Laura Griers

Mijn naam is Laura Grier en ik ben de “Indiana Jones” van avontuur, reizen en bestemmingshuwelijksfotografie en vereerd om een recente toevoeging te zijn aan de “20 Rijkste mensen ter wereld” van Discovery Channel UK, mensen die rijk zijn aan levenservaringen dat wil zeggen.

Ik ben een jetsetter in hart en nieren en ben van jongs af aan internationaal opgegroeid met twee ouders die voor de CIA werkten. Het is geen verrassing dat ik uiteindelijk mijn leven van reizen, avontuur en verkenning in een beroep heb veranderd. Als fotojournalist voor 18 jaar, heb ik een leven gemaakt van het verkennen van de wereld, het vastleggen en schrijven over mijn ervaringen.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Syracuse met een dubbele graad in fotojournalistiek en kunstfotografie. In 2003 richtte ik Beautiful Day Photography op, gevestigd in Los Angeles en gespecialiseerd in bruiloften en evenementen op bestemming. Ik heb het gevoel dat mijn vermogen om mijn verhalen te kanaliseren in een chique, levendig perspectief me een ervaren internationale fotograaf heeft gemaakt, die bruiloften op 6 van de 7 continenten fotografeert.

Tijdens deze reizen voelde ik een overweldigende behoefte om de verhalen van de mensen en ervaringen die ik onderweg heb verzameld door mijn lens te vertellen. Dit verlangen leidde tot de oprichting van “Wanderlust by Laura Grier”, een persoonlijke blog gericht op reizen, portretten en beeldende kunst, waarbij de achter-de-schermen van mijn fotografie en persoonlijke verhalen worden benadrukt terwijl ik over de hele wereld jetset.

Ik heb hard gewerkt om mezelf niet alleen als trouwfotograaf te brandmerken, maar ook als bestemmings- en avonturenfotograaf en reisschrijver. Ik hou ervan om te praten en te inspireren. Ik heb een luide, leuke manier over mij waarvan ik voel dat het mijn klanten betrekt.

Ik gemiddeld ongeveer 50 bruiloften per jaar via mijn bedrijf en reis ongeveer één keer per maand internationaal door mijn werk. Ik ben gepubliceerd in meer dan 25 publicaties over de hele wereld en ik ben momenteel een Tastemaker / blogger / hoofdfotograaf voor Novica / National Geographic, die al hun cataloguswerk fotografeert, hun interne fotografen over de hele wereld traint en hun filantropische projecten voor “geluk” fotografeert en filmt.

Ik heb het gevoel dat ik veel te bieden heb aan andere fotografen door mijn ervaringen in de afgelopen 18 jaar als professioneel fotograaf. Ik denk dat mijn verzadigde stijl zich onderscheidt van veel ander werk en een andere benadering van bestemmingsfotografie laat zien.

Elk jaar leid ik workshops voor avontuurlijke fotografie op exotische plaatsen over de hele wereld die een filantropisch element hebben. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van passieprojecten zoals vrijwilligerswerk bij het Women’s Global Education Project in Senegal, Afrika, dat een enorm project documenteert dat aan de gang is om scholen voor meisjes te bouwen in een overwegend islamitisch land. Ik ben ook een trotse ambassadeur voor de Dept. of Good, die werkt met organisaties over de hele wereld die iets teruggeven.

Ik heb gesproken op canon hoofdkantoor, WPPI, Catersource, Wedding MBA, Pictage, Event Solutions, en ik heb een fotojournalistiek programma begeleid en onderwezen met het Step Up Women’s Network in Los Angeles. Het hele doel van het programma is om jonge vrouwen te inspireren om succesvolle, universitair opgeleide mensen te worden die goed zijn in en gepassioneerd zijn over wat ze doen. Ik geloof sterk in het versterken van vrouwen, het opbouwen van je bedrijf rond de levensstijl die je wilt leiden en het nastreven van je passies.

Ik ben een fan van Canon en heb hun producten mijn hele carrière gebruikt. Ik ben mijn kit voortdurend aan het uitbreiden, of het nu een nieuwe reisrugzak is of een onderwaterlamp voor een aantal avontuurlijke foto’s. Ik heb een upgrade uitgevoerd naar de Mark IV toen deze beschikbaar kwam, maar heb sommige van mijn lenzen al 15 jaar.

Om meer over mij te weten te komen en meer van mijn portfolio te zien, bekijk mijn website op www.lauragrier.com

Lijst van uitrusting:

Canon 5D Mark IV (review) en acculader

Canon 50mm f/1.2

Canon 16-35mm f/2.8

Canon 24-70mm f/2.8

Canon 70-200mm f/2.8

GoPro HERO 4

SHOOT Dome Port voor lens behuizing actie camera onderwaterfotografie

Polaroid 350 Ultra High Powered Super Bright LED Camera / Camcorder Video Light met variabele kleurtemperatuur, batterijen en oplader

Canon SnelheidLite 600EX II-RT

Speedlite Zender ST-E3-RT

Lichtbeweging Onderwaterlicht

Peak Design Everyday Rugzak 20L (review hier)

Manfrotto BeFree Compact Travel Aluminium Statief

Pixel TW-283/DC2 LCD draadloze ontspanknop Timer afstandsbediening

Think Tank geheugenkaarthouder

Insignia™ – USB 3.0 geavanceerde geheugenkaartlezer

Giottos Rocket LuchtBlaster

LifeProof Galaxy S8 Waterdichte Hoes

Westcott Rapid Box 26″ Octa Softbox

www.beautifuldayphotography.com
www.lauragrier.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer