Laurentiu Nica

In het leven zijn veranderingen altijd aanwezig.  Omdat we meer willen.  Om ons uit te dagen, om een betere versie van ons te zijn, om ons werk gemakkelijker te maken.

Zoals ik de vorige keer al zei, was mijn vorige uitrusting geweldig, maar ik wil werken met kleinere en lichtere apparatuur en natuurlijk met de nieuwste fototechnologie.

Lange tijd wilde ik overstappen naar spiegelloos, maar toen Nikon de eerste Z-camera lanceerde, was ik teleurgesteld omdat ik een camera wilde om een-op-een te “vechten” met Sony a9. Dus veranderde ik van systeem naar een nieuwe, naar mijn droomcamera, de Sony a9.

Voor een korte tijd fotografeerde ik met zowel Nikon DSLR als Sony a9. Al snel leerde ik het nieuwe systeem te gebruiken en nu is mijn camera als een verlengstuk van mijn hand.

Als visuele verhalenverteller hou ik van de stille sluiter, omdat ik van echte momenten houd, onveranderd door mijn aanwezigheid. En met Live view maak ik foto’s vanuit meer verschillende hoeken, gewoon kijkend naar het scherm, zonder de zoeker te hoeven gebruiken.

Mijn bevriende fotograaf met DSLR’s veranderde ook van systeem en ik hielp hen om hun Sony a9-camera’s te configureren.

Spiegelloos is de toekomst!

Wat zit er in mijn nieuwe tas:

Camera:

2x Sony a9: Ik gebruik geen 20fps, maar ik ben verliefd op het AF-systeem, vooral Eye-AF. De enige focusfout is een menselijke.

Lenzen:

Sony Distagon T FE 35mm f/1.4 : Ik kan veel fotograferen in f/1.4 omdat de focus altijd op het oog of op de plek ligt die ik wil. Oogwenk! Een van mijn meest gebruikte lenzen in mijn werk.

Sony FE 24mm f/1.4 : Ja, weer f/1.4! Om meer te fotograferen bij weinig licht, in een bredere hoek, voor mijn verhalende trouwfotografische stijl.

Sony 85mm f/1.8: Lichtgewicht, zeer snel in AF en een goede prijs. Het is uitstekend geschikt voor portretfotosessies, dus ik heb de f / 1.4-versie niet nodig.

Tamron 28-75mm f/2.8: Toen ik hem kocht, dacht ik aan dit objectief als back-up omdat het een goede prijs heeft in vergelijking met andere 24-70mm f/2.8 zooms op de markt. Ik hou niet van zoomlenzen, maar deze is zo licht dat het me van gedachten heeft doen veranderen.

Langzaam begon ik het te gebruiken wanneer ik fotografeer met flits of wanneer ik f / 1.4 niet nodig heb. Ook in mijn studio is het de enige lens waar ik mee werk.

Flitsen:

2x Godox V860IIS: TTL en HSS knippert met een snellere oplaadtijd vanwege de 2000mAh Li-ion polymeer batterij. Ik gebruik het off-camera, op stands. Het heeft een ingebouwde draadloze functie, dus ik heb geen extra triggers nodig.

Godox XProS TTL Wireless Flash Trigger: Een geavanceerde flash controller. Ik gebruik het zelfs in mijn studio.

Godox V350S en Godox TT350S: De kleine versie van Godox flitst. Lichtgewicht, maar het heeft nog steeds genoeg kracht om te gebruiken op spiegelloze camera’s.

Riemen:

Een groene modestijl voor twee camera’s, genaamd Amulet Green – Pride Edition Limited van Genuine Strap Luxury Leather Artisan.

Extra verlichting:

Yongnuo YN360 Bi-Color: Een 360 LED lamp, met instelbare kleur en helderheid. U kunt het ook bedienen vanuit een app op uw telefoon.

Godox LED36: Een kleine en lichtgewicht lamp die op de hotshoe van de camera kan worden gemonteerd.

Nanguang CN-20FC Bi-Color LED Fresnel: Krachtige lichtopbrengst met overstroming en spotaanpassing van 15-55 graden. Het heeft ingebouwde schuurdeurdiffusors en traploze kleurtemperatuurregeling 3200-5600K.

Overige accessoires:

SanDisk, Lexar, Kingston en Sony SDHC en SDXC, van 16Gb tot 128Gb.

MagMod: Ik gebruik MagGrip, MagSphere en MagGrid voor creatieve flitseffecten.

Viltrox 20-Color Photographic Color Gels Filter: Handig voor lichtcorrectie of artistieke effecten.

GoPro Hero 7 Black: Een van de meest geavanceerde actiecamera’s. Ik gebruik het om korte video’s te maken voor het maken van verhalen.

DJI Spark Drone met de controller: Handig voor een ander perspectief bij outdoor After Wedding fotosessies.

Back-up NP-FZ100 oplaadbare lithium-ion batterij voor Sony a9 camera.

Mijn smartwatch Huawei Watch GT2: met een lange levensduur van de batterij en een minimaal ontwerp, maakt mijn leven gemakkelijker door functies zoals Bluetooth-bellen of berichtmelding.

Fotodiox Pro Automatische Macro Extension Tube Set: Alleen voor de ringopnames.

www.laurentiunica.ro |@laurentiu.nica

2018

Hallo! Ik ben Laurentiu Nica, een trouwfotograaf gevestigd in Roemenië. Tien jaar geleden was ik fotojournalist en werkte ik voor lokale kranten en nationale persbureaus. Destijds haatte ik bruiloften, maar nu hou ik ervan! Tijd en leven kunnen je van gedachten veranderen!

Dus, met mijn fotojournalistieke achtergrond achter me, schakelde ik over van nieuws naar bruiloften. In mijn stijl zie je een documentaire benadering, maar ik hou ook van afwisseling, dus ik experimenteer graag met reflecties, verschillende soorten licht en schaduwen, minimalistische foto’s en andere.

Wat zit er in mijn tas:

Camera:

– Nikon D750: mijn favoriete camera aller tijden, klein en lichtgewicht. Ik kan alleen van gedachten veranderen als Nikon een full frame spiegelloze camera kan maken met de minimale eigenschappen van D750.

– Nikon D800: het megapixelmonster. Het mooiste aan deze camera is dat ik veel uit mijn foto’s kan bijsnijden. En een zeer goed dynamisch bereik.

Lenzen:

– Sigma 35mm f/1.4 Kunst: 70% van mijn foto’s zijn gemaakt met deze magische lens. En ik denk dat ik niet de enige ben die alleen met die lens een hele bruiloft kan fotograferen. Het is erg fijn omdat je in de buurt van mensen kunt blijven, bij weinig licht, zonder ze af te leiden. Voor mijn documentaire stijl is het mijn favoriet.

– Sigma 50mm f/1.4 Kunst: een van de beste 50mm lenzen. Ik gebruik het voor portretten of voor kleine groepen.

– Sigma 85mm f/1.4 Kunst: voor dit objectief heb ik G en D Nikon 85mm f/1.8’s geprobeerd, maar ik was niet tevreden. Nadat ik ben overgestapt naar Sigma Art, maak ik graag portretten met de 85.

– Tamron SP 15-30mm f/2.8 VC USD: soms heb ik een ultrawide lens nodig, en 15mm is fantastisch. Ik gebruik het op de dansvloer, voor mensen die dansen, of wanneer ik de hele ruimte of omgeving wil laten zien.

Flitsen:

– Godox TT685N: het is een TTL en HSS flash. Ik heb mijn oude Nikon SB-800 verkocht hiervoor. Ik gebruik het alleen op de camera.

– 3 x Yongnuo YN560-IV en YN560-TX, een handmatige flitscontroller: het waren 4 flitsers, maar ik liet er een op de grond vallen. Ik gebruik deze off camera, op stands. Ze bevatten een draadloze functie, dus ik heb geen extra triggers nodig. Het is het 4e jaar in gebruik!

Riemen:

– Ik heb er twee: kastanjebruin voor één camera en een nieuwe, een groene modestijl voor twee camera’s, genaamd Amulet Green – Pride Edition Limited van Genuine Strap Luxury Leather Artisan.

Extra verlichting:

– Yongnuo YN360 Bi-Color: een 360 LED lamp, met instelbare kleur en helderheid. U kunt het ook bedienen vanuit een app op de telefoon.

– Godox LED36: een kleine en lichtgewicht lamp die op de flitsschoen van de camera kan worden gemonteerd.

Overige accessoires:

– Card Storage Case Holder Wallet 18slots voor SDHC + 4 slots Voor CF. Het is een naamloos merk, maar het is erg handig.

– Viltrox 20-kleuren fotografische kleurgels filter: handig voor lichtcorrectie of artistieke effecten.|

– Andoer Conical Flash Snoot Light Modifier met 50 graden honingraat kleurenfilter: voor artistieke effecten.

– Micnova Honeycomb Grid Softbox voor Camera Flash: voor artistieke effecten.

– EINGCA Klem Statief Balkop + Hot Shoe Adapter: voor off-camera flitser.

Ik vergeet Xiaomi Yi niet, de kleine actiecamera en iPhone 7+. Deze gebruik ik voor kleine video’s die ik op mijn Facebook of Instagram stories zet.

www.Lnphotography.ro

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer