Laura Zalen

Hallo, ik ben Laura, een fotograaf gevestigd in Rotterdam en het zuiden van Duitsland, en ik maak conceptuele portretten (gids).

De foto’s zeggen genoeg. Ik geniet van een minimalistisch uitrustingsassortiment omdat ik bijna altijd ergens in de natuur zelfportretten maak en ik geen koffer of grote rugzak een waterval op kan dragen. Ook denk ik dat minder apparatuur me doet focussen op wat er echt toe doet: het idee, de compositie, het spel van licht en schaduw, en het gevoel en de stemming die je in je werk wilt overbrengen.

Ik heb het afgelopen jaar besteed aan een project dat heel anders is dan zelfportretten. Voor mijn Adobe Creative Residency Project, Beauty of Age, werd ik journalist en interviewde en fotografeerde ik ouderen. Het was de meest magische ervaring en ik vond zoveel schoonheid, wijsheid, vriendelijkheid en dankbaarheid. Mijn werk is hier te bekijken.

Voor het project heb ik de Sony A7 rII gebruikt en de Sony A7 III omdat ik hou van hoe licht en klein ze zijn, terwijl ze een geweldige resolutie, geweldige ISO-prestaties en een digitale zoeker hebben.

Ik verbind mijn telefoon ook via de imaging edge mobiele app die fungeert als een afstandsbediening en waarmee ik alle camera-instellingen kan wijzigen en zelfs de focus kan instellen. Het gebruik van de app bespaart me enorm veel tijd en maakt het instellen van de focus gemakkelijker.

Mijn favoriete lenzen zijn de Sony 35mm f/1.4, zoals ik het kan gebruiken om portretten van anderen te maken met mooie bokeh, maar het is nog steeds breed genoeg om ook mijn zelfportretten te maken.

De Sony FE 85mm f/1.4 GM is veruit mijn favoriete lens ooit om close-up portretten te maken: de bokeh is magisch.

De Sony 24-70mm f/2.8 S is de lens die ik altijd gebruik voor reizen. Het heeft de vrijheid van zoom terwijl het nog steeds een mooie bokeh heeft voor snelle portretten of stillevens.

De Samyang 35mm f/2.8 is wat er op mijn camera staat als ik hem meeneem naar het strand op een dag met vrienden. Het is klein, licht en het is niet te duur.

Mijn statieven zijn van Togopod. Ik hou ervan hoe klein ze kunnen worden verpakt en hoe relatief licht ze zijn en me nog steeds het gevoel geven mijn camera veilig te dragen.

Soms neem ik een kleine basisreflector mee als ik portretten maak. Het beige bodysuit dat ik draag op de zelfportretfoto’s is van Topshop, dat ik enkele jaren geleden heb gekocht. Het is mijn tweede skin en signature outfit.

Mijn fluwelen camerabandje is minstens 6 jaar oud en ik heb hem hier gekocht. Ik word er nog steeds blij van elke keer als ik het draag.

Ik bewerk op een MacBook Pro 13″ en Apple iMac 21.5″ met Adobe Photoshop CC en Adobe Lightroom CC.

Dat is wat er achter mijn beelden zit; nou ja, in ieder geval het technische gedeelte. Als ik het heb over het emotionele en metaforische deel, waar ik inspiratie vind en hoe ik mijn idee uitvoer, zou ik waarschijnlijk een boek moeten schrijven! 😉

www.laurazalenga.com | @laurazalenga

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer