Leeuwenwelp neemt de taart bij Comedy Wildlife Photo Awards

FacebookPinterestDelen

Leeuwenwelpen zijn zelden minder dan schattig, maar soms kunnen ze ook hilarisch genoeg zijn om iemand een professionele fotoprijs te winnen.

Dit was het geval voor de Amerikaanse fotograaf Jennifer Hadley, die werd uitgeroepen tot de algemene winnaar van de Comedy Wildlife Photography Awards en de winnaar in de categorie “Land” van de competitie. Haar foto, van een 3 maanden oude leeuwenwelp die een hilarisch fotogenieke tuimeling uit een boom nam na een van zijn allereerste pogingen om te klimmen, kreeg de naam “Niet zo katachtige reflexen”.

Volgens haar beschrijving van de foto:

“Deze 3 maanden oude welp en zijn broertje zaten in een boom. De andere leeuwinnen zaten in andere bomen en op de grond. Hij wilde naar beneden en liep over de takken op zoek naar de juiste plek en ging er uiteindelijk gewoon voor. Het was waarschijnlijk zijn eerste keer in een boom en zijn afdaling verliep niet zo goed. Hij was echter prima na de landing op de grond. Hij stond op en ging er met wat andere welpen vandoor.”

Een ander shot van Hadley, genaamd “Talk to the Fin” met een pinguïn die een metgezel afsnijdt, won ook de People’s Choice-gong bij de prijs.

pinguïn verhogen vleugel tot metgezel

© Jennifer Handley, Komedie Wildlife

Zoals Hadley uitlegt over de kracht van geluk voor haar prijswinnende foto’s: “Ik denk dat een deel van wat deze wedstrijd geweldig maakt, is dat de meeste van deze foto’s waarschijnlijk volledig per ongeluk gebeuren en dat was zeker het geval met de leeuwenwelp die uit de boom viel,”

Ze voegde eraan toe dat niemand in haar safarivoertuig de scène voorzag die ze wist vast te leggen,

Niemand had verwacht dat dit zou gebeuren en natuurlijk waren we bezorgd om zijn veiligheid, maar gelukkig zoals katten doen, rechtte hij zichzelf net op tijd en landde op handen en voeten en rende weg met zijn broers en zussen, “

Hadley had inderdaad dubbel geluk: de Comedy Wildlife Photo Awards kunnen fel competitief worden, met juryleden op het evenement van dit jaar die ongeveer 5000 foto’s van fotografen uit 85 landen sorteren.

En de prijs van Jennifer Hadley voor haar winnende selecties? Ze kreeg een handgemaakte trofee en een betaalde Masai Mara-safarireis van een week, vermoedelijk om haar geluk opnieuw te beproeven bij het vangen van andere opmerkelijke (en mogelijk schattige) dierenfoto’s.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer