Kristian Leven

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Kristian en ik fotografeer nu al bijna een decennium bruiloften in een documentaire / straatfotografiestijl.

Ik ben er op vrijwel dezelfde manier ingestapt als de meeste mensen, stel ik me voor – het fotograferen van de bruiloft van een vriend! Mijn stijl is in de loop van de tijd geëvolueerd, beginnend op een zeer pure documentaire manier – veel B + W’s – tot iets dat meer lijkt op straatfotografie; dus meer humor, gelaagdheid en gebruik van geometrische patronen.

Mijn camera-uitrusting is ook behoorlijk geëvolueerd. De eerste zeven jaar draaide het allemaal om Nikon, totdat Fujifilm de X-T2 uitbracht, wat voor mij een absolute game-changer was. Het kunnen zien van de belichting en scherptediepte door de zoeker of het LCD-scherm betekende dat opnamen precies waren zoals ik ze wilde, wat betekent dat er minder tijd voor het bewerkingsscherm was.

Bovendien was het stiller en lichter dan mijn Nikon, en het had een flip-screen, dus het was een no-brainer!

Ik fotografeer nu met twee Fujifilm X-T3’s met een Fujifilm 23mm f/1.4 op de ene en een Fujifilm 56mm f/1.2 op de andere. Ik fotografeer al jaren met die twee brandpuntsafstanden en ik kan me niet voorstellen dat ik op een andere manier fotografeer.

Ik vind het geweldig dat ik precies weet hoe de opname eruit zal zien voordat ik de camera voor mijn oog zet en welke lens ik moet gebruiken om dat effect te krijgen. Mijn probleem met een zoomlens is dat je de camera voor je oog kunt zetten en je realiseert dat je op de verkeerde brandpuntsafstand zit, waardoor het moment voorbij is.

Dat gezegd hebbende, ik heb wel een zoomlens in mijn kittas! Het is de Fujifilm 16-55mm f/2.8 die alleen voor noodgevallen is, dus als één camera faalde, zou ik in ieder geval de rest van de bruiloft kunnen fotograferen met één lens die alle brandpuntsafstanden heeft die ik nodig heb, op één camera.

Een ander objectief dat het haalt is de Fujifilm 16mm f/1.4, die ik tevoorschijn haal voor een ultragroothoekopname van een kamer, en soms ook voor het dansen later. Maar ik kan het net zo goed niet hebben, want ik denk dat ik het het hele jaar maar voor één foto op één bruiloft heb gebruikt!

Een ander ‘breekglas in geval van nood’ is mijn Nissin i60A flitser, samen met de Nissin Air 1 flitsschoen. Ik geef de voorkeur aan de rauwheid die het natuurlijke omgevingslicht met zich meebrengt, met al zijn potentiële uitdagingen, dus het zou eigenlijk bijna pikzwart moeten zijn om de flitser naar buiten te brengen. Dat had ik nog niet nodig, maar het gaat me erom te plannen voor elke eventualiteit.

Op mijn Fujifilm 23mm f/1.4 gebruik ik een Black Widow Spider Holster, en ik hou absoluut van de vrijheid die het met zich meebrengt. Je zult me vaak zien op een bruiloft die met één hand fotografeert, voordat ik hem inknip en mijn Fujifilm 56mm f/1.2 gebruik die op een leren band om mijn linkerschouder zit.

Al mijn spullen zitten in een nogal versleten ThinkTank Retrospective 30 tas, en ik zou ook niet het huis verlaten zonder een paar Peanut Delight Nakd repen en Smints!! Kan geen koffie adem hebben bij het ontmoeten van de bruid …

www.kristianlevenphotography.co.uk | @kristianlevenphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer