Labpano lanceert nieuwe 360-graden camera in november

FacebookPinterestDelen

Labpano gaat half november een geheel nieuwe en vrij unieke 360-gradencamera lanceren. Het aankomende apparaat is Labplano’s allereerste 360 ° AI-compactcamera voor consumentenmarkt voor het maken van volledige 360-graden panoramische opnamen van de omgeving. Het bedrijf heeft de afgelopen 3 jaar echter al verschillende pro-level camera’s uitgebracht.

Deze nieuwe camera heet de PilotPlano en wordt geleverd met een groot 3,1″ HD touchscreen voor eenvoudige configuratie en compositie van de interne instellingen en opnamen. Op hetzelfde scherm kunnen gebruikers een voorbeeld van hun beeldmateriaal bekijken, onderwerpen inlijsten en ervoor zorgen dat de video-opnamen die ze vastleggen soepel worden samengesteld.


Het interne Android-besturingssysteem van de nieuwe camera is ook zeer intuïtief omdat het – omdat het een Android-besturingssysteem is – erg lijkt op wat veel gebruikers al gewend zijn te hanteren op hun smartphones.

Wat betreft de beelden die de PilotPano-camera kan vastleggen, deze is opgenomen in een prachtig scherpe 5,7K-resolutie via meerdere 1 / 2.3 Sony CMOS-sensoren die levendige kleurkwaliteit leveren. Twee fisheye-lenzen van 210 graden werken samen in de PilotPano om een heldere panoramische video te maken die levendig is met high-fidelity kleuren en HDR.

Volgens Labpano zijn er naast het panoramische uitzicht ook meerdere verschillende opnamehoeken mogelijk met de PilotPlano. We zullen deze in meer detail behandelen naarmate we meer te weten komen.

Een ander uniek kenmerk van de PilotPano is de Street View Capture-technologie. Dit werkt met een uiterst nauwkeurige GPS-module die verbinding maakt met satellietnavigatie voor nauwkeurige positionering tijdens het fotograferen in een van de twee modi.

De eerste hiervan is Street View Video en de tweede is Interval Photo. Met beide kunnen gebruikers beelden vastleggen in een resolutie van 5,7K (en met 7 fps voor de fotomodus) voor directe upload vanaf de camera.

Labpano heeft PilotPano ook een nieuw Pilot Open API-ecosysteem gegeven dat is gebaseerd op Android en uiterst flexibel is voor secundaire ontwikkelingsfuncties.

In wezen stelt het Open API-ecosysteem externe leveranciers en individuele ontwikkelaars in staat om zelf geheel nieuwe consumenten- en industrie-apps voor de camera en de functionaliteit ervan te ontwikkelen en te installeren. Deze functie alleen al maakt de PilotPlano zeer uniek onder consumenten ultra-HD-camera’s van welke aard dan ook op de markt.

Ten slotte beschikt de PilotPlano over een verbeterde batterij die een langdurige continu-opnameduur van maximaal 100 minuten belooft. Deze 2300 mAh-batterij kan ook worden gecombineerd met een exclusief voedingsaccessoire om de camera opgeladen te houden voor onbepaalde opname tijdens uitgebreide opnameprojecten.

Labplano heeft de afgelopen 3 jaar vier verschillende pro-level cameramodellen uitgebracht en de PilotPlano is gebouwd op deze ervaring en professionele prestaties als hun allereerste consumentenmarktmodel. Het zal in november worden uitgebracht.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer