Leica heeft een klassieke groothoeklens met verbluffende bokeh opnieuw gelanceerd

Leica’s 35mm Summilux-M f/1.4 groothoeklens werd ooit de “koning van bokeh” genoemd en met goede reden. Dit kleine meesterwerk van techniek van de iconische camerafabrikant creëert een aantal werkelijk verbluffende close-perspective foto’s met prachtige bokeh op de achtergrond.

Nu is het opnieuw uitgebracht voor het digitale tijdperk. Oorspronkelijk gelanceerd in 1961, heeft de oudere 35mm Summilux-M f/1.4 tientallen jaren van productie doorgemaakt zonder grote veranderingen en blijft zelfs nu nog populair.

De extreem compacte vormfactor van het 35mm Summilux-M f/1.4-model en het lichte gewicht van slechts 200 gram maakten hem ideaal voor fotografen van alle soorten. Bovendien zijn de prestaties ervan alom geprezen door zowel beroemde als onbekende professionals.

Vanwege het grote diafragma van de 35 mm Summilux-M f / 1.4, in combinatie met de precisie-engineering van een cameramerk dat stevig bekend staat om zijn sterke kwaliteit, is het objectief in staat om heerlijk zachte, bijna bewerkt uitziende bokeh te leveren.

De aard van de achtergrondonscherpte is zo goed dat zelfs een digitale fotobewerkingsprofessional het moeilijk zou hebben om hetzelfde met software te simuleren. Dit is de belangrijkste reden waarom het door velen de koning van bokeh wordt genoemd.

Credits afbeelding: Leica Camera

Bovendien slaagt de 35mm Summilux-M f/1.4 groothoeklens erin om extreem scherpe beelden te produceren met weinig of geen vervorming, zelfs als deze is gestopt tot f/2.8.

Gezien al het bovenstaande zal de opnieuw gelanceerde editie van deze klassieke lens zeker snel door veel fotografen worden gepakt.

De nieuwe versie is gemaakt door de Leica-fabriek in de stad Wetzlar in Hessen, Duitsland, waar ook Leica zijn hoofdkantoor heeft. Het heeft hetzelfde klassieke ontwerp als zijn voorgangerversie en biedt zelfs dezelfde optische berekening als het origineel.

Bovendien wordt de nieuwe release van de 35mm Summilux-M f/1.4 geleverd met dezelfde roestvrijstalen frontring, afsluitbare scherpstelring en bevestigbare zwarte zonnekap als die van de originele versie. Aan de andere kant is een nieuwe, ronde zonnekap met een E46-schroefdraad toegevoegd aan het aankooppakket van de heruitgave. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers nieuwe filters toevoegen.

De nieuwe editie van de Leica 35mm Summilux-M f/1.4 groothoeklens is nu verkrijgbaar bij elke Leica-winkel, via geautoriseerde dealers en online op de Leica camerawebsite voor een stevig prijskaartje van $ 3.895. Ondanks de hoge kosten zal het ongetwijfeld goed verkopen onder fans van Leica’s technologie.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer