Sylvie Li

FacebookPinterestDelen

Ik ben Sylvie Li en ik ben gespecialiseerd in food, interieur en lifestyle fotografie.

Ik heb een diploma in marketing en international business, maar ben een paar jaar geleden van carrière veranderd. Het is mijn derde jaar als freelancer.

Hoe graag ik ook onderweg ben, Montreal zal altijd thuis zijn.

Mijn interesse in fotografie begon toen ik tien jaar geleden naar China reisde met een eenvoudige Canon Rebel XS. Ik hou ervan om verhalen te vertellen door middel van fotografie en emoties of herinneringen over te brengen, of het nu gaat om eten of interieurs. Ik laat me inspireren door het dagelijks leven, de schoonheid van licht, natuur, texturen en design.

Ik fotografeer meestal met natuurlijk licht, maar ik gebruik Profoto B1X-flitsers indien nodig. Ik houd mijn uitrusting vrij minimaal omdat ik altijd op locatie fotografeer.

Dit is wat er in mijn tas zit:

Canon 5D Mark IV: Dit is de camera die ik gebruik voor zowel redactioneel als commercieel werk.

Canon 50mm f/1.2: Ik hou van dit objectief vanwege zijn scherptediepte en veelzijdigheid. Het is scherp en ik gebruik het veel voor overhead shots.

Canon 24-70mm f/2.8: Wanneer ik een verhaal op locatie documenteer en tegelijkertijd de plaats, mensen en eten moet fotograferen, is dit de lens die ik gebruik.

Canon 100mm f/2.8: Dit objectief is geweldig voor close-ups en macro opnames en om details te krijgen. Ik gebruik deze lens als ik vanuit een hoek fotografeer.

Olympus OMD E-M5: Ik reis graag licht, dus ik neem deze camera mee. Het is een paar jaar oud, maar nog steeds een geweldige spiegelloze camera. Het was mijn primaire camera voordat ik de Canon 5D Mark IV kocht.

Olympus 12-50mm f/3.5-6.3: Dit objectief werd geleverd met mijn Olympus OMD EM-5 toen ik hem kocht. Het is geweldig om te reizen.

Olympus 45mm f/1.8: Het is een mooie en scherpe lens voor portretten en close-ups van eten.

Olympus 25mm f/1.8: Het equivalent van een 50mm lens op een full frame camera. Echt scherp en mooi.

Macbook Pro 13-inch en Tether Tool-kabel: ik fotografeer altijd tethered wanneer ik kan op Capture One Pro om de afbeeldingen op een groot scherm te zien en aanpassingen te maken, of om snel foto’s te uploaden tijdens / na een fotoshoot.

Zandzak: Gebruikt wanneer ik boven mijn hoofd schiet en om mijn statief te stabiliseren.

LaCie Rugged Portable harde schijf 2 TB: Dit is de externe harde schijf die ik gebruik wanneer ik fotografeer.

Seagate Back Up Plus Hub voor Mac 7 TB (niet op de foto): Voor mijn tweede back-up thuis.

Wacom Intuos: Ik bewerk altijd met mijn Wacom-tablet.

Blower en Promaster Lens Cleaner: Deze zorgen ervoor dat mijn lenzen vrij zijn van stof en/of vingerafdrukken

USB-sticks: Mijn back-up op locatie voordat ik een fotoshoot inpak (zie ideeën)

Software: Ik gebruik de nieuwste versie van Capture One Pro voor basis retoucheren (contrast, belichting, helderheid, scherpte, kleurcorrectie) en ik bewerk mijn foto’s in Photoshop.

Manfrotto 190: Ik fotografeer altijd op een statief voor eten, zodat ik me kan concentreren op compositie, belichting, enz.

Manfrotto 410 balhoofd: Ik gebruik deze als ik interieurs fotografeer, het stelt me in staat om nauwkeurige aanpassingen te maken.

Manfrotto 496RC2 balhoofd

Manfrotto 058B en Manfrotto 131D (niet afgebeeld): Ik hou van dit statief als het gaat om het fotograferen van eten in de studio. Het is perfect voor overheadfoto’s.

iPhone (niet afgebeeld): Mijn meest gebruikte camera omdat hij altijd bij me is!

Westcott Illuminator 52 “6-in-1 Reflector Kit: Om het licht te weerkaatsen, te verspreiden of te snijden.

Canon Speedlite 600 EXII-RT en witte paraplu: ik gebruik een flitser wanneer het te donker wordt of wanneer er weinig tot geen natuurlijk licht op locatie is, gecombineerd met een witte paraplu

Statief (niet afgebeeld)

Verlengsnoeren (niet afgebeeld)

www.sylvieli.com | @sylvieli

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer