt een uitstekende beeldkwaliteit, goede constructie, autofocus en een lage prijs.

Controleer de huidige prijs

Vergeleken met de Sony 90mm f/2.8 G Master

Niet de ideale portretlens, maar wel bruikbaar. Er zijn geen mensen gewond geraakt bij het maken van deze foto | A7Riii + Sigma 70mm f/2.8 | 1/160 sec | f/2.8 | ISO100

Ik zou zeggen als je geen speciale macro-shooter bent, zou ik gaan met de Sigma 70mm f/2.8 ART, en als je een onbeperkt budget hebt, kreeg je voor de Sony 90mm f/2.8 G Master. Maar als je de twee iets objectiever wilt vergelijken, zou ik ze als volgt evalueren:

 • Begroting – De Sony is twee keer de prijs en dus als je de $ 1000 voor th niet kunt betalene Sony, je enige echte keuze is de 70mm of een tweedehands 90mm.
 • Brandpuntsafstand – De brandpuntsafstanden van 70 mm of 90 mm zijn belangrijke onderscheidende factoren en een of beide zullen voor u werken of niet. Als u er geen kunt gebruiken, is de selectie veel eenvoudiger, maar als beide werken, moet u andere criteria vinden.
 • Autofocus snelheid – Hoewel nog steeds niet razendsnel, is de Sony 90mm f/2.8 sneller.
 • Autofocusruis – De Sony 90mm f/2.8 is stiller. Als je video’s maakt, is de Sony 90mm f/2.8 de betere optie. Voor de meeste levenloze objecten zal dit geen verschil maken.
 • Portret crossover – Het lijkt misschien voor de hand liggend om het aan de 90mm te geven vanwege de brandpuntsafstand, maar ik ga de andere kant op zwaaien om een eenvoudige reden: voor de prijs van de 90mm kun je een Sigma ART 70mm EN een Sony 85 f/1.8 kopen en de Sony 85mm is een betere portretlens dan de 90mm. Wil je toch een one size fits all lens, dan is de Sony 90mm GM de betere optie vanwege de langere brandpuntsafstand.
 • Uitschuifbare lensbuis Dit kan schaduwen creëren in de buurt van het onderwerp en verontrustend zijn voor sommige levensvormen. Als dit een probleem is, is de Sony 90mm f/2.8 de betere optie

Je merkt dat er één ding ontbreekt in mijn evaluatie en dat is scherpte. Het werd niet gemist of vergeten. Ik heb het weggelaten.

Als je naar scherpte kijkt, zijn beide lenzen extreem scherp, zo scherp zelfs dat je een aanzienlijke hoeveelheid nabewerkingstijd voor portretten zult moeten doorstaan.

Als je belangrijkste beoordelingscriteria scherpte zijn, mis je de echte verschillen tussen deze twee lenzen. Het zou bijna onmogelijk zijn om het verschil tussen hen te zien bij het bekijken van afbeeldingen, ze zijn zo dichtbij.

Sigma 70mm f/2.8 ART Test | Conclusie

De Sigma 70mm f/2.8 ART is een uitzonderlijk objectief voor een redelijke prijs. Helaas denk ik niet dat het ergens in de buurt komt van het niveau van succes dat het verdient, omdat het de neiging heeft om over het hoofd te worden gezien ten gunste van de Sony 90mm, ondanks het feit dat het vergelijkbare prestaties biedt voor minder dan de helft van de prijs.

Als je in de markt bent voor een macro, zou ik je ten zeerste aanraden om deze lens te evalueren. Er zijn enkele nuances met de 70mm f/2.8 die van invloed kunnen zijn op de geschiktheid voor sommige gebruikers, maar over het algemeen biedt het een zeer goed alternatief voor de G Master.

Atholheuvel - DSC09251

Sigma 70mm F/2.8 Macro

Stevige en scherpe macro voor een uitzonderlijke prijs.

Controleer de huidige prijs