Jeff Daven

FacebookPinterestDelen

Ik ben Jeff Davenport. Ik ben een beeldend kunstenaar en ontwerper gevestigd in Los Angeles, CA. Mijn werk is vaak een combinatie van stedelijke landschaps- en straatfotografie. Ik zou mijn fotowerk waarschijnlijk in de droompop- of shoegaze-sectie van de platenwinkel plaatsen.

Kleurcorrectie staat centraal in mijn werk. Ik gebruik kleuren zoals tonen of geluiden. Elke locatie die ik fotografeer, maakt gebruik van een palet dat de herinnering aan de plek bij mij oproept.

Visueel heb ik de neiging om te denken in termen van schilderkunst en film. Mijn inspiratie haalt veel uit schilders en cinematografen in de 20e eeuw en nu.

Mijn camera-instelling is altijd gedreven door het nodig hebben van lichtgewicht uitrusting, een minimale tas en het niet op mezelf vestigen van de aandacht. Ik werk altijd te voet en loop lange afstanden door wijken in de stad. Ik ben vaak alleen en hou er niet van om te veel aandacht op mezelf te vestigen.

Ik gebruik een statief wanneer ik mijn werk afdruk, maar ik heb de locatie meestal meerdere keren gefotografeerd en weet waar en wanneer ik daar moet zijn. Ik hou er niet van om te lang op een plek te blijven hangen. Werken in Los Angeles is echter gemakkelijker dan de meeste plaatsen. Mensen hier zijn gewend aan camera’s en negeren me vaak of lijken onbekommerd als ik aan het werk ben.

Ik heb nu een studioruimte, dus ik heb meer lampen dan vroeger, maar ik houd het nog steeds zo minimaal mogelijk. Ik werk het liefst met mensen op locatie, dus vaak heb ik alles nodig om in één rugzak te passen.

Ik ben een toegewijde Fujifilm shooter. Hun sensoren geven me kleuren die niemand anders kan. Ik fotografeer RAW en bouw al mijn eigen profielen in Lightroom. Ook geef ik de voorkeur aan knoppen boven menu’s. Ik werk graag snel met mijn handen.

CAMERA

Fujifilm X100F

De Fujifilm X100 serie camera’s heeft mijn leven veranderd en is de ruggengraat van mijn werk geweest. Het is een camera die ik bijna altijd bij me heb en verantwoordelijk is voor al mijn beste werk. Het is geweldig bij weinig licht en is volledig stil als ik ’s nachts fotografeer. Het is een camera die me heeft uitgedaagd om een betere fotograaf te worden. Ik hou van het gebrek aan lensopties. Je moet je lichaam gebruiken om de foto te kaderen.

Fujifilm XH-1

Ik gebruik deze camera voornamelijk voor portretten en redactioneel werk. Alleen al de beeldstabilisatie was voor mij een game-changer. Ik kan verbazingwekkend scherpe beelden krijgen in licht waar ik niets mee te maken zou moeten hebben. De beelden die ik uit deze camera haal zijn fantastisch en het is echt een prachtige camera voor video. Het was een must om in Log-formaat te kunnen fotograferen. Ik ben net begonnen met het nemen en beoordelen van meer video.

LENZEN

Fujifilm XF 35mm f/1.4

Dit objectief is onverslaanbaar en is kleefpuntig. Het detail dat ik krijg is wild en ik kan het ’s nachts echt openen bij weinig licht. Het is een 50mm equivalente brandpuntsafstand, wat historisch gezien niet mijn favoriet is, maar ik omarm het steeds meer. Dat zal voor veel mensen gek klinken, maar het is niet hoe mijn hersenen zien. Dat gezegd hebbende, merk ik dat ik er vrij dicht bij bijsnijd wanneer ik breder fotografeer, dus het is leuk om een beetje dichter bij de dingen in de stad te komen.

Fujifilm XF 16-55mm f/2.8

Deze lens verlaat bijna nooit mijn X-H1. Ik had al jaren geen zoomlens meer gebruikt en ik had het gevoel dat ik vals speelde! Het is essentieel als ik mensen fotografeer en op locatie. Ik krijg de kwaliteit om meerdere primes bij me te hebben terwijl ik snel kan werken om momenten te vangen. Het is een beetje zwaar, dus het is niet iets dat ik gebruik voor mijn straatfotografie.

VERLICHTING

Vlampunt Zoom Li-on R2 TTL

Beste speedlight die ik heb gehad zonder twijfel. Flashpoint / Godox-dingen integreren zonder problemen met Fuji en je kunt de prijs niet verslaan. De oplaadbare batterij gaat voor altijd mee en het hebben van TTL is geweldig als ik geen tijd heb voor lichtmeting of als ik in het donker werk met een zaklamp om scherp te stellen.

Godox AD200

Dit licht is het misschien wel ultieme licht dat ooit is gemaakt voor locatie- en studiowerk. Ik kan hoofden verwisselen van fresnel naar kale lamp, barndoors op zetten, magneetgels gebruiken en het gebruiken met een heleboel diffusers. Het is een beetje de enige flits om ze allemaal te regeren, totaal werkpaard. Ik stop het gewoon in mijn rugzak en ga. Ik gebruik het ook de hele tijd als secundair licht in mijn studio.

Vlampunt Rapid 600 HSS

Dit is mijn eerste studioflitser en het doodt het. Het is zo snel en helder. Ik gebruik vaak gewoon het modelleerlicht als continue lichtbron. Dit synchroniseerde met mijn Godox-trigger zonder setup en werkte direct uit de doos. Kan niet om meer vragen dan dat.

MISC

B + W UV Haze MRC Filter

Altijd aan voor het fotograferen bij daglicht op al mijn camera’s. Snijdt als een kampioen door die Californische waas en houdt mijn lens beschermd.

B + W XS Pro MRC-Nano Polarisator Filter

Dit gebruik ik niet alleen bij daglicht, maar altijd met flits. Alles knalt en mijn kleuren krijgen een extra boost van verzadiging.

Pixel draadloze ontspanknop timer afstandsbediening TW283-90

Ik ben dol op deze externe ontspanknop. Het werkt elke keer, past in mijn hoodiezak en ik slenter gewoon rond en knip weg voor mijn lange belichtingen. Moet die cameratrilling zoveel mogelijk minimaliseren!

ZAKKEN

Topo Ontwerpt Daypack

ONA – De Bowery

Peak Designs Everyday Rugzak 20L

www.jeffdavenport.co | @jefdavenport

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer